Rimat kolisivat, mutta se ei riitänyt

Ilves ja TPK lähtivät illan otteluun tasapisteistä. Molemmilla oli kolme voittoa ja kaksi tappiota alla sarjassa. Ilves sai illan otteluun mukaan Janne Mertasen, joka ei pelannut Loisketta vastaan, mutta poissa olivat reitensä loukannut Toni Ylinen sekä kipeinä olleet Otto Plym ja Tero Nieminen. TPK:lta puuttui vakiokokoonpanosta ainakin Petteri Pitkänen.

Kahden tiukasti puolustavan joukkueen välinen ottelu alkoi odotusten mukaisesti molempien joukkueiden vetäytyessä tiiviiseen puolustukseen jäädyttäen vastustajan pelinrakentelua. Joukkueiden pääasiassa kyttäillessä iskupaikkoja ja vastustajan virheitä, ajautui peli välillä melko yksitoikkoseksi pallon pyörittämiseksi vastustajan puolustusnelikon ulkopuolella, eikä selkeitä maalintekopaikkoja juuri syntynyt.

Muutaman väkisin pusketun hyökkäyksen ja kaukolaukauksen jälkeen pääsi TPK hyödyntämään parasta osaamistaan, vastahyökkäyksiä, ja karkaamaan ottelussa johtoon. Avaumaali syntyi Ilveksen oman kulmapotkun jälkitilanteesta. Blokatun laukauksen jälkeen Christian Maja karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon hallitusti ohi Tuomas Kallioisen.

Pari minuuttia myöhemmin soi taas Ilves-päädyssä, tällä kertaa normaalissa pelitilanteessa. Niko Stenholm sai pelattua pallon piikkipaikalla olleelle Majalle, jonka heppoinen, mutta yllättävä kääntölaukaus pääsi livahtamaan maaliin asti.

Ilveksen onnistui kerätä rivinsä kokoon takaiskujen jälkeen ja pyöritys siirtyi johtoaan puolustavan TPK:n päätyyn. Parhaita Ilves-paikkoja syntyi Timor Inapshballe, joka onnistui melkein tekemään Majat kääntölaukauksellaan, mutta Marko Laaksonen TPK:n maalilla piti maalinsa puhtaana. Myös Teemu Alatalo pääsi ovelan vippi-kulman jälkeen kasvokkain Laaksosen kanssa, muttei saanut kunnon laukausta aikaan.

Kovalla prosentilla viimeistelleellä TPK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla paikka vielä kolmannenkin maalin tekoon. Paluun Futsal-Liigaan tehnyt Joonas Laurikainen pääsi kertaalleen vapaaksi vartijastaan ja maalintekopaikkaan, mutta sijoitti selvästi ohi maalista.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Ilves joutui hakemaan lisää virtaa pelitapahtumien vastaisesta tappioasemasta. Molemmilla oli ollut paikkansa maalintekoon, mutta TPK oli jälleen kerran jäätävän tehokas maalin edessä, Ilveksen hukatessa omat tilanteensa. Tuttu juttu aiemmiltakin kausilta.

Ilves ei ollut kuitenkaan luovuttanut ottelua, vaan pelaajat tulivat kovalla taisteluasenteella toiselle puoliajalle. Pelkkä pyöritys oli päätetty muuttaa laukauksiksi, josta mallia näytti heti puoliajan alkuun Petteri Saukoniemi, jonka viuhuva vasemman jalan kuti pääsi jo lipsahtamaan Laaksosen längistä kohti maalia, muttei ehtinyt lirua viivan yli asti.

Kova yritys ei kuitenkaan tuottanut Ilveksen toivomaa tulosta heti, vaan pallo jouduttiin kaivamaan vielä kerran omasta verkosta ennen omaa tuuletteluhetkeä. Ilvekseltä Saukoniemi ja Antti Teittinen pääsivät vastahyökkäykseen, mutta sen katkettua tulikin omaan päätyyn vielä vaarallisempi vastavastahyökkäys. Tomi Tuominen pääsi lopulta vasemmalta laidalta antamaan poikkisyötön, josta Kai Lempinen sai putata tyhjiin.

3-0 tilanteessa alkoi Ilveksen raivokas kiri. Hyvää laukaustaan jo aiemmin väläytellyt Saukoniemi otti vaihteeksi oikean jalan käyttöönsä, eikä tällä kertaa Laaksonenkaan ehtinyt enää vedon eteen. Ylärima sen sijaan ehti pitäen Ilveksen yhä nollilla.

