Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPV nousi kahden maalin takaa tasoihin

 
TPV nousi kahden maalin takaa tasoihin


Tampereen Pallo-Veikot teki komean nousun lauantaina Vantaalla. Joukkue nousi kahden maalin tappioasemasta tasoihin, vaikka pelasi miehen vajaalla.

PK-35 vei ottelun ensimmäistä jaksoa ja poistui tauolle kahden maalin johtoasemassa. Vantaalaiset siirtyivät johtoon 21. minuutilla. TPV:n purku puolustuspäästä epäonnistui ja pallo pelattiin nopeasti Petteri Kaijasillalle. Kokenut kärki ei pelissä paljon näkynyt, mutta näytti jälleen vaarallisuutensa viimeistellessään kotijoukkueen avausosuman.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin pallo oli toistamiseen Michal Slawutan selän takana. Tällä kertaa maali tuli Otto-Pekka Jurvaisen antamasta vapaapotkusta. Kun TPV-puolustus keskittyi pitämään Kaijasiltaa sekä vahvaa toista kärkeä Vesa Kososta, jäi Valte Vuorelalle tilaa puskea joukkueensa kahden maalin johtoasemaan.

- Ensimmäisellä puoliajalla meille tuli huolimattomuusvirheitä. Ei pistetty palloa tarpeeksi liikkeelle ja PK hyökkäsi nopeasti vastaan. Hyökkäyksissä päästiin 20 metriin saakka, mutta keskitykset olivat surkeita, päävalmentaja J-P Mäkinen näki tamperelaisten ensimmäisen 45-minuuttisen.

Kun TPV ei ollut onnistunut vieraskentällä kolmeen kuukauteen maalinteossa ja vielä puolustaja Jaakko Pasanen ajettiin ulos toisella keltaisella kortilla, tilanne näytti TPV:n kannalta heikolta. Tällä kertaa joukkue kuitenkin sisuuntui.

Vain pari minuuttia Pasasen ulosajosta TPV kavensi pelin. Daniel pelasi Jani Nyblomin kanssa seinällä itsensä tekopaikkaan ja laukoi tilanteeksi 2-1.

Tasoitus tuli rangaistuspotkusta. Takaa-ajon hahmoksi noussut Daniel murtautui PK-35:n rangaistusalueelle ja hänet vedettiin takaapäin nurin. Rangaistuspotkusta tasoituksen latasi Jarno Eränen.

- Kärjet pelasivat lähempänä toisiaan ja (Jarno) Venäläisen tulo vasemmaksi pakiksi auttoivat. Hän nousi hyvin ja saimme oikeasti keskityksiä hyville paikoille, Mäkinen näki.

Vieraspiste tuli tarpeeseen, sillä TP-47 pystyi kotivoittoon ja putoamisviiva tuli taas lähemmäs TPV:ta, vaikka muut joukkueet häntäpäässä hävisivät ottelunsa.

Pasaselle punainen kortti tarkoittaa sitä, että hän huilaa ensi lauantain TamU-ottelun.

PK-35
25 Häkkinen Miikka (32' 1 McKenna Matthew)
2 Lönnström Mikko
6 Sassila Eetu
9 Kosonen Vesa
10 Kaijasilta Petteri
11 Jurvainen Otto-Pekka
15 Sorja Kalle
19 Haiko Niko (66' 16 Kauti Joonas)
21 Halme Mikko
32 Vuorela Valte
77 Terävä Esa (46' 18 Kärki Kalle)

TPV
30 Slawuta Michal
2 Isoaho Sampsa
3 Juura Iikka
8 Lindberg Arto (66' 7 Lindberg Petri)
10 Eränen Jarno
11 Nyblom Jani
13 Viitanen Markku
14 Kankala Kalle
21 Kemmo Jussi (57' 20 Venäläinen Jarno)
23 Nwoke Daniel
25 Pasanen Jaakko (56' ulosajo)

Yleisö
200

Veikkauspörssi
3 Vuorela Valte, PK-35
2 Jurvainen Otto-Pekka, PK-35
1 Kankala Kalle, TPV

TPV:n tiedotteesta / UrheiluTampere.com


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Pallo-Veikot - logo

TPV - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää