Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

GFT tehokkaampi Cupissa

 
GFT tehokkaampi Cupissa

01.26 - 0-1 Ville Lindgren (Risto Salmi)
32.36 - 0-2 Teemu Terho (Panu Autio)

Tämänvuotinen Futsal Cup taival päättyi Ilveksen osalta 5. kierroksella. Ilveksen tiputti jatkosta GFT, joka etenee 0-2 (0-1) tuloksella Cupin lopputurnaukseen Vantaan Energia Areenalle. Itse ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat luomaan useita maalintekopaikkoja, mutta vain GFT onnistui maalinteossa.

Viime vuoden Futsal-Liigan finaalijoukkueiden kohtaamista oli odotettu puolin ja toisin. Joukkueet eivät pettäneet odotuksia, vaan tarjosivat tasokkaan futsal-ottelun.

GFT:n maajoukkuepelaajia vilisevä joukkue oli ottelun alussa Ilvestä paremmin hereillä ja pyöritti peliä vaarallisesti Ilves-päätyyn heti alkuvihellyksen jälkeen. Ilveksen kannalta alkupyöritys oli myös valitettavan tehokasta, sillä heti ensimmäisessä vaihdossa kolahti unessa olevien Ilves-pelaajien päädyssä.

Samalla kun GFT:n Risto Salmi onnistui pyörähtämään pallon kanssa ohi vartijastaan Juha-Pekka Torvisesta onnistui myös maalille rynnännyt Ville Lindgren jättämään jälkeensä Timor Inapshban, jonka jälkeen kaikki estelyt olivat jo myöhässä. Salmi antoi nappisyöttö maalille eikä Lindgrenin tarvinnut kuin tökätä pallo tyhjään maaliin.

Heti seuraavassa vaihdossa oli seurata lisää. GFT:n Jani Modig ajoi heittäen ohi Sami Kokkosesta ja pääsi laukomispaikkaan, mutta Ilveksen onneksi epäonnistui. GFT oli päässyt yllättämään Ilveksen-pelaajat ottelun alussa kesken parhaiden talviunien ja kestikin muutaman vaihdon verran, ennen kuin pelaajat pääsivät mukaan GFT:n pitämään kovaan tempoon.

Ilveksen saatua oma pallollinen pelinsä kokoon nähtiin yksi ottelun mielenkiintoisimmista vaiheista, sillä molemmat joukkueet olivat hyvällä pelituulella ja hakivat nopeita ratkaisuja aina paikan avautuessa. GFT pyrki toistuvasti haastamaan pelaajia laidassa ja pelaamaan nopeita seinäkuvioita ja Ilvekselle aukesi maukkaita vastahyökkäyspaikkoja aktiivisesti hyökänneen GFT:n pallonmenetyksistä.

Vastahyökkäyksien muodossa Ilvekselle tarjottiin myös paikat ottelun tasoittamiseen. Varsinkin aktiivisella tuulella ollut Inapshba aiheutti hämminkiä vastustajan päädyssä röyhkeillä haastamisillaan. Inapshballe tarjoutui myös hyvä laukaisupaikka parin oivallisen haaston jälkeen, mutta veto suuntautui ohi maalin.

Parhaat Ilveksen paikat ensimmäisellä puoliajalla siunaantuivat kuitenkin Petteri Saukoniemelle sekä Kokkoselle, jotka molemmat pääsivät sijoittamaan palloa maaliin GFT:n maalivahdin Matias Sareliuksen ollessa jo pihalla tilanteesta. Molemmilla kerroilla tilanteen eteen ehtivät kuitenkin liukumalla vastustajan puolustajat, jotka onnistuivat blokkaamaan Saukoniemen sijoituksen ja häiritsemään Kokkosta sen verran, että hänen chippinsä liukuvan puolustajan yli meni myös ohi maalin.

Kertaalleen Saukoniemi pääsi myös esittelemään kaukolaukaustensa terävyyttä tärisyttämällä GFT:n maalia, kirjaimellisesti. Ylärimaan osunut laukaus kimposi rimasta alaspäin, muttei tainnut käydä aivan maaliviivan yli. Vai olisiko pallo sittenkin kimmonnut maalin ylänurkan takaraudasta, eli maalin sisäpuolelta? Myöhemmin ilmestyvästä videokoosteesta päässee tätäkin tilannetta tutkimaan kuva kerrallaan.

Toiselle puoliajalle lähdettiin GFT:n johtaessa ottelua edelleen ensimmäisessä vaihdossa tehdyllä maalilla 0-1. Aivan kuten TPK:takin vastaan, Ilveksen peli oli pykälän verran suoraviivaisempaa toisella puoliajalla. Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni GFT:n johtaessa peliä, sitä ylemmäs myös Ilveksen karvaus nousi. Hyvästä yrityksestä huolimatta maalit olivat edelleen tiukassa.

GFT:n pallollinen peli ei muuttunut juuri toisella puoliajalla, vaan joukkue haki edelleen ratkaisupaikkoja pääasiassa sekä haastojen että seinien kautta. Toisinaan kuviot toimivat, mutta Ilves tuntui olevan yhä paremmin katkomassa yrityksiä. Toisaalta myös Ilveksen peli noudatteli ensimmäisen puoliajan kaavaa, eikä tarkasti pelannut GFT:n puolustus tuntunut aukeavan kuin vastahyökkäysten kautta.

Paikkoja ottelun tasoittamiseen syntyi Ilvekselle siltikin. Yksi parhaimmista tilanteista tuli maalivahti Tuomas Kallioisen nopeasta avauksesta lähteneestä kahdella-yhtä-vastaan -tilanteesta, jossa Kokkonen tarjoili Matti Anttoselle avopaikan kuuteen metriin, mutta Anttosen laukaus suuntautui Ilvekselle tyypillisesti yli maalin.

Ottelun lähetessä loppua myös GFT pääsi iskemään Ilveksen pallonmenetyksistä yhä vaarallisemmin. Huono viimeistely oli kuitenkin tarttunut Ilveksestä GFT:hen, sillä myös espoolaiset tuntuivat hukkaavan avopaikan toisensa jälkeen.

Lopulta Ilves-maalissa jälleen kolahti. GFT:n onnistui riistää pallo Ilvekseltä ja lähteä vastahyökkäykseen, joka huipentui Panu Aution tarjoillessa Teemu Terholle mahdollisuuden putata pallo tyhjiin. Terhon ensimmäinen sijoitus osui tolppaan, mutta onnekas ex-Ilves-peluri sai paluupallon itselleen eikä toisella kertaa enää erehtynyt.

GFT:n 0-2 maalin jälkeen Ilves laittoi vielä yhden kirivaihteen päälle prässäten vastustajaa koko kentän karvauksella. Painostus tuotti myös tulosta GFT:n menettäessä palloa toisinaan yllättävänkin helposti. Hyvästä painostuksesta huolimatta kavennusmaalin tekeminen tuntui edelleen olevan työn ja tuskan takana. Maalintekoa ei yhtään helpottanut Sareliuksen loistava torjuntavire GFT:n maalilla, jonka sai huomata myös kulmapotkukuvion päätteeksi avopaikkaan päässyt Janne Mertanen.

Ottelun viimeiset minuutit Ilves haki kavennusta vielä ilman maalivahtia. Tulos oli kuitenkin yhtä heikko kuin aiemminkin. Muutamat mukavat mylläkät kyllä syntyi GFT:n maalille, mutta maaliin asti pallo ei tuntunut päätyvän sitten millään. Loppuvihellyksen soidessa lopputulos oli: Ilves FS - GFT 0-2.

Katkeran tappion kokeneet Ilves-pelurit pääsevät hakemaan revanssia ensi lauantaina, jolloin vuorossa on Futsal-Liigan vierasottelu Espoossa GFT:tä vastaan.

Ilveksen kokoonpano:
1 - Tuomas Kallioinen
4 - Teemu Alatalo
5 - Petteri Saukoniemi
7 - Jarno Majamaa
9 - Sami Kokkonen
10 - Matti Anttonen
14 - Janne Mertanen
15 - Antti Teittinen
16 - Otto Plym
18 - Juha-Pekka Torvinen
20 - Timor Inapshba
23 - Juho Laine

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää