Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves täydensi joukkuettaan

 
Ilves täydensi joukkuettaan

Ilves on tehnyt neljä uutta pelaajasopimusta ensi kaudelle. Joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Jussi Pesonen ja Pasi Salonen, maalivahti Juha Pitkämäki sekä puolustaja Juuso Akkanen. Pitkämäen sopimus on kaksivuotinen ja muiden mallia 1+1.

- Meillä oli alun perin tarkoitus hakea yhtä pelaajaa hyökkäykseemme, mutta Toni Rajalan ja Matias Soinnun todennäköiset lähdöt Pohjois-Amerikkaan muuttivat suunnitelmiamme. Meidän oli pakko reagoida tähän hankkimalla kaksi hyvää vahvistusta hyökkäykseemme, valottaa Ilveksen urheilujohtaja Juha Hautamaa.

Jussi Pesonen (30) pelasi Ilveksessä kausilla 2004-07. Kaksi edellistä kautta Pesonen on edustanut HIFK:ta. Aikaisemmin hän on pelannut Jokereissa sekä kasvattajaseurassaan JYPissä. Pesosen toistaiseksi tehokkain kausi on ollut 2005-06, jolloin hän Ilveksessä pelatessaan teki 54 ottelussa tehot 19+25=44. Viime kaudella Pesosen pisteet HIFK:ssa olivat 52 ottelussa 12+21=33.

- Hienoa saada Jussi Pesonen takaisin Ilves-nuttuun. Saimme tähtiluokan paluumuuttajan hyökkäykseemme. Pesosen paluusta tekee vielä myönteisemmän se, että hän ilmoitti Ilveksen olevan hänen ykkösvaihtoehtonsa. Jussi tuo nuoreen joukkueeseemme johtajuutta, kamppailuvoimaa ja maalintekotaitoa, arvioi Hautamaa.

Maalivahti Juha Pitkämäki (29) on Ilveksen kasvatti, joka viimeksi edusti Ilvestä kaudella 2005-06. Sen jälkeen hän on torjunut Ruotsin Elitserienin Mora IK:ssa sekä HIFK:ssa.

- Maalivahtitilanteemme aukesi, kun Hannu Toivonen lähti NHL:ään. Saimme tilalle, mitä halusimmekin. Jo Toivosen lähdön huhujen aikaan tiesimme Pitkämäen olevan meidän ykkösvaihtoehtomme korvaajaksi. Juha on meille tuttu ja on pelannut aina Ilveksessä hienosti. Meillä on nyt kaksi kovaa ja kokenutta maalivahtia, joista voi lähettää kumman tahansa pahassakin paikassa maaliin, vakuuttaa Hautamaa.

HIFK:n kasvatti Pasi Salonen (23) on pelannut kaksi edellistä kautta HPK:ssa ja sitä ennen HIFK:ssa. Viime kaudella Salonen teki runkosarjan 58 ottelussa tehot 10+13=23. Hän on NHL-seura Washington Capitalsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2004.

- Pasi Salosessa piilee huikea potentiaali nousta kärkikenttien ratkaisupelaajaksi. Hän on tehnyt hieman pienemmälläkin roolilla hyvää tulosta. Hyvin liikkuva Salonen tuo kaivattua leveyttä ratkaisurintamalle, Hautamaa luonnehtii.

Mestiksen Jokipojista Ilvekseen tulee kesän tryoutin kautta Juuso Akkanen (25). Raumalaislähtöinen pakki on jo parina edellisenä vuonna ollut lähellä liigapaikkaa.

- Juuso Akkanen tuo meille tärkeää kovuutta, maalinedustapelaamista ja oman pään puolustusosaamista. Hän on kesän tryout-jakson aikana vakuuttanut sekä valmennus- että seurajohdon jämäköillä otteillaan, kertoo Hautamaa.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JussiPesonen

Jussi Pesonen

23.5.1979 Jyväskylä
Tiedot

JuhaPitkämäki

Juha Pitkämäki

4.12.1979
Tiedot


Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Vilho Heikkinen vuokrasopimuksella Forssan Palloseuraan

Tapparan maalivahti Vilho Heikkinen siirtyy lyhyellä vuokrasopimuksella Forssan Palloseuran riveihin. Pitkän kuntoutusjakson jälkeen pelikuntoon toipunut maalivahti torjuu kiekkoja vuokralla Mestiksessä 28.11. saakka.

Lue lisää
Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Santeri Virtanen ja Adam Rockwood Ilvekseen

Ilves vahvistaa rivejään kahdella hyökkääjällä. SaiPasta Ilvekseen siirtyvän Santeri Virtasen, 21, sopimus kattaa loppukauden lisäksi kaudet 2021-2023. Ruotsalaisseura MODO Hockeystä saapuvan Adam Rockwoodin, 25, sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää
Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves vahvistaa rivejään puolustaja Anssi Salmelalla

Ilves on tehnyt puolustaja Anssi Salmelan, 36, kanssa sopimuksen, joka kattaa aluksi helmikuun. Kokenut ja menestynyt puolustaja liittyy Ilveksen joukkueeseen ensi viikon alussa.

Lue lisää
Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Maksim Matushkin Tapparan puolustukseen

Tappara on tehnyt loppukautta koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan Maksim Matushkinin kanssa.

Lue lisää
Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

Lukas Dostal siirtyy Anaheim Ducksin organisaatioon

NHL-seura Anaheim Ducks on käyttänyt Luká¹ Dostálin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut t¹ekkimaalivahdin liittymään organisaatioonsa.

Lue lisää
Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

Joona Koppanen lainalle Ilvekseen

NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen, 22, palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Alkukauden Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ssa pelannut hyökkääjä on vapaa liittymään joukkueeseen perjantaina.

Lue lisää