Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seppäsen hattutemppu ratkaisi Lamminpään trillerin

 
Seppäsen hattutemppu ratkaisi Lamminpään trillerin


Ennen ottelua TJK oli vain pisteen edellä helsinkiläistä Malmin Palloseuraa, ja kumpikin kaipaa kipeästi pisteitä karatakseen häntäpään ryhmästä, jota putoaminen uhkaa. Niinpä ottelu oli jopa hieman enemmän kuin ”kuuden pisteen ottelu”, joten kumpikin haki nimenomaan voittoa. TJK:lle ottelu sattui onnekkaaseen vaiheeseen, sillä olimme saaneet joukkoomme kaksi vahvistusta, kokeneen konkarin Sari Seppäsen ja Espoosta Tampereelle saapuneen Satu Vauhkosen, joista jälkimmäinen tosin debytoi jo viikko sitten Klubia vastaan.

Jo teikkaus oli tärkeä, sillä laskeva ilta-aurinko paistoi suoraan kohti kentän itäpäädyn maalia. Valitettavasti hävisimme teikkauksen, ja MPS yritti hyödyntää saamaansa etua jo toisella minuutilla laukomalla kaukaa korkean roikon, kuitenkin veskarin hyppysiin. Mutta hyvällä tempolla alkaneessa ottelussa nähtiin nopeasti tilanne toisessakin päässä, kun Tane haki Anulle laukaisupaikan, mutta pallo päätyi tarkasti pelanneen Karoliina Nuutisen käsiin. Enimmäkseen hallitsimme ensimmäisen jakson alkua, ja kohtalaisen lupaavia hyökkäyksiä saatiin luotua. Anu sai viidenteen minuuttiin toisenkin vetopaikan, kun Tiia syötti alle kuudentoista rajalta, mutta Anun laukaus nousi yli. MPS vuorostaan heitti pitkää ja korkeata meidän puolustuslinjaamme, ja muutaman kerran vierailija pääsi yrittämään hyödyntämään ”aurinkoetuaan”.

Alkuinnostuksen jälkeen tempo laski ja otteluun tuli rauhallisempi vaihe jakson puolivälin lähestyessä. Tässä ilmeisesti TJK keräsi voimia jakson loppurynnistykseen, joka näytti tuottavan vaarallisia hyökkäyksiä liukuhihnalta. Ensin Mira kavensi upeasti vasemmalta laidalta kohti etutolppaa ja antoi hyvän syötön takaviistoon. MPS puolusti tarkasti eikä Tiia päässyt hyödyntämään tilannetta, mutta mukava mylläkkä maalin edustalle saatiin. Paine jatkui: Sari nousi komeasti keskialueelta ja pääsi laukomaan kuudeltatoista puolustuksen välistä, mutta maalivahti torjui vedon. Puolen tunnin tienoilla MPS yritti vastaiskua, ja Johanna joutui torjumaan oikeaa ylänurkkaa tavoitelleen laukauksen kulmaksi. Mutta nämä olivat poikkeuksia säännöstä. Tämän jälkeen meidän parhaat tilanteemme tulivat Anulle, joka haki oikealta annetulla kaukovedolla takakulmaa sekä Miralle, jonka Linda ja Tane onnistuivat melkein vapauttamaan läpiajoon.

Tukalin tilanne omassa päädyssä tuli, kun MPS (Eveliina Makkonen ?) pääsi kuin varkain nokikkain Johannan kanssa. Tämä onnistui sen verran jarruttamaan läpiajoa, että pallo karkasi keltapaidalta, ja meidän puolustuksemme lopulta täpärästi selvitti tilanteen.