Lopulta kovan pyörityksen jälkeen saatiin myös odotettua tulosta. Mertanen pelasi seinäsyötön Matti Anttosen kanssa ja pääsi nokikkain hyvin torjuneen Laaksosen kanssa, eikä erehtynyt. Varma sijoitus etunurkkaan ja Ilveksen kiri oli alkanut. Monien monimutkaisten ja pitkien hieromisien jälkeen TPK:n puolustus saatiin lopulta avattua hyvin yksinkertaisella kuviolla.

Ilveksen asenne laitettiin ottelussa vielä kertaalleen koetukselle. Neljä minuuttia kavennusmaalin jälkeen TPK:n tehokas viimeistely sai lopullisen sinettinsä neljännen maalin muodossa. Vaaraton tilanne Ilveksen vasemmalla puolustusalueella päättyi Juha-Pekka Torvisen epäonnekkaaseen syötönkatkoon, joka päätyi Kallioisen längistä omaan maaliin. Helpolla tulleen 4-1 johtomaalin jälkeen tuntuivat kaikki onnenmerkit olevan tänään TPK:n puolella.

Ilves ei ollut kuitenkaan tullut Turkuun asti luovuttamaan, vaan joukkue jatkoi taistelua ilman maalivahtia. Ja hyvin taistelikin. TPK:n maalista ei ollut mennyt kuin puoli minuuttia kun Anttonen ohjasi maalin edestä rinnallaan Torvisen kovan laukausen ohi Laaksosen. 4-2.

Lopulta myös Ilves sai maistaa hivenen onnea 4-3 kavennusmaalissa. Jo Mad Maxia vastaan hieman seikkaillut Laaksonen toisti virheensä Ilveksen kovan karvauksen alaisena ja purki pallon suoraan päin kärkikarvaaja Inapshbaa, josta pallo kimposi ohi Laaksosen ja maaliin. Peliä oli vielä neljä minuuttia jäljellä ja kohta TPK:lla oli myös virheet täynnä.

Hyvältä vaikuttanut kiri hyytyi kuitenkin loppumetreille. Ilves sai jatkuvasti hyvän pyörityksen vastustajapäätyyn, muttei sitä tärkeintä. Vaihdosta peliin tullut Jarno Majamaa pääsi kertaalleen kokeilemaan, mutta jälleen ylärima oli edessä. Myös Anttonen sai kimpoilleen pallon hyvään maalintekosektoriin, muttei saanut laukaustaan pysymään maalipuiden sisäpuolella.

Kova painostus jatkui viime sekunneille asti, mutta tiukasti puolustanut TPK piti pintansa ja pääsi juhlimaan voittoa kolme pistettä rikkaampana. Nykyiseen Futsal-Liiga-tyyliin TPK nappasi myös kaikki veikkauspisteet itselleen...

Hyvästä taistelusta huolimatta Ilvekselle ei riittänyt tänään mitään pisteitä kotiinvietäväksi. Tämän kauden tasaisessa sarjassa on kuitenkin tapahtunut paljon ristiinpelaamista, joten taistelu neljästä pudotuspelipaikasta on vielä täysin auki, kun noin kolmasosa runkosarjasta on pelattu.

TPK-ottelussa silmiinpistävintä oli eilen Loisketta vastaan liekeissä olleen Ilveksen ykkösketjun huono peli. Kaikki takaiskumaalit tulivat ykkösketjun ollessa kentällä, eikä tehoja löytynyt hyökkäyspäässä. Tänään ei myöskään Kallioisella ollut paras päivä Ilves-maalissa, sillä pari maalia lipsahtivat helponlaisesti.

Ilveksen kakkosketju sen sijaan taisteli tänään esimerkillisesti. Alatalo alkoi jälleen näyttää kovan taistelun merkkejä, joista tuli tunnetuksi viime kaudella, ja Anttonen jatkoi vahvaa pistetehtailuaan 1+1 tehoillaan.

Ailahtelevaan peliin ei olisi varaa alkavalla viikolla, jolloin Ilveksen vastus kovenee entisestään. Keskiviikkona Ilves kohtaa Futsal Cup -ottelussa GFT:n kotonaan ja lauantaina reissataan vastavierailulle GFT:n kotiluolaan pelaamaan Futsal-Liigaa.

Futsal Cup -ottelu pelataan keskiviikkona 18.11 klo 20:00 alkaen Spiral-hallilla. Ottelu näytetään myös netissä. Tervetuloa seuraamaan ottelua!

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.