Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilvekselle tärkeät pisteet paikallisottelusta

 
Ilvekselle tärkeät pisteet paikallisottelusta


Sunnuntain ottelu valkeakosken Mad Maxia vastaan eteni tiukan taistelun merkeissä, kuten paikallisottelun kuuluukin. Tiukasti puolustetun ottelun ratkaisi Ilveksen Antti Teittinen, joka teki ottelun ainoan maalin sivurajapotkukuvion päätteeksi.

Ilves oli tehnyt muutaman muutoksen KaDy otteluun verrattuna. Molempien ketjujen targetit oli vaihdettu, joten Timor Inapshba ja loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon päässyt Sami Kokkonen pääsivät avausketjullisiin. Lisäksi Tero Nieminen oli voittanut flunssansa ja oli mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Ottelun alussa Mad Maxin pelaajat pitivät kovaa tempoa päällä ja lauantain KaDy ottelussa hidastempoiseen pelailuun tottuneet Ilves-pelaajat tuntuivat olevan askeleen jäljellä. Heti ensimmäisessä vaihdossa syntyi tilanteita. Maxien maalivahdin Juha Ojanperän nopea avaus aiheutti ensin tilanteen Ilves-päädyssä, ja heti perään pääsi Ilveksen Antti Teittinen laukomaan Mad Max -päädyssä, mutta sivuverkkoon.

Maxien kova alkurynnistys tuntui aiheuttavan harmaita karvoja Ilvekselle ja kestikin muutama vaihto, ennen kuin tupsukorvat heräsivät mukaan otteluun. Ilvekseltä hyvällä pelipäällä oli varsinkin KaDy ottelun huilannut Sami Kokkonen, joka tuorejalkaisena targettina löysi hyvin tilaa vastustajapäädystä ja onnistui sekä rauhoittamaan peliä että hakemaan ratkaisupaikkoja.

Ensimmäisen puoliajan puolivälissä otteluun tuli pienoinen päädystä-päätyyn -hetki. Muutaman minuutin ajan molemmat joukkueet menettivät palloa hyökkäysalueella ja vastustaja pääsi ylivoimahyökkäykseen. Parhaimmillaan ensin Ilves menetti pallon ja Maxit pääsivät hyökkäykseen, mutta Janne Mertanen katkaisi vierasjoukkueen rynnistyksen ja oli päästä jopa puolittaiseen läpiajoon, mutta menetti pallon hallinnan viime tingassa.

Ensimmäisen puoliajan paras Ilves-tilanne tuli tilanteesta, jossa Maxien maalivahti Ojanperä oli noussut mukaan hyökkäykseen. Timor Inapshba sai ahdistettua pallon Ojanperältä pois, mutta ei aivan päässyt hyödyntämään edessä ollutta tyhjää maalia. Maxien parhaat tilanteet tulivat Jari-Pekka Mäkelälle, jonka Jussi Kuusela vapautti kasvokkain Tuomas Kallioisen kanssa, sekä Timo Kopolalle, joka pääsi ohjaamaan palloa maaliin. Mäkelän vedon Kallioinen torjui ja Kopola ohjasi ohi maalin.

Kovalla asenteella pelatussa ottelussa tuli Ilvekselle myös takaisku, sillä aktiivisesti pelannut Kokkonen loukkasi juuri parantelemansa jalkansa riistäessään palloa vastustajalta ja joutui tulemaan sivuun jo ensimmäisen puoliajan aikana. Kokkosen paikan kakkosketjun targettina otti Otto Plym.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kutkuttavasta 0-0 tilanteesta. Samoissa lukemissa oli myös Ilveksen kauden avausottelu Tervareita vastaan, ja silloin Tervarit onnistuivat kääntämään ottelun voitokseen toisella puoliajalla. Kauden avauksesta oppineet Ilves-pelaajat lähtivät toiselle puoliajalle muistaen kuinka suuri ensimmäisen maalin merkitys on tiukoissa kamppailuissa ja jatkoivat tiivistä oman maalin puolustamistaan.

