Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saints hävisi Jaguaareille

 
Saints hävisi Jaguaareille


Kauden päätösottelussa Tampere Saintsilla oli vielä mahdollisuudet Vaahteraliigan kuudenteen sijaan. Tähtäimessä oli myös ensimmäinen kotivoitto kahteen vuoteen. Vieraat Jyväskylästä kuitenkin hamusivat myös voitokasta kauden päätöstä, ja väänsivätkin tiukan taiston edukseen 24-36 (14-17).

Ottelu alkoi vierasjoukkueen kaksikko Alex Relph - David Morganin ilmasillan tuodessa ensimmäisen maalin Morganin katkaistua ensin Lari Siitosen syötön. Ensimmäisen kerran aloittavana pelinrakentajana pelannut Siitonen kuitenkin johdatti joukkoja rautaisella otteella Veikka Lehtosen ja Marko Husun tarjotessa loput ”kolmoisuhan” komponenteista. Hyökkäystä tosin vaivasivat rähmäykset, ja pisteidenteko takkusi.

Onneksi kotijoukkueen puolustus oli taistelupäällä ja heti alusta kartalla. Relphin työtä ei tehty helpoksi: puolustuksen linja painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja pakotti Relphin jatkuvasti liikekannalle. Valtakunnan takapuolustajien kärkikaartiin kuuluva Jarno Sainio poimi kaksi syötönkatkoa tehden oman osansa kenttäasemista taisteltaessa. Pikku hiljaa hyökkäys löysi oman pelihuumorinsa ja jaardeja syntyi. Maaliviivan tuntumassa Siitonen syöksyi itse keskeltä avausmaalin. Ilkka Laitinen naulasi lisäpisteen ja lukemiksi 7-7.

Ottelu tiedettiin puolustukselle vaikeaksi, varsinkin Relph-Morgan-kaksikon hyvän vireen vuoksi. Seuraava maali tosin merkattiin Perttu Ahilan nimiin. Mies potki itse myös lisäpisteen sisään ja vei vieraat johtoon 7-14.

Saints ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan vaan iskivät maata pitkin kovaa. Siitonen löysi jälleen maaliviivan tuntumassa keskeltä tilaa ja punnersi itse toisen maalinsa. Laitinen tasoitti ottelun potkullaan. Tampereen puolustus taisteli hurjasti, ja Jaguaarit eivät enää päässeet potkumaalia lähemmäs touchdownia. Ahilan kenkäisyn myötä 14-17-lukemista mentiin myös puoliajalle.

Toiselle puoliskolle kotijoukkue lähti kovalla yrityksellä. Hyökkäys murjoi tasaisen tappavasti läpi jaguaaripuolustuksen, mutta aivan loppuun asti vauhti ei riittänyt. Ilkka Laitisen potkumaali tasoitti peli kolmannen neljänneksen puolivälissä. Jaguaarit jatkoivat heittopainotteista hyökkäämistään maustettuna yksinkertaisella mutta loppujen lopuksi tehokkaalla juoksulla. Morgan synkensi kotijoukkueen ilmettä koppaamalla illan toisen maalinsa. Ahilan lisäpisteen jälkeen vieraat johtivat 17-24.

Saatuaan juoksuhyökkäyksensä toimimaan aukesi Saintsille myös heittotilaa. Siitonen löysi heitollaan lopulta Laitisen, joka lisäpisteen myötä tasoitti tilanteeksi 24-24. Joukkueiden tikatessa maaleja vuoro tahtiin saattoi toinen puoliaika näyttää pelkältä hyökkäysten taistelulta, jossa puolustajat ainoastaan olivat tiellä. Jyväskylän neljäs maali merkattiin jälleen Ahilalle. Saints onnistui kuitenkin blokkaamaan lisäpisteen, jolloin ero jäi kuuteen pisteeseen.

Viimeinen neljännes muodostui huikeaksi taisteluksi. Saints rymysi option-hyökkäyksellään ja Lehtosen huikeilla kannoilla maalin tuntumaan. Sitten Jaguaarit ryhdistäytyivät, ja viimeiset jaardit muodostuivat Pyhimyksille liian vaikeiksi. Pallon luovuttaminen aivan maalialueen porteilla oli kova kolaus, mutta peliaikaa oli onneksi vielä jäljellä. Viimeisen naulan Tampereen arkkuun iski kuitenkin Morgan, joka koppasi Relphin pitkän heiton kiinni puolessa kentässä, ja vei sen lopulta maaliin asti. Ahilan potku löi taululle numerot 24-36, johon ei Saints enää pystynyt vastaamaan.

Siitonen pelasi hyvin vaativalla pelinrakentajan tontilla, ja Lehtonen painoi kuin härkä pallon kanssa. Ison käden ansaitsee myös hyökkäyksen linja, joka teki kaikkensa taitopelaajien eteen. Puolustuksen hahmoja olivat jo mainittu Sainio, joka myös valittiin kotijoukkueen Keisari-pelaajaksi, sekä linjan kaksikko Lasse Kankaanpää – Hannes Jokinen.

Ottelun tähdet jakaantuivat seuraavasti:
3 tähteä David Morgan , Jaguaarit
2 tähteä Veikka Lehtonen , Saints
1 tähti    Alex Relph , Jaguaarit

Vaikka kausi päättyikin tappiollisesti, ei Saintsin kannata kauden esitystään hävetä. Se kykeni voittamaan Helsinki Wolverinesin ja Turku Trojansin, vaikka monet keväällä jo povasivatkin joukkueelle edellisen vuoden tapaan voitotonta kautta ja menolippua sarjaporrasta alemmas. Seitsemäs sija ei aivan täysin tyydytä mutta käyrä on kuitenkin nousujohteinen.

Tampere Saintsin Vaahteraliigajoukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan ja erityisesti Pyynikin jefuyleisöä hienosta kaudesta 2009! Junnukausi jatkuu vielä syyskuun loppupuolelle, joten pahinta ikävää voi hoitaa kannustamalla junnu-Pyhimyksiä. Ensi kesänä nähdään!

Saintsin tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere Saints ry. - logo

Saints - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Tampere Saintsille kova vahvistus hyökkäykseen

Vaahteraliigakauteen valmistautuva Tampere Saints solmi lauantaina 9.1 harjoitusleirin yhteydessä pelaajasopimuksen kokeneen TE Tommi Pinnan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Vaahteraliigaa myös ensi kesänä URHOtv:llä

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa nähdään myös tulevana kesänä URHOtv:llä.

Lue lisää