Toinen jakso alkoi meidän kannaltamme hieman sekavasti. Ensimmäisellä jaksolla tyylikkäästi toiminut syöttöpeli takkuili, MPS pääsi katkomaan ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Oikeastaan näytti siltä, että MPS pelasi aktiivisemmin ja se saikin luotua ainakin yhden vaarallisen laukauksen ja kulmapotkun, joka tosin päättyi meidän vapariimme. Ja kun joukkueen peli hieman takkuili, oli yksilöiden noustava esiin. MPS:n puolustus oli pakotettu pelaamaan maalivahdille, ja aktiivisesti prässännyt Sari haistoi tilanteen. Maalivahdin avaus kimposi Sarista maalin puolelle, ja Sari kiirehti pukkaamaan pomppivan pallon tyhjään maaliin. Ajassa 58 min. TJK oli siirtynyt johtoon 1-0.

Ottelun dramatiikasta kertoo, että tästä parin minuutin kuluessa nähtiin MPS:n saama varoitus ja tasoitusmaali. Kun TJK:n joukkue oli hyökkäyksen jäljiltä hieman venynyt, MPS sai noustua vasemmalta nopeasti vastahyökkäykseen. Vaarallisia nousuja jo ennenkin tehnyt Karoliina Hurmerinta antoi poikittaissyötön keskelle, josta Anne Hirvasvuopio pääsi laukomaan ilman peittoa n. kolmestakympistä yläputken alle, eikä Johannalla ollut mahdollisuuksia peruuttaa riittävästi torjuntaan. Tasoitus siis 60. minuutilla.

Tästä ottelun tempo tuntui taas nousevan. Tilanteet vaihtelivat nopeasti, eikä kumpikaan voinut tässä vaiheessa puhua varsinaisesta hallinnasta. MPS sai aikaiseksi pikapuoliin ainakin yhden kulman ja muutan vaarallisen laukauksen, joka painui matalana takatolpasta ohi. Toisaalta TJK sai mukavasta paikasta vaparin, jonka Tane roikotti hyvin kuudelletoista, jossa Linda tavoitteli terävästi palloa. Tanen syötöt taas terävöityivät kohti ottelun loppua. Sari vainusi murtautumisen mahdollisuuden, jonka myös Tane oivalsi antamalla tarkan läpisyötön, josta Sari pääsi nostamaan pallon ohi Nuutisen: 2-1 ja kellossa käy 77. minuutti.

Tästä Malmi haki vielä kirivaihteen, ja TJK tuntui hieman joutuvan ahdinkoon. Malmi sai kulman, ja raivokkaita hyökkäyksiä, mutta TJK puolusti uhrautuvasti. Pahin tilanne nähtiin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun MPS:n vasemmalta annettu vapari jatkettiin puskemalla TJK:n ylähirteen. Onneksi Piia ehti palloon ennen malmilaisia. Ja vielä viimeisellä varsinaisella minuutilla tuskallisesti MPS:n kulma. Lisäajan Malmi pelaa upporikasta ja rutiköyhää, ja yllättäen aukeaa paikka TJK:lle ratkaisevaan ylivoimahyökkäykseen: Keskeltä nousevat Linda ja Sari, vasemmalta Vauhkolla on tilaa antaa syöttö linjan taakse, jonne hiipivä Sari täydentää riemukkaasti hattutemppunsa lisäajan kolmannella minuutilla nostamalla pallon maalivahdin yli.

Ottelu oli tasaväkinen, ja MPS onnistui luomaan vaarallisia hyökkäyksiä, joskin todella hyvät tekopaikat olivat uhrautuvan puolustuksen ansiosta vähissä. Mikäli oikein katselin, varsinkin Eveliina Makkonen ja Karoliina Hurmerinta olivat näkyvässä roolissa MPS:n hyökkäyksissä. Toisaalta malmilaisten maalivahti luki ammattitaitoisesti TJK:n läpisyötöt varsinkin ensimmäisellä jaksolla, enkä laskenut erinomaisesti pelanneen veskarin tehneen kuin yhden virheen. TJK:n hahmo oli luonnollisesti Sari, jonka hattutemppu todisti maagista pelisilmää. Hyökkäyspäässä Anu oli näkyvä varsinkin ensimmäisellä jaksolla, Tane jakeli taas erinomaisia syöttöjä ja puolustus pelasi Memmun johdolla kokonaisuudessaan tarkasti ja uhrautuvasti.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää