Ilveksen avaus tervaista

Kauden sarja-avaus alkoi lupaavasti, mutta ensipäivän jälkeen Ilves löytyy sarjajumbona. Tasaisessa ottelussa Tervareita vastaan molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta Ilveksen mokatessa omat saumansa, Tervarit hyödynsivät omansa.

Ottelu alkoi hieman liukkaalla Oulun urheilutalolla pirteästi. Tervarit karvasivat toisinaan ylhäältä asti pakottaen Ilveksen nopeisiin ratkaisuihin ja Ilves käytti näin syntynyttä tilaa aktiivisesti.

Puolittaisia maalintekopaikkoja nähtiin ensimmäisen erän aikana molemmissa päissä, mutta hyvässä vireessä olleet maalivahdit, Ilveksen Tuomas Kallioinen ja Tervareiden Juho Keskinen, hoitivat tilanteen kuin tilanteen. Ilveksen hyvälaukauksinen Janne Mertanenkin pääsi kokeilemaan Keskisen virettä useampaankin kertaan hyviltä paikoilta, mutta tänään ei maalintekojumalat olleet Mertasen puolella. Eikä myöskään Petteri Saukoniemen puolella. Tai Tero Niemisen tai Jarno Majamaan, jotka molemmat pääsivät yrittämään maalia komeiden vippisyöttöjen jälkeen.

Myös Tervareilla riitti maalintekopaikkoja. Varsinkin Adrian Rizvanin ja Dritan Stafsulan yritteliäs peli aiheutti tilanteita Ilves-maalilla. Kallioinen oli kuitenkin ensimmäisen puoliajan hahmo lukuisilla torjunnoillaan ja puoliajalle päädyttiin pelitapahtumien vastaisissa 0-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet tulivat avausvoitto mielessään. Kovatahtinen ottelu alkoi vähitellen näkyä myös pelaajien suorituksissa. Varsinkin Ilves-pelureille tapahtui yhä useampia pieniä nukahduksia ja merkkausvirheitä ottelun edetessä. Yhdessä vaiheessa ottelua Tervareiden pelaajia löytyi vapaana Ilves-maalin edestä tuon tuosta, eikä aikaakaan kun ottelun avausmaali näki päivänvalon. Tervareiden kulmapotkun jälkeen täysin vapaaksi takatolpalle unohdettu Rizvani pääsi puttaamaan pallon Ville Saxmanin syötöstä tyhjiin.

Kotijoukkueen avausmaali tuntui hämmentävän Ilves rivejä entisestään, eikä ensimmäisellä puoliajalla nähtyjä vapautuneita Ilves-hyökkäyksiä nähty enää juuri ollenkaan. Hätäisten ratkaisujen takia maalintekotilanteita syntyi enemmänkin omaan kuin vastustajan päätyyn. Ilveksen onneksi Tervareiden Heikki Halmetin sihti oli totaalisesti hukassa, sillä hänellä oli paikat tehdä vaikka hattutemppu ottelussa.

Taistelua Ilves ei kuitenkaan lopettanut, vaan nosti karvauksen ylös asti. Painostus tuntuikin tuottavan tulosta, sillä Tervarit eivät päässeet enää pyörittämään omaa peliään rauhassa. Lukuisista pallonriistoista huolimatta se tärkein, maalinteko, ei silti luonnistunut Ilvekseltä. Yleisin skenaario Ilves-hyökkäyksissä oli, että pallo saatiin nopeasti tuotua ylös, mutta ratkaiseva syöttö annettiin huolimattomasti, ja parhaimmillaankin päästiin vain sutaisemaan jonkinlaisia hutaisuja kohti maalia pomppupalloista.

Ilveksen tunaroidessa mahdollisuutensa päästä peliin mukaan päättivät Tervareiden pelaajat näyttää maalinteon mallia vielä muutamaan otteeseen. 2-0 maali oli itse asiassa hyvä kooste koko ottelusta. Ilves sai karvattua pallon ylhäällä itselleen, mutta hutiloitu syöttö avasi Tervareille vastahyökkäystilaisuuden, jonka he myös hyödynsivät. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Ville Saxman pääsi laidalta läpiajoon ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

15 sekuntia edellisestä tilanne ottelussa oli jo 3-0. Pallonmenetys, Tervarit kahdella-yhtä-vastaan hyökkäykseen ja parin siirron jälkeen Rizvani teki illan toisen osumansa. Ilveksen selkäranka kokeili kestävyyttään.

Ottelun loppuajan Ilves kokeili vielä ilman maalivahtia, mutta myös se päättyi pallon poimimiseen omasta verkosta. 4-0 maalin tekijänä oli lopulta Ilvestäkin aikoinaan edustanut Jarno Auvinen.

Yhteenvetona voidaan sanoa Ilveksen kauden avauksen sujuneen tervaisesti. Hyökkäyspeli sujui tiettyyn pisteeseen asti vallan mainiosti ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla Ilveksellä oli saumat siirtyä useammankin maalin johtoon, mutta pelkät saumat eivät maalintekokilpailussa auta. Tiukoissa otteluissa ensimmäisen maalin merkitys on todella suuri, mikä nähtiin myös tänään. Tervareiden avausmaalin jälkeen Ilves tuntui olevan tehokas enää vain tuomareille valittamisessa Tervareiden ollessa tehokas kentällä.

Tasaisen liiga-avauskierroksen johdosta huomisessa FTK - Ilves ottelussa kohtaavat sarjajumbo Ilves sekä toiseksi viimeisenä oleva FTK, joka hävisi kauden avausottelunsa GFT:lle 5-1. Ilveksellä on vielä tuliaiset pohjoisen reissulta hankkimatta, mutta eiköhän ne huomenna hankita.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.