Farmiseura on edelleen farmiseura

Futsal Cupin ottelu farmiseura Ylöjärven Ryhtiä vastaan muuttui nopeasti Ilveksen maalintekoharjoitukseksi. Ryhti jaksoi pinnistellä suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta mukana pelissä, mutta toisella jaksolla meno oli kakkosdivisioonassa pelaavalle farmiseuralle jäätävää lopputuloksen ollessa 14-2.

Edustus- ja farmijoukkueiden kohtaamiset ovat aina hyviä näytönpaikkoja ja molemmat joukkueet olivatkin latautuneet hyvin illan kamppailua varten. Ryhdin pelaajat halusivat päästä näpäyttämään edustuksen pelaajia ja Ilveksen pelurit halusivat näyttää miksi pelaavat pari sarjatasoa korkeammalla.

Otteluun kohdistunut suuri lataus näkyi heti ottelun alussa, sillä ottelu ei ollut ehtinyt vanheta kuin 45 sekuntia kun Ilves murahti ensimmäisen kerran. Janne Mertanen vapautti vastustajan väärään suuntaan hämänneen Petteri Saukoniemen, joka pääsi lähietäisyydeltä nostamaan pallon Ryhdin verkkoihin. Ensimmäinen laukaus ja ensimmäinen maali ohi ryhdin maalia vartioineen Miika Moision.

Ja lisää oli tulossa. Hieman alle neljä minuuttia oli pelattu kun maalin edestä löytyi täysin vapaana Timor Inapshba, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo verkkoihin. Tällä kertaa syöttäjänä kapteeni Juha-Pekka Torvinen.

Ottelu näytti kääntyvän saman tien Ilveksen maali-iloitteluksi, mutta Ryhti oli toista mieltä, sillä heti seuraavassa vaihdossa myös Ilveksen kuparinen oli rikottu. Maalin tekijänä kukapas muukaan kuin viime kaudella Ilveksen paidassa pelannut Olli-Pekka Toikkonen, jonka kaukolaukaus upposi komeasti taka-alanurkkaan.

Pari seuraavaa minuuttia olivatkin Ryhdin etsikkoaikaa. Ennakkoluulottomasti pelanneet Ryhtiläiset aiheuttivat harhautuksillaan harmaita karvoja ja mutaisia tassuja Ilvesläisille kerta toisensa jälkeen. Painostus tuotti myös tulosta. Paavo Kallialan harhautusten jälkeen toinen ex-Ilves-pelaaja, Juha Ristimäki, pääsi laukomaan irtopallon kuudesta metristä voimalla ohi Juho Laineen. Tilanne jo 2-2.

Tasoitusmaali sytytti Ilveksen jälleen peliin mukaan. Tuloksena oli tehokas puolitoistaminuuttinen, jonka aikana pallo löytyi kolmasti Ryhdin maalista. Maalintekijöinä Teemu Alatalo, Mertanen ja Torvinen, jotka kaikki pääsivät vuorotellen vapaasti laukomaan ja hyvällä tuloksella. Torvisen yläriman kautta sisään laukoma pommi oli samalla yksi ottelun komeimmista maaleista.

Ensimmäisen puoliajan loppuun asti Ryhti jaksoi taistella pelissä mukana, mutta toisen puoliajan alkuun Ilves nykäisi vielä yhden vaihteen lisää päälle. Tuloksena kaksi nopeaa maalia erän alkuun, pari maalia lisää erän puoliväliin ja lopuksi vielä katsojien riemuksi muutamat hienommat osumat. Komeimmista osumista vastasivat Otto Plym hurjalla one-timer laukauksellaan, Antti Teittinen vippaamalla Jarno Majamaan kantapääsyötön jälkeen kuulan yli vastaantulleen maalivahdin sekä Alatalo, joka läpiajon päätteeksi tuikkasi pallon Moision längeistä sisään.

Paria puolustussuunnan unohdusta lukuunottamatta Ilveksen pelissä tuntui tänään onnistuvan lähes kaikki. Rohkeita kuvioita ja upeita maaleja nähtiin ottelun aikana useita. Ilves on myös saanut alkukaudesta vajaalta vaikuttaneen pelaajarinkinsäkin kuntoon juuri sarjapelien alla, mikä lupaa hyvää ensimmäisiä kierroksia ajatellen.

Harjoituskauden pistetilasto osoittaa myös ratkaisijoita löytyvän laajalta rintamalta. Ryhti-ottelussakin neljä pelaajaa teki neljä pistettä (Alatalo 4+0, Mertanen 2+2, Saukoniemi 2+2 ja Torvinen 1+3) ja lisäksi kahdella pelaajalla oli kolmen pisteen ilta (Majamaa 1+2 ja Inapshba 1+2).

Ilves FS:n tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.