Ottelu jatkuikin toisella puoliajalla samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin; joukkueet puolustivat hyvin tarkasti ja pelkkä maalintekopaikkaan pääseminen tuntui hankalalta. Toisinaan otteluun olisi toivonut enemmänkin yritystä maalintekopaikkojen luomiseen, mutta paikalliskamppailun mukainen tarkka puolustaminen ja virheiden välttäminen jatkui.

Lopulta kovasti kannustanut kotiyleisö sai haluamansa 26. minuutilla. Ilveksen sivurajakuviossa Juha-Pekka Torvinen kierrätti pallon toiseen laitaan, josta Timor Inapshba vapautti syötöllään Teittisen, eikä Super-Tessu erehtynyt. Tarkka sijoitus takatolpan kautta sisään ja Ilves tärkeään 1-0 johtoon!

Pari minuuttia myöhemmin Ilveksellä oli paikka tuplata johtonsa. Esityön teki jälleen Inapshba, joka suojasi palloa targettina ja lopulta vapautti Matti Anttosen oikealta laidalta laukaisupaikkaan. Kova veto kohti etuylänurkkaa, mutta Ojanperä sai kätensä sen verran väliin, että pallo kimposi ylärimasta takaisin kentälle. Torvinen ehti vielä ensimmäisenä jatkopalloon, mutta ei aivan päässyt laukomaan tyhjänä odottavaan verkkoon.

Heti perään saivat Maxit hyvän laukauksen kohti Ilves-maalia. Hyvin pelatun sivurajakuvion jälkeen tullut laukaus kimposi lopulta tolpasta poispäin maalista ja Ilves pääsi huokaamaan helpotuksesta.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia Mad Max karvasi ylhäältä pyrkien tasoittamaan pelin vaikka väkisin. Ilveksen puolustustaistelun kulmakivet, pohjapelaajat Torvinen ja Nieminen, olivat kuitenkin asiasta eri mieltä, ja putsasivat tilanteen tilanteen perään varmasti. Sen sijaan Ilveksen oma pallollinen peli oli hukassa, sillä hyökkäykset päättyivät heti alkuunsa ja pelin painopiste pysyi Ilves-päädyssä.

Viimeisten minuuttien aikana Maxit nostivat myös Ojanperän mukaan hyökkäyksiin ja pyrkivät hakemaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta näennäisestä pyörityksestä huolimatta kunnon maalintekopaikkoja ei nähty. Paras tilanne syntyi ottelun viimeisellä sekunnilla, jolloin Maxien suora kulmapotku onnistui jotenkin tulemaan maalin edessä olleelle hyökkääjälle asti, mutta nopean tilanteen yllättämä hyökkääjä ei onnistunut ohjaamaan palloa kohti maalia.

Päätössummerin vapauttaneet Ilves-pelaajat pääsivät juhlimaan moninkertaista voittoa. Kolmen sarjapisteen lisäksi ottelussa olivat panoksena niin paikalliskamppailun voitto, revanssi kahdesta Maxeille hävitystä harjoitusottelusta kuin orastavan tappioputken katkaiseminen. Voitosta saadut kolme pistettä nostivat Ilveksen tasaisessa sarjataulukossa jo kolmennelle sijalle.

Ilves jatkoi Mad Max ottelussa vähämaalisten otteluidensa sarjaa. Tällä kertaa yksi tehty maali riitti voittoon asti, mutta samaan ei voi luottaa jatkossa. Maalintekoon pitäisi edelleenkin löytää piristystä, sillä Ilves on tehnyt vain viisi maalia neljässä Futsal-Liigan pelissä. Tehokkain Ilves-pelaajista on ollut Antti Teittinen, joka on ollut mukana kolmessa Ilveksen viidestä maalista tehoilla 1+2.

Hyvän puolustuksen johdosta viisi tehtyä maalia ovat kuitenkin riittäneet kahteen voittoon asti. Puolustussuuntaan Ilves onkin yksi Liigan parhaista joukkueista tällä hetkellä. Vielä kun hyökkäyspeli saataisiin loksahtamaan kohdalleen, alkaisi peli näyttämään todella hyvältä.

Ilveksen seuraava peli on jälleen paikalliskamppailu. 14.11. pelattavassa kotiottelussa vastaan asettuu Sääksjärven Loiske.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää