Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves oli menettää johtonsa

 
Ilves oli menettää johtonsa

Ilves kohtasi vuoden ensimmäisessä ottelussaan TPK:n. Ottelu näytti kääntyvän jo helpoksi Ilveksen voitoksi kotijoukkueen karatessa Timor Inapshban (kuvassa) johdolla jo 3-0 johtoon. TPK:lta löytyi kuitenkin vielä yksi kirivaihde lisää ja ottelu huipentui todelliseksi jännitysnäytelmäksi, jolle löytyi tuttu ratkaisija.

10:57 - 1-0 Matti Anttonen (Timor Inapshba)
19:39 - 2-0 Jarno Majamaa (Inapshba)
20:23 - 3-0 Tero Nieminen (Jani Nyblom)
25:58 - 3-1 Kai Lempinen (Petteri Pitkänen)
29:42 - 3-2 Christian Maja (Jani Puputti)
39:51 - 4-2 Tuomas Kallioinen

TPK oli tarjonnut Ilvekselle otteluun hieman etumatkaa poissaolojen muodossa. Ykkösmaalivahti Marko Laaksonen ja vikkelä kenttäpelaaja Guong Tran olivat poissa pelikieltojen takia ja sekä Joonas Laurikainen että Niko Stenholm olivat poissa loukkaantumisten takia.

Poissaolot eivät kuitenkaan näkyneet pelissä, sillä TPK pelasi yhtä tiukkaa joukkuepeliä kuin aiemminkin. Ensimmäisen puoliajan juoneksi muodostuikin odotetusti Ilveksen pitkät hyökkäykset ja TPK:n vastahyökkäykset. Molemmat joukkueet olivat kuitenkin sen verran perillä vastustajansa pelitavoista, ettei ottelun alku tarjonnut katsojille kummoisia hienouksia. Ilves pyöritti pääsemättä kunnon laukaisupaikkoihin, eikä TPK:lle auennut riittävän hyviä vastahyökkäyspaikkoja.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa liki 11 minuuttia. TPK:n puolustus ei ehtinyt kunnolla mukaan Ilveksen nopeaan kulmapotkuun ja Timor Inapshba löysi tarkalla vippisyötöllä taustalle vapaaksi jääneen Matti Anttosen. Anttonen laukoi suoraan ilmasta kovan volleyn, eikä TPK:n maalissa ollut Andrei Ilin ehtinyt reakoida. Pallo jalkojen välistä maaliin ja vapauttava avausmaali oli syntynyt komealla tavalla.

Maalin jälkeen ottelussa alkoi tapahtua urakalla. Tappioasemaan jäänyt TPK nosti karvaustaan ylemmäs ja kentälle muodostui lisää tilaa, jota Ilves osasi hyödyntää hyökkäyksissään. Aktiivisella pelipäällä olleet Inapshba ja Antti Teittinen sahasivat kertaalleen koko kentän lävitse, mutta Teittinen ei aivan ylttänyt puttaamaan palloa verkkoon viimeisen syötön jälkeen. Samassa vaihdossa Teittinen tarjoili myös vapauttavan pystysyötön Anttoselle, jonka laukaus TPK-puolustuksen keskeltä paukahti kuitenkin tolppaan.

TPK:n paras maalintekopaikka ensimmäisellä puoliajalla syntyi Weldson Juvenalille, joka pääsi vastahyökkäyksen jälkeen laidalta kasvokkain maalivahti Tuomas Kallioisen kanssa, mutta chippasi hiuksenhienosti ohi maalin.

Monien läheltäpiti-tilanteiden jälkeen saatiin lopulta myös onnistuminen. Puoliajan viimeinen minuutti oli jo menossa kun kentällä nähtiin varsinainen Inapshba-show. Inapshba harhautti ensin alimpana miehenä TPK:n kärkikarvaajan, lainasi palloa hetkeksi Tero Niemiselle, joka vapautti pystysyötöllä Inapshban yhdellä-yhtä-vastaan tilanteeseen. Viileiden puikkojen jälkeen Inapshba vielä tarjoili takatolpalle Jarno Majamaalle, joka ei moisen soolon jälkeen enää kehdannut epäonnistua, vaan liukui pallon varmasti maaliin. Puoliaikatulos 2-0.

