Ilves voitti erikoistilanteilla

Kauden viimeinen neljännes on kohta alkamassa ja otteluissa rupeaa olemaan panosta molemmilla joukkueilla. Tätä tosin katsomoon asti ei huomaa sillä vain 204 silmäparia oli saapunut kannustamaan kotijoukkuetta taistelemaan kohti lohkon kärkisijoja. Vain Sinimustat ottelu kauden alussa keräsi vähemmän katsojia kuin nyt. Liekö pieni sade edesauttanut kotiin jäämistä.

Joka tapauksessa kentälle marssi varsin päättäväinen petolauma. Ottelua ehti vanheta vain reilu kolme minuuttia, kun pallo toimitettiin ensimmäistä kertaa P-Iirojen maaliin Janne Sallin toimesta. Salli sai puskea vapaasti Toni Hevonkorven antaman kulman sisään. Toiseen maaliin oli mahdollisuus heti 10 minuuttia edellisestä. Maalivahti Jussi Mäkelä avasi pitkällä avauksella Miki Sipiläisen läpiajoon. Miki juoksi pakeilta karkuun mutta nosto yli maalivahdin meni hienokseltaan myös yli maalin. Melkein heti perään pölkyllä kävi Juha Pirinen. Kova vasuri paukahti tolpan kautta ulos. Ilves oli ensimmäisen jakson hallitseva osapuoli. P-Iirot pääsi pari kertaa vastahyökkäykseen mutta vaarallisia tilanteita ei niistä saatu luotua. Ottelun voittomaalin iski Jan Kulokorpi niin ikään erikoistilanteesta. Hevonkorven vapari vasemmalta löysi vapaaksi jääneen Kulokorven, joka maltilla puski pallon alakulmaan.

Tauolta palattiin 2-0 lukemissa ja Ilveksen hallinta jatkui. P-Iirot pääsi hieman peliin mukaan ja kavennusosuma nähtiin myös erikoistilanteesta. Verneri Salminen puski pallon kulmasta sisään pelikellon näyttäessä 66 minuuttia. Puntit tasoittuivat tuosta maalista ja palloa vietiin päästä päähän Ilveksen luodessa kuitenkin parhaimmat paikat. Itse asiassa P-Iirojen hyökkäykset kilpistyivät viimeistään 16 rajan tuntumaan. P-Iirot nosti miehiään ylös ja näin Ilves sai muutaman ylivoimahyökkäyksen mutta tuloksetta. Pari minuuttia ennen loppua nähtiin pienimuotoinen spektaakkeli, johon myös tuomari otti osaa. Antti Horjanheimo taklasi Ilveksen Sallin rumasti maan pintaan. Maassa makaava Salli huusi tuomarille että, "ota nuo pois". Tuomari ottikin ja ajoi toisen keltaisen kortin saaneen Horjanheimon kentältä pois. Kaikkien ihmetykseksi keltaisen kortin sai myös Salli. Kortti oli miehen neljäs ja seuraava peli tulee huilia korttitilin täyttymisen vuoksi. Sama kohtalo tuli myös Mikko Pessille.

Ilves saalisti tärkeät kolme pistettä mutta se maksoi niistä kalliisti. Sallin ottelun lopussa saatu tälli tutkitaan tänään paremmin ja nopeat arviot voivat olla muutakin kuin pelkkä ruhje. Pessi huilaa myös seuraavan pelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Lohkon kärki on kahden pisteen päässä ja seuraavaksi Ilves kohtaa Lohjalla sarjan kärjen LoPan. Ottelu pelataan ensi keskiviikkona 26.8.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere.com

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.