Koovee jatkaa taivaltaan Suomen Cupissa

Vauhtia riitti Kaukajärven Spiral-Hallilla perjantai-iltana kun Koovee kohtasi Suomen Cupissa SSV:n. Ennakkoon tasaiseksi arveltu ottelu osoittautuikin tasaiseksi tuoden kuitenkin esiin SSV:n heikkoudet ja Kooveen vahvuudet.

Koovee lähti heti ensimmäiseen erään vahvasti itseluottamusta puhkuen. Maaleja ei erässä nähty vaikka paikkoja oli. Säpinää riitti molemmissa päissä mutta SSV:läiset joutuvat tekemään enemmän töitä Kooveen painostaessa. SSV peli oli kurinalaista mutta innotonta.

Erätauon jälkeen SSV heräsi hetkellisesti henkiin. Edes minuuttia ei toista erää ehtinyt kulua, kun helsinkiläiset olivat jo ehtineet pistää kaksi kertaa pallon maaliin. Kummatkin maalit syntyivät enemmän tai vähemmän Kooveen puolustuksen virheistä. Maalit eivät kuitenkaan lannistaneet Kooveen taistelutahtoa ja vain hetkeä myöhemmin Valtteri Sainio toimitti pallon tyylikkäästi maaliin SSV:n Harri Forstenin istuessa jäähypenkillä. Maali toi vauhtia peliin ja pian Kooveen Valtteri Luukko tasoitti tarkalla laukauksella tilanteeksi 2-2. Helsinkiläiset jatkoivat peliään tilanteesta huolimatta samalla hyvin ennalta arvattavalla tavallaan, Kooveen pelatessa tilanteeseen nähden melko vapautuneesti. Kooveen ahkerointi tuottikin hyvin tulosta ja tilanne kääntyi pian Kooveen hyväksi. 3-2 maali syntyi Lauri Hanneliuksen tarkasta syötöstä Aapo Mutasen viimeistellessä pallon maaliin. Molemmat joukkueet saivat palloin maaliin vielä kerran ennen kuin summeri soi merkiksi erän loppumisesta. Kolmanteen erään lähdettiin siis kutkuttavissa 4-3 lukemissa.

Kolmannessa erässä nähtiin tappiolla olevilta helsinkiläisiltäkin hieman innokkaampaa peliä. Silti erän ensimmäisen maalista vastasi Kooveen Juhani Salo. Hetkeä Myöhemmin SSV:n Mikael Järvi pääsi vaarallisesti läpi ja toimitti pallon maaliin. SSV jatkoi vauhdikkaampaa peliään kuitenkaan saamatta palloa maaliin. Helsinkiläisten epäonneksi Kooveen maalia vartioi Pekka Nieminen, joka piti erittäin hyvin huolta siitä, ettei pallo Kooveen verkkoon mene. Koovee lisäsi johtoaan vielä yhdellä maalilla ennen kuin SSV tarvitsi aikalisän. Aikalisän jälkeen SSV jatkoi painostustaan. Painostus tuotti yhden maalin. Loppusummerin soidessa Koovee saattoi tuulettaa vapautuneesti voittoaan. Tamperelaiset saivat kaipaamansa voiton SSV:stä lukemin 6-5.

Kooveelle voiton takasi tänään energinen ja tasainen joukkue. Jos viime pelissä ykkösketju loisti, löytyi tänään onnistujia laajemmin. Erityisesti esiin nousi maalivahti Pekka Nieminen, joka torjui koko ottelun varmasti.

- Meillä on nyt siitä hyvä asetelma joukkueessa, että meillä on kaksi vahvaa maalivahtia. Saadaan aikaiseksi kilpailutilanne ja se motivoi yrittämään aina enemmän, kertoo Nieminen.

- SSV pelasi tänään ihan samalla tavalla kun aina. Varsinkin kun katsoin viime pelin SSV:tä vastaan penkiltä, tiesin aika hyvin mitä ne yrittää, jatkaa Nieminen.

Myös pelissä pisteitä kerännyt Valtteri Sainio yhtyy Niemisen mielipiteeseen SSV:n pelistä

- SSV teki kaiken samalla tavalla kuin viime kerralla. Lisäksi meillä on hyvä laaja materiaali, kun taas SSV:n materiaali on huomattavasti kapeampi, kertoo Sainio

SSV:n kaatuikin pitkälti siihen, että Koovee tiesi mitä vastustajansa yrittää. Edellisen Koovee-SSV pelin jälkeinen pilkka SSV:n Mika Ahoselta osui helsinkiläistä omaan nilkkaan. Ahonen kun totesi Kooveen pelin olleen ennalta arvattavaa.

Myös Kooveen päävalmentaja oli luonnollisesti tyytyväinen peliin

- Kova joukkue oli vastassa. SSV:tä ei ole ikinä helppo kaataa. Tänään kuitenkin onnistuttiin hyvin. Ensimmäisessä erässä onnistuttiin luomaan hyvin painetta. Toinen erässä vähän pakka hajosi mutta päästiin takasin kiinni peliin ja tehtiin hienoja maaleja. Kolmannessa erässä oltiin vähän turhan passiivisia, tiivistää Arto Riihimäki.

- Ollaan tällä kaudella voitettu paljon tiukkoja pelejä ja siihen täytyy olla tyytyväinen, jatkaa Riihimäki.

Perjantain pelin onnistujat olivat päävalmentajan mielestä Pekka Nieminen ja erityisesti Tapio Kinnunen, joka on antanut viime aikoina vahvoja näyttöjä osaamisestaan.

Voitollaan Koovee jatkaa Suomen Cupin välieriin.

Koovee pelaa seuraavan liigaottelun 5.12 Tikkurilassa AC Hakia vastaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.