Toinen puoliaika alkoi Ilveksen kannalta täydellisesti. Lyhyen pyörityksen jälkeen Jani Nyblom tarjoili pallon hyökkäyspäähän nousseelle Niemiselle, joka näytti maalinteon mallia. Ensin hieman vettä korvasta vastustajalta, pieni siirto keskelle ja pommi maalivahdin käsien kautta verkkoon. Niin helppoa se on. Ilves siirtyi jo kolmen maalin johtoon kun toista puoliaikaa oli pelattu vain 23 sekuntia.

Kolmannen maalin jälkeen ottelun kulku muuttui. TPK:lla ei ollut ottelussa enää mitään hävittävää, joten he aloittivat raivoisan kirin, jossa pystyivät ottamaan myös riskejä. Ilves-pelureiden pasmat tuntuivat olevan hetken aikaa sekaisin kovan painostuksen alla, eikä omasta pelistä voinut enää edes puhua.

Ilveksen onneksi maalivahti Kallioinen jatkoi hyvää virettään ja toimi todellisena joukkueen viimeisenä lukkona muutamaan otteeseen. TPK:n laukaukset satoivat maskin takaa ja ottivat kimmokkeita, mutta kuin ihmeen kaupalla Kallioinen onnistui saamaan aina jonkin raajan laukausten eteen.

Aivan kaiken eteen ei Kallioinen kuitenkaan ehtinyt. Ilves-puolustuksen räikeän merkkausvirheen jälkeen Kai Lempinen unohtui täysin vapaaksi maalin nurkalle, eikä hän erehtynyt. 3-1.

Ilves ei vielä yhdestä takaiskumaalista herännyt, vaan paine jatkui edelleen omassa päässä. Pitkien painostusjaksojen jälkeen jälleen kolahti. Kulmapotkukuvion jälkeen pallo kimposi Jani Puputtille, joka laukoi maskin takaa maalille. Pallo kimposi matkalla sopivasti Christian Majan jaloista eikä Kallioinen voinut tilanteelle mitään. TPK oli tullut jo maalin päähän ja ottelua oli vielä 10 minuuttia jäljellä. Viimeistään tässä vaiheessa heräsivät myös katsojat peliin.

Katsojien lisäksi toinen takaiskumaali herätti myös kissapedot mukaan taisteluun. Pallo alkoi jälleen pysymään omalla joukkueella ja pallonhallinta tasaantui. TPK pyrki yhä karvaamaan ylhäältä, mutta tällä kertaa Ilves onnistui purkamaan prässin ja luomaan hyökkäyksiä.

TPK:n hakiessa tasoitusta pienellä riskillä avautui Ilvekselle paikkoja siirtyä jälleen kahden maalin johtoon. Nyblom pääsi kertaalleen laukomaan vapaasti, mutta ylärimaan. Inapshba pääsi kertaalleen laukomaan vapaasti, mutta tolppaan. Juha-Pekka Torvinen pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta syötti vielä olemattomalle pelaajalle.

Lopulta ratkaisijaksi nousi tuttu pelaaja tutulla tavalla. TPK:n jauhaessa viimeiset minuutit viidellä kenttäpelaajalla, nappasi Kallioinen torjunnan ja laukoi käsistä avauksen vastustajan tyhjään maaliin. Kallioisen neljäs maali neljässä pelissä, käsittämätön kaveri. Lopputulos 4-2.

Voitto venytti Ilveksen voittoputken jo viiden ottelun mittaiseksi. Hyvät esitykset ovat nostaneet Ilveksen sarjataulukossa jo neljän pisteen päähän kärkijoukkueista Tervareista ja GFT:stä. TPK:lle tappio tiesi kahden sijan menetystä. Sekä Mad Max että KaDy nousivat TPK:n ohitse ja tiputtivat joukkueen tällä hetkellä pudotuspelien ulkopuolelle.

Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista jatkuu kuitenkin miltei yhtä tiukkana kuin ennen keskiviikon kierrosta, sillä silloinen neljän pisteen ero neljän joukkueen välillä muuttui nyt viiden pisteen eroksi.

Ilveksen ottelut jatkuvat puolentoista viikon kuluttua kahdella kotiottelulla. Lauantaina 16.1. Ilves kohtaa Tervarit ja sunnuntaina 17.1. vastaan astelee toinen pohjoisen joukkue, FT Kemi-Tornio.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää