Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pakkovoitto osa 2

 
Pakkovoitto osa 2

Kuriton ja haluton Ilves puristi sunnuntain ottelussa tarvittavat pisteet FTK:lta. Joukkueen ajatukset ja keskittyminen tuntuivat olevan kadoksissa koko ensimmäisen puoliajan ajan, ja ottelu olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa ilman maalivahti Tuomas Kallioisen loistopelastuksia. Lopulta Sami Kokkonen ja Petteri Saukoniemi vapauttivat joukkueen pelin tekemällä 2-0 ja 3-0 johtomaalit ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla.

02:01 - 1-0 Teemu Alatalo
19:37 - 2-0 Sami Kokkonen (Antti Teittinen)
19:43 - 3-0 Petteri Saukoniemi
24:12 - 3-1 Jani Hyvärinen (Tommy Torvikoski)
29:53 - 4-1 Jani Nyblom (Alatalo)
34:49 - 5-1 Teittinen (Matti Anttonen)
36:37 - 6-1 Kokkonen (Jarno Majamaa)
37:23 - 6-2 Jaakko Isteri (Tuomo Haarala)

Eilinen Tervarit ottelu oli selvästi vienyt parhaimman latauksen Ilveksen joukkueesta, sillä sen verran flegmaattista peliä koko joukkue esitti ensimmäisellä puoliajalla. Syöttöharhoja tuli melkein joka vaihdossa eikä oma peli lähtenyt pyörimään kuin hetkittäin.

Ilveksen onneksi FTK lahjoitti johtomaalin heti ottelun toisella minuutilla. FTK:n maalivahti Joonas Kuosmanen avasi pelin lähimmälle pelaajalle, joka sattui olemaan Ilveksen Teemu Alatalo. Alatalo kiitti, näytti lumiukon paikan maalivahdille ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Avausmaalin jälkeen nähtiin 17 minuuttia sekavaa peliä. Ilveksen pelaajat tuntuivat pääasiassa vaihtelevan kiiltokuvia kentällä, sillä liikettä ei tuntunut olevan edes nimeksi. FTK sen sijaan nautti tilanteesta. Jatkuvat pallonmenetykset tarjosivat FTK:lle vastahyökkäyspaikkoja, jotka myös päättyivät hyvällä prosentilla laukauksiin. Kentän kuumin pelaaja löytyi kuitenkin totutusti Ilves-maalin tolppien välistä. Tuomas Kallioinen piti joukkuettaan pystyssä lukuisilla huipputorjunnoilla.

Ensimmäisen puoliajan sekava peli näkyi myös lukuisina rikkeinä. Ilveksen virheet tulivat täyteen jo ajassa 11:36 ja FTK:n virheet täyttyivät ajassa 18:45. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan myös 10 metristä, mutta tuloksetta.

Lisäosumia saatiin odottaa aina ensimmäisen puoliajan viimeiselle minuutille asti. Pelikellossa oli enää puoli minuuttia jäljellä kun Sami Kokkonen pelasi poikittaisen seinäsyötön Antti Teittisen kanssa ja pääsi puolustajan estelyistä huolimatta laukomaan pallon etunurkasta sisään. FTK:n synkkä puoliminuuttinen jatkui avauspotkulla. Pallo alimmalle pelaajalle, joka joutui heti Petteri Saukoniemen kovan prässin alle. Makoisa pallonriisto ja Saukoniemi viimeisteli läpiajosta kun vain kuusi sekuntia edellisestä maalista oli kulunut.

Pari peräkkäistä osumaa ja FTK oli yhtäkkiä ahdistettu köysiin. Tyrmäysisku oli jo matkalla, kun puoliaikasummeri pelasti joukkueen. Puoliaikatulos 3-0.

FTK lähti toiselle puoliajalle pelaamaan aktiivista karvauspeliä, joka piti Ilves pelaajia varpaillaan. Ilves kuitenkin onnistui purkamaan prässiä käyttäen Kallioista viidentenä kenttäpelaajana. Viidellä pyörittäminen tuotti myös laukaisupaikkoja, mutta ei toivottua lisämaalia.

Toisen jakson maalinteon aloitti FTK. Ajassa 24:12 Ilves maalille syntyi mylläkkä. Kallioinen onnistui torjumaan ensimmäisen laukauksen, mutta Jani Hyvärinen oli ensimmäisenä jatkopallossa ja toimitti sen alanurkkaan. Tilanne 3-1 ja FTK oli taas pelissä mukana.

Ilves ei toisella puoliajalla lähtenyt enää mukaan samanlaiseen hurlumheihin kuin ensimmäisellä puoliajalla ja tulosta alkoi syntyä. Kärsivällisemmän pelin ensimmäisen hedelmän pääsi poimimaan Jani Nyblom, joka karkasi Alatalon syötöstä maalintekoon. Komea sijoitus takaylänurkkaan ja Ilves oli taas kolmen maalin johdossa.

Viisi minuuttia edellisestä ja jälleen tapahtui. Pitkän pyörityksen jälkeen Nyblom jätti pallon Matti Anttoselle, joka puolestaan tarjosi avopaikan Teittiselle, eikä maajoukkuepelaaja erehtynyt. Pari minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 6-1. Maalintekijänä illan toisella osumallaan Kokkonen, joka Jarno Majamaan syötön jälkeen steppasi tovin alimman puolustajan kanssa ja päätti tanssinsa alanurkkalaukaukseen.

Ottelun viimeiset minuutit FTK:n pelaajat pyrkivät vielä kaunistelemaan lukemia ilman maalivahtia ja myös onnistuivat kertaalleen. Komea omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt soolokuljetus niputti kaksi Ilves-pelaajaa ja loput pelattiin pihalle parilla tehokkaalla syötöllä. Jaakko Isteri pääsi lopulta siirtämään loppulukemat 6-2 tyhjään maaliin.

Verrattuna lauantain Tervarit peliin, nähtiin FTK:ta vastaan vähän kuriton ja haluton Ilves. Joukkueesta huokui pienoinen asenneongelma kun vastassa oli ennalta huonompi vastustaja. Kaikissa peleissä on kuitenkin ne samat 3 pistettä jaossa ja tänään ne kaikki saatiin kerättyä, mikä on tärkeintä. Ensi viikonlopun vierasottelun potissa on 3 pisteen lisäksi mahdollisuus pitää vastustaja pisteittä, sillä vastassa on pudotuspelitaistelussa tiukasti mukana oleva KaDy.

Ilveksen kokoonpano:
1 - Tuomas Kallioinen
4 - Teemu Alatalo
5 - Petteri Saukoniemi
6 - Tero Nieminen
7 - Jarno Majamaa
9 - Sami Kokkonen
10 - Matti Anttonen
11 - Petteri Pulkkinen
15 - Antti Teittinen
18 - Juha-Pekka Torvinen
19 - Jani Nyblom
23 - Juho Laine

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää