Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen uusi alku Porvoossa ja Kaukajärvellä - sytyttäjä-Katja palaa tositoimiin

 
Kooveen uusi alku Porvoossa ja Kaukajärvellä - sytyttäjä-Katja palaa tositoimiin


Naisten edustus kohtaa perjantaina Porvoossa PSS:n ja sunnuntaina kotona Tuupovaaran. Perjantain lämmittelyssä vastaan asettuu vahva ja nimekäs ryhmä. Viimeistään maajoukkuepelaajat Paula Jouhten, Anu Peltokangas ja Eija Pasanen pyrkivät varmistamaan sen, ettei Kooveelle anneta mahdollisuuksia yllätykseen. Sunnuntaina pisteistä väännetään ennakkoon ajateltuna tasapäisesti. Koovee pyrkii vaikeiden otteluiden jakson jälkeen vihdoin parantamaan asemiaan sarjassa, ja TuuU taas tekee kaikkensa välttääkseen suoran putoajan paikan. Vastustajia haastaa nyt myös Katja Kankaanpää, joka palaa kentille äitiysloman jälkeen.

PSS on sarjataulukossa kolmantena, mutta sillä on periaatteessa vielä mahdollisuus niin runkosarjan voittoon kuin kotiedun menettämiseenkin. NST on neljän pisteen karkumatkalla, ja Classic yhden ainoan pisteen päässä. Viidennen sijan OLS:aan marginaali on kolme ja kuudentena olevaan Happeeseen viisi pistettä. Koovee löytyy sarjataulukon sijalta kymmenen. Pykälää ylempänä SB Vantaalla on kaksi pistettä enemmän, ja pudotuspeleihin on neljän pisteen taival. TuuU ja Oilers ovat kolme pistettä perässä. Häntäpään taistelussa Kooveen valtti on muita armollisempi loppuohjelma. Syytä onkin, sillä kuuden tappiollisen ottelun putkeen ovat mahtuneet sarjakärki NST kahdesti, mestari-Classic (2.), OLS (5.), Happee (6.) ja SB-Pro (7.). PSS:n (3.) jälkeen Kooveen kohtaavat runkosarjassa vielä TuuU (11.), SB Vantaa (9.), Oilers (12.), Tiikerit (4.) ja TPS (8.).

Kaksi erilaista taistelua

Perjantaina Koovee pelaa ensimmäistä kertaa Tampereen rajojen ulkopuolella sitten marraskuun. Ei löydy yhtäkään mittaria, jonka perusteella tamperelaisille voisi antaa toivoa Porvoossa. Tappioita PSS:lla on yhtä paljon kuin Kooveella voittoja, eikä lista kovista pelaajista lopu maajoukkueeseen valittuun kolmikkoon. Eija Pasasen lisäksi vähintään 15 tehopistettä ovat tehneet Niina Turu, Pia Upari, Heini Laitinen ja Petra Niemenmaa. Tamperelaisittain ainoana pilkahduksena tilastoissa on syksyn kohtaaminen, jossa PSS joutui venymään Kaukajärvellä aina jatkoajalle saakka.

Sunnuntain kotiottelussa vastustaja on aivan toista maata, mutta ottelusta ei välttämättä ole odotettavissa yhtään sen helpompaa. TuuU puuskuttaa Kooveen niskaan sarjataulukossa ja haluaa taatusti voittaa elintärkeät pisteensä juuri Kaukajärvellä. Kooveen tyly 9-3-voitto Joensuussa ei sitä paitsi kerro voimasuhteista koko totuutta, sillä siinä ottelussa onni oli vieraiden matkassa. Tämän vuoden puolella TuuU on tehnyt neljä maalia Tiikereiden verkkoon ja vääntänyt vieraspisteet Turusta. Pisteentekijöistä mainittakoon Marianne Hannonen (12+7) ja Marjut Lehikoinen (6+10).

Kooveen uusi alku

Koovee on ollut viime ottelut sen verran tiukassa mankelissa, että joukkueen iskukykyä ei kannata päätellä yksin tilastoista. Selvistä tappiolukemista ja kohmeisesta maalinteosta huolimatta peli on näyttänyt tämän vuoden puolella hyvältä. Maalipaikkojakin on pystytty luomaan, vaikka ne ovatkin turhan usein jääneet hyödyntämättä. Maaleja on tehty vain neljä, mutta NST:n SB-Pron, Classicin ja Happeen vahdit ovat sentään torjuneet yhteensä 71 laukausta. Samaan aikaan mainitut neljä joukkuetta tekivät Kooveen verkkoon 50 prosenttia vähemmän maaleja kuin syksyn kohtaamisissa. Hyvällä itseluottamuksella ja uhrautuvalla työnteolla maalipaikat kääntyvät vääjäämättä lopulta maaleiksi.

Yksi mielenkiintoinen kortti on Katja Kankaanpään paluu kentille äitiysloman jälkeen. Kankaanpää on harjoitellut Kooveen riveissä jo jonkin aikaa, mutta nyt 32-vuotias hyökkääjä on mukana myös ottelukokoonpanossa. Kuulemma intoa täynnä kuin ilmapallo - mikä lupaa hyvää, sillä "Kelju" tunnetaan todellisena taistelun ilmentymänä. Taukoa tositoimista on toki kertynyt, sillä Kooveen liiganousun jälkeen Kankaanpää vetäytyi joukkueen huoltajaksi. 1-divisioonassa tehoja kertyi 10+12 (2007-2008) ja liigassa 7+10 (SBS Rupu, 2003-2004). Kuvassa Kankaanpää (10) ja Aino Lappalainen (14) tekevät lähempää tuttavuutta joulukuun alun näytösottelussa Huittisissa.

Koovee - TuuU
SU 14.2. klo 14.30

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää