Koovee aloitti vuoden niukalla tappiolla

Kun kinkut oli sulateltu ja uuden vuoden paukut pamauteltu oli aika räjäyttää salibandyliiga taas vauhtiin. Sunnuntaina Kaukajärven Spiral-Hallilla Koovee kohtasi Josban Joensuusta. Peli eteni tasaisissa merkeissä mutta maalinteossa Josba onnistu tällä kertaa paremmin.

Vaikka Josba on kaukana Kooveesta sarjataulukossa, ei tämä ero sunnuntaina kentällä näkynyt. Pelityyliltään melko erilaiset joukkueet pallottelivat kentällä 60 minuuttia yllättävänkin tasaisesti. Ensimmäinen erä ei meinannut millään tuoda eroa joukkueiden välille. Ehkä hieman aggressiivisemmin pelannut Josba pääsi kuitenkin erän loppuun pistämään pallon Kooveen Pekka Niemisen selän taakse.

Koovee keräsi erätauon ajan kopissaan itseluottamusta ja toiseen erään kotijoukkue lähti jo uudet kujeet mielessään. Erän alkuun Teemu Jaakkola tasoitti Tapio Kinnusen syötöstä lukemiksi 1-1. Vain sekunteja myöhemmin pallo pyöri taas Josban maalilla, josta Kooveen Veli-Matti Luukko toimitti sen maaliin pienen takomisen jälkeen. Tulostaululla komeili lukemat 2-1 ja Koovee jatkoi painostustaan seuraavat kymmenen minuuttia. Josba sai kuitenkin kelkkansa käännettyä ja tasoittikin lukemiksi 2-2. Tasoituksen jälkeen Josba nousi niskan päälle. Joensuulaisille tarjoutui erässä maalipaikkoja mutta viimeistely jäi uupumaan. Josban aggressiivista peliä olisi kaivattu myös maalinedustalla.

Kolmanteen erään lähdettiin siis kutkuttavissa tasalukemissa. Koovee jatkoi samalla tyylillä kuin toisessa erässä. Juuso Jehkinen vei heti erän alkuun tamperelaiset johtoon Miro Lehtisen syötöstä. Erän ensimmäiset kymmenen minuuttia nimiinsä vei taas Koovee. Josban maalilla riitti jännitettävää, kun palloja sateli tasaisesti kohti joensuulaisten maalia. Josban puolustus sai kuitenkin hyvin peitettyä vedot ja maaleja ei syntynyt. Erän asetelmat kääntyivät, kun Kooveen Tomi Lautanen, entinen Josbalainen, siirtyi jäähypenkin puolelle kahdeksi minuutiksi. Josban ylivoima ei alkuun näyttänyt kovinkaan vaaralliselta. Jani Kosonen kuitenkin käänsi tilanteen ja tasoitti lukemiksi 3-3 upealla maalillaan. Josba sai tasoitusmaalistaan taas uutta itseluottamusta ja edellisessä erässä käyttämättä jääneet maalipaikat käytettiin nyt. Pian lukemat taululla olivat jo 3-4. Tässä tilanteessa Koovee otti aikalisän ja suunnitteli kuvionsa uudelleen. Pekka Nieminen siirtyi pois maalinsuulta ja tulitus kohti Josban maalia oli valmis alkamaan. Josba teki kaikkensa ja sai pidettyä pallon pois omasta maalistaan. Niin teki myös Koovee mutta seurauksena Valtteri Sainion uhrautuvaisesta pelistä Josba sai rangaistulaukauksen Sainion liian korkealla käyneen mailan vuoksi. Pekka Nieminen palasi maalisuulle.Josban Joona Gröhnin hermot eivät pitäneet Niemisen edessä ja rangaistuslaukaus epäonnistu. Sainio sai siis siirtyä jäähypenkille. Tässä vaiheessa erää oli kuitenkin vain kaksi sekuntia jäljellä, eikä rangaistuksella ollut merkitystä suuntaan eikä toiseen. Josba vei pisteet Joensuuhun lukemin 3-4.

Ottelun jälkeen illan tuomarilinja puhutti erityisesti Kooveen rivejä. Tuomarit sallivat ottelussa melko paljon pieniä rikkeitä, eikä jäähyjä juurikaan nähty. Sama linja piti läpi ottelun.

- Tuomarit eivät ottaneet rikkeitä pois. Onneksi pitivät sentään saman linjan koko ottelun, kuten lupasivatkin. Ei tämä peli kuitenkaan tuomareihin kaatunut, Josba oli vaan tänään parempi, Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki kommentoi.

Josban riveissä ottelun lopputulokseen saatiin olla tyytyväisiä

- Meillä kun on jo kymmenen tappiota tältä kaudelta, niin turha sitä yhdettätoista on pelätä. Meillä ei ole mitään hävittävää. Pyrittiin pelaamaan tänään vaan mahdollisimman ehjää peliä, kertoo Josban päävalmentaja Sami Sorjonen.

Sunnuntainen ottelu rikkoi Kooveen pitkään jatkuneen tappiottoman putken liigassa. Päävalmentajalle tappio ei kuitenkaan tuntunut tulevan täysin yllätyksenä.

- Oli tiedossa, että vaikea peli on tulossa. Eilen oli vasta ensimmäiset lajitreenit tauon jälkeen ja tauko näkyi pelissä. Ensi viikolla alkaa taas kunnon treenaus. Yhdellä pelillä ei ole merkitystä, kun tehdään hommia pitkässä juoksussa. Eli ei tämä peli vielä mitään paniikkia aiheuta, pohtii Arto Riihimäki.

Kentällä hyvin hääränneellä Kooveen Miro Lehtisellä oli myös oma näkemyksensä tappion syihin.

- Vastustajalla riitti jalkaa tänään enemmän. Meillä paino vielä joulukinkut 1. erässä. Toisessa erässä päästiin pellin mukaan ja oltiin jo johdossakin. Josba oli kuitenkin tänään parempi. Vaikka meillä nyt pisteitä on, niin ei niitä nyt näin halua pois antaa, analysoi Lehtinen peliä.

Sekä Lehtinen, että Riihimäki yltyivät ottelun jälkeen kehumaan vastustajan 3-3 maalia. Kososen maali loksutti leuat myös Kooveen riveissä.

Ensi lauantaina 9.1 Koovee matkaa Ouluun OLS:in vastustajaksi. Kooveen seuraava kotiottelu onkin sitten taas mielenkiintoinen paikalliskamppailu Classicia vastaan.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.