Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kovaa peliä Kaukajärvellä

 
Kovaa peliä Kaukajärvellä

Oilers oli Kooveelle juuri niin tasainen vastus, kun odottaa saattoikin. Joukkueet tarjosivat yleisölle erittäin mielenkiintoisen ottelun, jossa jännitettävää riitti loppuun saakka.

Jo ensimmäinen erä osoitti, että vastakkain on kaksi tasaista ja taitavaa joukkuetta. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Ottelun avausmaalista vastasi Ville Matikainen, joka sivalsi pallon maaliin Juhani Salon syötöstä. Vain hetkeä myöhemmin Kooveen Jukka-Pekka Utriainen viimeisteli pallon Oilersin Niko Nordströmin selän taakse Miro Lehtisen syötöstä. Avausmaalin tekijä Ville Matikainen passitettiin kuitenkin pian jäähypenkille ja Oilers pääsi taistelemaan ylivoimalla. Ylivoima tuotti tulosta ja Oilers kavensi lukemiksi 2-1. Oilersin takaa-ajo jatkui, kun viimein Oilersin illan onnistuja Oliver Wardi sipaisi pallon maaliin tasoittaen lukemiksi 2-2. Ensimmäiseen erään ei maaleja lisää saatu, vaikka Koovee pääsikin kertaalleen yrittämään maalintekoa ylivoimalla.

Toista erää ei kauaa ehtinyt kulua, kun maali-ilottelua jatkettiin. Ensimmäisenä vuorossa oli Koovee. Juhani Salo ja Ville Matikainen rankaisivat jälleen vastustajaa. Tällä kertaa kuitenkin Salo vastasi maalista ja Matikainen syötöstä. Koovee ei kuitenkaan kauaa johtoaan juhlinut, kun Oilers pääsi taas tasoittamaan lukemia. Ottelun tasainen tahti alkoi kuitenkin muuttua hiljalleen Kooveen tahdiksi. Koovee sai pidettyä ottelua hallinnassaan ja Oilersin maalilla syntyi useita vaarallisia tilanteita, vaan ei tarpeeksi vaarallisia. Viimein Veli-Matti Luukko sai pallon toimitettua pallon maaliin saakka Janne Lammisen syötöstä. Maalihanat aukesivat ja pian nähtiin Luukko-Sainio-Mutanen-ketjun loistavan yhteistyön tulos. Mutanen tarjoili Luukolle pallon maalin takana, josta Luukko syötti sen täydellisissä asemissa olleelle Valtteri Sainiolle. Tässä vaiheessa peliä Oilers kaipasi peliinsä jotain lisää ja niinpä ajassa 35.03 Oilers otti aikalisän ja vaihtoi maalilleen Mikko Alangon. Aikalisä herättikin joukkueen uudestaan henkiin ja Oliver Wardi tasoitti jälleen lukemia.

Siinä, missä toista erää hallitsi enemmän Koovee, oli kolmas erä enemmän Oilersin hallinnassa. Hyvin pelannut joukkue löysi nyt peliinsä sen vaihteen, jolla rankaistiin vastustajaa tämän virheistä. Kooveen puolustuksessa sattuneen virheen tuloksena Oilersin Perttu Pajukoski pääsi tasoittamaan lukemiksi 5-5. Koovee kuittasi kuitenkin nopeasti virheensä, kun Miro Lehtinen vei kotijoukkueen 6-5 johtoon. Oilers painoi kuitenkin päälle vaarallisen lujaa. Eikä kauaakaan, kun Oilers taas tasoitti. Tällä kertaa maalinteossa oli Oscar Hänninen. Jos 6-6 tilanne ei vielä kotiyleisöä laittanut hikoilemaan, niin viimeistään Aapo Mutasen jäähy ja Oilersin ylivoima sen teki. Oilersin ylivoima osoittautuikin juuri niin vaaralliseksi ja Oliver Wardi sai hatun päähänsä Oilersin johtoon vieneellä maalillaan. Ottelun juoni tiivistyi entisestään ja kentälle syntyi taas uutta sähinää, aika oli kuitenkin tällä kertaa Oilersin puolella ja niinpä Espoolaiset saivat lähteä kohti sivistystä hymyissä suin.

Illan ottelu oli kokonaisuudessaan yleisölle miellyttävää katsottavaa. Molemmat joukkueet pelasivat ajoittain erittäin hyvää salibandya, eikä kumpikaan joukkue säikkynyt pieniä kolhuja. Molemmilla joukkueilla oli toki myös huonot hetkensä. Ottelun jälkeen kaikesta huolimatta Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli melko rauhallisin mielin.

- Välillä pitää hävitäkin. Oilersille kaikki kunnia voitosta, Oilers pelasi tänään hyvin, Riihimäki toteaa

- Meillä oli tänään viisikkopuolustus tänään täysin hukassa; tuli uskomaton määrä virheitä. Hukattiin paljon paikkoja, mutta niin hukkasi Oilerskin. Ei ollut kyllä valmentajan unelma peli, jatkaa Riihimäki.

Oilersin päävalmentaja Kai Ahlstedt oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen voittoon ja erityisen tyytyväinen, kun kyseessä oli vierasvoitto.

- Ollaan uskottu omaan tekemiseen mutta alku kaudesta meillä oli ongelmia vieraspelien kanssa. Onneksi onni on nyt kääntynyt ja ollaan saatu voittoja myös vieraskentillä, Ahlstedt kertoo.

- Pelin luonne oli tänään selkeä. Meillä kesti joukkueella pari erää tajuta, mitä piti tehdä. Aikalisän yhteydessä jätkät kuitenkin tajusivat kuviot. Joukkuetta piti vähän herätellä, jatkaa Ahlstedt.

Kooveen Ville Matikainen oli ottelun jälkeen pettynyt mies.

- Hölmöiltiin ja toiset teki heti niistä sitten maalin. Tiedettiin kyllä. että vastustaja rankaisee vastahyökkäyksistä. Vastustajaa herätti selkeästi maalivahdin vaihto, toteaa Matikainen.

Koovee pysyy tappiosta huolimatta liigan kärkipaikalla. SSV on vain pisteen päässä tamperelaisista. Kärkikaksikko kohtaakin toisensa jo lauantaina Helsingissä. Seuraavan kotiottelun Koovee pelaa maanantaina 1.2 ja pelipaikkana on tuolloin poikkeuksellisesti Tampere Areena.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää