Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilveksen avaus tervaista

 
Ilveksen avaus tervaista

Kauden sarja-avaus alkoi lupaavasti, mutta ensipäivän jälkeen Ilves löytyy sarjajumbona. Tasaisessa ottelussa Tervareita vastaan molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta Ilveksen mokatessa omat saumansa, Tervarit hyödynsivät omansa.

Ottelu alkoi hieman liukkaalla Oulun urheilutalolla pirteästi. Tervarit karvasivat toisinaan ylhäältä asti pakottaen Ilveksen nopeisiin ratkaisuihin ja Ilves käytti näin syntynyttä tilaa aktiivisesti.

Puolittaisia maalintekopaikkoja nähtiin ensimmäisen erän aikana molemmissa päissä, mutta hyvässä vireessä olleet maalivahdit, Ilveksen Tuomas Kallioinen ja Tervareiden Juho Keskinen, hoitivat tilanteen kuin tilanteen. Ilveksen hyvälaukauksinen Janne Mertanenkin pääsi kokeilemaan Keskisen virettä useampaankin kertaan hyviltä paikoilta, mutta tänään ei maalintekojumalat olleet Mertasen puolella. Eikä myöskään Petteri Saukoniemen puolella. Tai Tero Niemisen tai Jarno Majamaan, jotka molemmat pääsivät yrittämään maalia komeiden vippisyöttöjen jälkeen.

Myös Tervareilla riitti maalintekopaikkoja. Varsinkin Adrian Rizvanin ja Dritan Stafsulan yritteliäs peli aiheutti tilanteita Ilves-maalilla. Kallioinen oli kuitenkin ensimmäisen puoliajan hahmo lukuisilla torjunnoillaan ja puoliajalle päädyttiin pelitapahtumien vastaisissa 0-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet tulivat avausvoitto mielessään. Kovatahtinen ottelu alkoi vähitellen näkyä myös pelaajien suorituksissa. Varsinkin Ilves-pelureille tapahtui yhä useampia pieniä nukahduksia ja merkkausvirheitä ottelun edetessä. Yhdessä vaiheessa ottelua Tervareiden pelaajia löytyi vapaana Ilves-maalin edestä tuon tuosta, eikä aikaakaan kun ottelun avausmaali näki päivänvalon. Tervareiden kulmapotkun jälkeen täysin vapaaksi takatolpalle unohdettu Rizvani pääsi puttaamaan pallon Ville Saxmanin syötöstä tyhjiin.

Kotijoukkueen avausmaali tuntui hämmentävän Ilves rivejä entisestään, eikä ensimmäisellä puoliajalla nähtyjä vapautuneita Ilves-hyökkäyksiä nähty enää juuri ollenkaan. Hätäisten ratkaisujen takia maalintekotilanteita syntyi enemmänkin omaan kuin vastustajan päätyyn. Ilveksen onneksi Tervareiden Heikki Halmetin sihti oli totaalisesti hukassa, sillä hänellä oli paikat tehdä vaikka hattutemppu ottelussa.

Taistelua Ilves ei kuitenkaan lopettanut, vaan nosti karvauksen ylös asti. Painostus tuntuikin tuottavan tulosta, sillä Tervarit eivät päässeet enää pyörittämään omaa peliään rauhassa. Lukuisista pallonriistoista huolimatta se tärkein, maalinteko, ei silti luonnistunut Ilvekseltä. Yleisin skenaario Ilves-hyökkäyksissä oli, että pallo saatiin nopeasti tuotua ylös, mutta ratkaiseva syöttö annettiin huolimattomasti, ja parhaimmillaankin päästiin vain sutaisemaan jonkinlaisia hutaisuja kohti maalia pomppupalloista.

Ilveksen tunaroidessa mahdollisuutensa päästä peliin mukaan päättivät Tervareiden pelaajat näyttää maalinteon mallia vielä muutamaan otteeseen. 2-0 maali oli itse asiassa hyvä kooste koko ottelusta. Ilves sai karvattua pallon ylhäällä itselleen, mutta hutiloitu syöttö avasi Tervareille vastahyökkäystilaisuuden, jonka he myös hyödynsivät. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Ville Saxman pääsi laidalta läpiajoon ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

15 sekuntia edellisestä tilanne ottelussa oli jo 3-0. Pallonmenetys, Tervarit kahdella-yhtä-vastaan hyökkäykseen ja parin siirron jälkeen Rizvani teki illan toisen osumansa. Ilveksen selkäranka kokeili kestävyyttään.

Ottelun loppuajan Ilves kokeili vielä ilman maalivahtia, mutta myös se päättyi pallon poimimiseen omasta verkosta. 4-0 maalin tekijänä oli lopulta Ilvestäkin aikoinaan edustanut Jarno Auvinen.

Yhteenvetona voidaan sanoa Ilveksen kauden avauksen sujuneen tervaisesti. Hyökkäyspeli sujui tiettyyn pisteeseen asti vallan mainiosti ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla Ilveksellä oli saumat siirtyä useammankin maalin johtoon, mutta pelkät saumat eivät maalintekokilpailussa auta. Tiukoissa otteluissa ensimmäisen maalin merkitys on todella suuri, mikä nähtiin myös tänään. Tervareiden avausmaalin jälkeen Ilves tuntui olevan tehokas enää vain tuomareille valittamisessa Tervareiden ollessa tehokas kentällä.

Tasaisen liiga-avauskierroksen johdosta huomisessa FTK - Ilves ottelussa kohtaavat sarjajumbo Ilves sekä toiseksi viimeisenä oleva FTK, joka hävisi kauden avausottelunsa GFT:lle 5-1. Ilveksellä on vielä tuliaiset pohjoisen reissulta hankkimatta, mutta eiköhän ne huomenna hankita.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää