Kooveen myrskyvaroitus

Kauden avausottelussa jo ennakkoon vahvemmaksi veikattu Koovee antoi myrskyvaroituksen vastustajilleen.  11-6 päättyneessä ottelussa Lappeenrannan NST :n haparoiva peli toi esiin Kooveen vahvuudet.  Kauden ensimmäisen ottelun jännitys ja paineet näkyivät kuitenkin molempien joukkueiden pelissä.

Kooveella jännitys ja paineet sekoittivat pakkaa ensimmäisen erän alun.  NST käytti Kooveen haparoinnin hyväkseen ja upotti heti erän alkuun kaksi maalia. Pikkuhiljaa tamperelaiset saivat rivinsä kasaan ja tulos alkoi näkyä maalitaululla. Illan isäntien avausmaali syntyi Ville Matikaisen loistosyötöstä. Maalin viimeisteli Valtteri Sainio, joka vastasi myös Kooveen tasoitusmaalista.
Molempien joukkueiden ylivoima peliä päästiin testaamaan jo ensimmäisessä erässä ja molemmat joukkueet käyttivät hyvin ylivoimansa hyväkseen.

Toiseen erään lähdettiinkin jännittävissä tasalukemissa 4-4. Jos ensimmäisen erän alussa NST käytti Kooveen heikkouksia hyväkseen, kääntyi tilanne toisessa erässä päälaelleen. Tamperelaiset kurittivat lappeenrantalaisia onnistuneella ylivoimapelillä ja yhtenäisyydellään. NST: ltä vastaavasti joukkueen yhtenäisyys oli täysin kateissa ja kentällä nähtiin lähinnä yksilösuorituksia.
Kooveen ”ulkomaan vahvistukset” Janne Lamminen ja Daniel Pappi pääsivät myös avaamaan pistetilinsä toisen erän aikana.  Erän ensimmäinen maali syntyi kaksikon yhteistyön tuloksena. Lamminen viimeisteli pallon maaliin Pappin syötöstä.  Hetkeä myöhemmin nähtiin Pappin ensimmäinen maali Salibandyliigan kentillä.
NST: n toisen erän ainoa maali syntyi kun pallo harmittavasti kimposi Kooveen Juuso Jehkisen lavasta Pekka Niemisen selän taakse.

Kolmas erä päästiin alkamaan kotijoukkueen johtaessa 7-5.  Heti erän alkuminuuteilla Daniel Pappin pistettiin kovan paikan eteen; Ruotsin vahvistus pääsi laukomaan kauden ensimmäisen rangaistuslaukauksensa. Jännitys ilmeisesti jäykisti Pappin kädet ja pallo lipui pois lavasta ja verkko ei heilahtanut.  Hetkeä myöhemmin Kooveelle tarjoutui toinen rangaistuslaukaus. Tällä kertaa sitä lähti vetämään Ville Matikainen. Veto meni valitettavasti ohi maalista. Pelin jälkeen Pappi myönsi jännittäneensä rangaistuslaukausta .-Rankkari jännitti ja harmitti kun en onnistunut. Olisin halunnut mennä koettamaan uudestaan toiseen rankkariin.
NST:n erän ainoa maali syntyi ylivoima tilanteessa kolmella viittä vastaan Ilari Heikkisen syötöstä Vili Rahkosen viimeistelemänä. Erän lopussa NST yritti vielä kaventaa tilannetta ottamalla maalivahdin pois, mutta neljä maalia oli liian pitkä matka kurottavaksi. Juuso Jehkinen viimeisteli lopputulokseksi tyhjään maaliin 11-6.

Kauden ensimmäisen pelin jälkeen Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki sai huokaista helpotuksesta.
– Ensimmäinen erä oli poukkoilua ja ylilatautuminen näkyi, toteaa Riihimäki. Kokonaisuudessaan päävalmentaja oli kuitenkin tyytyväinen peliin.– Toinen ja kolmas erä menivät hyvin ja ylivoimat pyörivät hyvin vaikka niitä ei ole ehditty vielä kunnolla hioa kasaan, jatkaa Riihimäki. NST:n valmennusjohto joutui myös myöntämään yhdeksi tappion syyksi Kooveen hyvin toimineet ylivoimat.  Kooveen riveissä tasaisesti loistanut Ville Matikainen oli huomattavan tyytyväinen pelin jälkeen joukkueensa peliin. – Pelissä näkyi joukkueemme vahvuus eli materiaalin laajuus. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, kommentoi Matikainen. Kooveen uusi kotiareena Spiral Kaukajärvi tuntuu olevan myös Matikaisen mieleen. Uusi pelialusta voittaa Matikaisen mielestä Kalevan parketin jossa pallot pomppivat minne sattuu.  Kokonaisuudessaan hallin tiiviimpi tunnelma tuo kentälle myös uudenlaista peli-iloa. – Onhan se mukavampi katsoa täyttä katsomoa Kaukajärvellä kuin Kalevan isoa katsomoa puoliksi tyhjillään. Vielä kun saisi katsomoon vähän lisää eloa, pohdiskelee Matikainen. Nähtäväksi jää syttyykö Kooveen kotikatsomo tulevissa peleissä äänekkäämmin kannustamaan omiaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere.com

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.