Koovee voitollaan sarjakärkeen

Kooveen miesten edustusjoukkueen maanantai-illan pelistä Tapanilan Erää vastaan tuli juuri niin tiukka kun odottaa saattoikin. Jännitettävää ottelussa riitti viime sekunneille saakka.

Jännitysnäytelmän ainekset olivat koossa maanantaina, kun vahvana joukkueena tunnettu Erä saapui Tampereelle taistelemaan tasaisen varmaa Kooveeta vastaan. Erä lähti peliin kolme niukkaa tappiota takanaan kun taas Kooveen neljä viimeistä ottelua oli päättynyt tamperelaisten voittoon. Vastakkain asettuivat siis voittoa kovasti kaipaava Erä ja itseluottamusta puhkuva Koovee.

Ensimmäinen erä näytti pitkään olevan Kooveen hallinnassa. Ottelun avausmaalista vastasi Kooveen  Marko Lahtinen ajassa 7.41. Kauaa ei peliä ehtinyt kulua kun Koovee rankaisi uudelleen. Tällä kertaa mallintekohommissa oli ottelussa loistanut Veli-Matti Luukko. Puoli erää näytti kotijoukkueen kannalta valoisalta. Homma näytti olevan hanskassa ja Erä voitettavissa. Jokin kuitenkin hiipui kotijoukkueen pelissä erän loppupuolella. Vastustaja pääsi yllättämään tamperelaiset kaksi kertaa erän viimeisen minuutin aikana.

Toinen erä lähti käyntiin kutkuttavissa 2-2 lukemissa. Kauaa ei erä ehtinyt vanhenemaan kun Kooveen Veli-Matti Luukko nosti tamperelaiset 3-2 johtoon. Toisen erän ensimmäinen puolisko olikin kokonaisuudessaan melkoista maalijuhlaa. Luukon maalin jälkeen Erän Jussi Kosola tasoitti lukemiksi 3-3 ja hetkeä myöhemmin Kosola vei Erän johtoon 4-3. Ei aikaakaan, kun Kooveen Aapo Mutanen tasoitti tilanteeksi 4-4. Seuraavaksi olikin taas Kooveen aika tehdä maali. Juhani Salo viimeisteli pallon maalin Henri Mäenpään syötöstä. Maali-ilottelun jälkeen oli Erän aika vajhtaa maalilleen Jani Naumanen. Otteluun lisävauhtia tuli ajassa 35.35, kun Kooveen Marko Lahtinen lähti viihtymään jäähypenkille kahden minuutin ajaksi. Erän ylivoima pyöri hyvin mutta ei tarpeeksi hyvin. Lähellä oli myös Kooveen alivoima maali. Maali ei alivoimalla tullut mutta hetkeä myöhemmin pallo oli Erän maalissa. Lähes heti Lahtisen päästyä jäähyltä viimeisteli Vesa Wettervik syöksyen pallon maaliin Lahtisen syötöstä.

Koovee pääsi lähtemään kolmanteen erään 6-4 johdossa. Kooveen pelissä näkyi erän alussa hyvin joukkueen itseluottamus. Peli oli varmaa, vaikkakin välillä hieman hallitsematonta. Erällä otteet olivat hallitumpia mutta vauhtia puuttui, jota taas Kooveelta löytyi. Vauhdikkaasti syntyi myös erän ensimmäinen maalikin. Valtteri Sainio viimeisteli pallon maaliin Veli-Matti Luukon loistavasta syötöstä. Koovee lisäsi karkumatkaansa vielä yhdellä maalilla. Maalintekijäksi 8-4 maaliin merkittiin Miro Lehtinen. Lehtisen maalin jälkeen alkoivat Kooveen synkät minuutit. Lähes suoraan aloituksesta läpi päässyt Erän Pekka Ahonen vetäisi pallon Kooveen maalia kohti ja pallo lipui maaliin. Erä sai peliinsä uuttaa vauhtia ja pian oltiin taas Kooveen maalilla. Pallo pyöri Kooveen päässä kun Erän Lauri Kapanen käytti epämääräisen pyörimisen hyväkseen ja roiskaisi pallon maaliin kaventaen lukemiksi 8-6. Vain viisi minuuttia ennen erän loppua Erä kavensi tilanteeksi 8-7 aiheuttaen muutaman ylimääräisen sydämen tykytyksen niin kotiyleisölle kuin Kooveen valmennusjohdollekin. Maali syntyi Kooveen sokkosyötöstä. Ratkaisevaksi lopputuloksen kannalta kuitenkin osoittautui Erän jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta ajassa 57.51. Erällä ei ollut muuta tehtävissä, kuin ottaa maalivahti pois maalinsuulta ja yrittää kaikkensa. Kooveen puolustus piti ja tasoittavaa maalia ei syntynyt. Koovee pääsi loppusummerin soidessa tuulettamaan voittoaan.

Ottelun jälkeen Erän päävalmentaja joutui miettimään taas tappion syitä

- Pelinopeus pääsi laskemaan tänään liian alas. Tiedettiin kyllä, miten Koovee pelaa mutta...Ei vaan saatu joukkuetta syttymään niin, että oltaisiin päästy starttaamaan peliin ja eriin toivotulla tavalla, päävalmentaja Petteri Bergman kertoo

- 0 pistettä ei kyllä tyydytä. Turha tappio jos mitään ei opittu, jatkaa Bergman vielä.

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki sai olla voitettuun otteluun tyytyväinen mutta joukkueen pelaaminen johtoasemassa aiheutti Riihimäelle ottelussa taas muutaman harmaan hiuksen lisää

- Meidän peli loppu ihan turhaan 10 minuuttia ennen loppua. Ei voi kuitenkaan olla pettynyt voittoon. Mentiin näillä pisteillä sarjataulukon kärkeen. Joka päivä pojat tekee hyvin töitä mutta jostain syystä näistä peleistä nyt aina tulee tällaisia trillereitä, Riihimäki selostaa.

- Se on mielenkiintoista, että vastustajan puolelta tulee aina kommenttia, että meidän pelityyli on luettavissa. Yllättävää siinä on, että kuitenkin aina voitetaan ne pelit. Jotain siis on kaiketi tehty oikein, jatkaa Riihimäki viitaten Erän Bergmanin kommenttiin.

Ottelun onnistujiksi Riihimäki nostaa ykkösviisikon. Erityisesti Veli-Matti Luukko ja Tomi Lautanen saavat kiitosta onnistuneesta pelistä.

Myös Vesa Wettervik onnistui maanantain ottelussa hyvin

- Vaikka se jännäksi meni, me kuitenkin voitettiin peli. Jostain syystä vastustajat aina pääsevät turhan lähelle. Meidän täytyy siis vaan harjoitella lisää, tiivistää Wettervik tuntojaan.

Tiukan ottelun jälkeen voiton ottanut Koovee kohtaa seuraavaksi NST:n Lappeenrannassa. Kooveella on menossa tiukka ottelusuma. Lauantaina Koovee kohtasi AC Hakin, maanantaina Erän, keskiviikkona vastassa on NST ja lauantaina TPS. Tiukan viikon jälkeen luvassa on vielä Suomen Cupia ennen joululomaa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.