Terävämpi Erä vesitti Kooveen cup-unelman

Kooveen miesten edustusjoukkue ei saanut hienolle syyskaudelleen komeinta mahdollista kruunua, kun se taipui Tapanilan Erälle Suomen Cupin finaalissa maalein 9-5 (3-3, 3-1, 3-1).

Moni Tampere-Areenan lehtereillä tuntui odottavan vähämaalista ja tarkkaa finaaliottelua, mutta joutui toteamaan heti alkuun olevansa väärässä. Avauserässä molemmat joukkueet hyökkäsivät näyttävästi, joskin kummankin joukkueen viisikkopuolustus oli hermostuneen oloista. Helsinkiläiset tulivat otteluun terävästi halliten ottelun alkua karaten jo seitsemän minutin pelin jälkeen ottelussa 3-1 johtoon. Tamperelaiset eivät kuitenkaan suostuneet myymään nahkaansa ilmaiseksi. Koovee kavensi ensin tasakentällisin eron yhteen osumaan ja tasoitti vielä ennen taukosummeria Marko Lahtisen ylivoimamaalilla tilanteeksi 3-3.

Koovee pääsi aloittamaan toisen kaksikymppisen ylivoimalla. Loistava mahdollisuus päästä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan vesittyi, kun vierailijat karkasivat alivoimalla maalintekoon. Vaikka Koovee vielä tämän takaiskun jälkeen kertaalleen pääsikin ottelussa tasoihin niin tämä alivoimaosuma oli ottelun selvä kulminaatiopiste. Mitä pidemmälle toinen erä eteni niin sen selkeämmin ote alkoi siirtyä helsinkiläisille.

Isännät pysyttelivät kuitenkin vielä jälkimmäiselle erätauolle mentäessä kahden maalin iskuetäisyydellä. Odotettua piristysruisketta ja kirivaihetta tamperelaiset eivät kuitenkaan enää peliinsä löytäneet vaan myös kolmas erä oli vahvasti helsinkiläisten. Summerin soitua Erä pääsi tuulettamaan seurahistoriansa toista cup-mestaruutta ja Kooveen ensimmäinen kannu jäi vielä odottamaan itseään.

Syytä tappioon on tietysti aina helppo etsiä hävinneen joukkueen heikosta pelistä, mutta tänään ennen kaikkea täytyy nostaa vahvasti esiintynyt voittajajoukkue. Tapanilan Erä oli erityisen vahva erien aluissa ja tuntui olevan otteluun varsin hyvin valmistautunut. Mestarijoukkueen päävalmentaja Petteri Bergman kertoi latauksen löytyneen lopulta helposti.
- Saimme vastaamme Salibandyliigan sarjakärjen ja joukkueen, jolle hiljattain hävisimme liigassa. Näiden asioiden kautta otteluun oli helppo saada hyvä lataus, Bergman pohti.

Kooveen takalinjoilla isot peliminuutit varsi onnistuneesti luutinut Tomi Lautanen näki vastassa olleen finaaliin valmiimman joukkueen.
- Kaveri oli tänään paremmalla jalalla liikkeellä ja sekin näkyi, että heillä on vielä meitä enemmän kokemusta tällaisista isoista otteluista. He osasivat voittaa.

Karvaasta finaalitappiosta huolimatta Koovee syystodistukseen voidaan piirtää vähintään kiitettävä arvosana. Salibandyliigan piikkipaikka ja cupin finaaliin pääsy on tamperelaisilta paljon enemmän kuin kukaan osasi ennen kauden alkua odottaa. Myös Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki kertoi finaalitappion toki harmittavan kovasti, mutta syyskauden olleen kokonaisuudessaan varsin mainio.
- Olen ylpeä tästä joukkueesta. Meillä on ollut kerrassaan hieno syyskausi, ruoti vähäsanainen Riihimäki taiston tauottua.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.