TPV nousi jälleen putoamisviivan päälle

Ykkösen sarjapaikka on jälleen dramaattisen kierroksen myötä putoamisviivan yläpuolelle nousseen Tampereen Pallo-Veikkojen omissa jaloissa. TPV kukisti Jipon Tammelassa 3-0, ja samalla TP-47 menetti kahden maalin johtoaseman AC Oululle ja hävisi oman ottelunsa.

Pallo-Veikot nousi näin maalierolla torniolaisten edelle, mutta tamperelaiset ovat silti vielä altavastaajia hankalamman loppuohjelmansa vuoksi.

Lauantaina TPV kuitenkin päätti kuuden ottelun voitottoman putkensa ja esiintyi iloisemmin kotiyleisönsä edessä, vaikka ottelun alku näytti pahalta.

Jippo hallitsi täysin ottelun ensimmäistä 15 minuuttia kotijoukkueen pelin oltua aivan sekaisin. Punapaidat eivät päässeet käytännössä lainkaan pois omalta alueeltaan, mutta Jippo ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen.

Tehottomuudesta tällä kaudella kärsinyt TPV sen sijaan iski ensimmäisestä todellisesta hyökkäyksestään. Iikka Juura keskitti laidalta ja Kalle Kankala puski pallon yläriman kautta sisään.

TPV:n johtoasema vaikutti ansaitsemattomalta, mutta maali käänsi ottelun kulun. Jatkossa kotijoukkue oli vaarallisempi.

Puolen tunnin kohdalla Jussi Kemmo vedettiin nurin rangaistusalueella, mutta kotiyleisön hämmästykseksi palloa ei viety pilkulle.

Tämä ei haitannut, sillä TPV onnistui vähän myöhemmin maalinteossa hienon kuvion jälkeen. Jarno Eränen ja Kalle Kankala sahasivat lyhytsyöttöpelillään paikan Danielille, joka ampui komealla vedolla 16 metristä taukotilanteeksi 2-0.

Joensuulaiset eivät onnistuneet enää missään vaiheessa kokoamaan rivejään ja uhkaamaan TPV:n johtoasemaa. Viimeinen niitti tuli 68. minuutilla, kun Jippo-puolustus sähläsi oman maalinsa edessä pallon Danielille, joka harhautti puolustajan ja laukoi lukemiksi 3-0.

Voitto näytti jäävän silti karvaaksi, kun samaan aikaan TP-47 meni omassa ottelussaan jo kahden maalin johtoon.

Kymmenen viimeisen minuutin aikana asetelma kuitenkin kääntyi. Kenttäkuulutus kertoi tamperelaisyleisön riemuksi AC Oulun nousseen hetkessä ensin tasoihin ja juuri ennen loppua voittoon, mikä nosti TPV:n sarjataulukossa putoamisviivan paremmalle puolen.

Tamperelaisilla on silti vielä iso työ sarjapaikkansa säilyttämisessä. Jatkoa ei helpota, että toppari Markku Viitaselle napsahti korttitilin kolmannesta täyttymisestä kahden ottelun pelikielto eli häntä ei enää tällä kaudella nähdä punapaidassa. Myös Arto Lindbergin korttitili täyttyi ja hän huilaa ensi sunnuntain FC KooTeePee -ottelun.