Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

A-nuoret pelastui kuilun partaalta kuiville

 
A-nuoret pelastui kuilun partaalta kuiville

Koovee oli kovimman mahdollisen paikan edessä lauantaina nuorten SM-sarjassa. Panoksena ei ollut tällä kertaan minkään värinen mitali tai edes playoff-paikka. Panos oli paljon suurempi, sillä tappio lauantaina olisi tiennyt lähtöä nuorten SM-sarjasta. Koovee matkusti pelaamaan kohtalon ottelunsa Seinäjoelle SPV:n vieraaksi ja arvatenkin lakeuksille matkusti kovin jännittynyt tamperelaisryhmä.

Kuin kruunauksena kauden vastoinkäymisille Koovee joutui vielä vaihtamaan pelaavaa maalivahtia vain hiukan ennen ottelun alkua. Selvästi eniten pelejä tällä kaudella joukkueen maalilla torjunut Pauli Ylänen reväytti takareitensä lämmittelyssä, eikä edes teippaamalla kyennyt pelaamaan. Niinpä vasta kaksi ottelua aiemmin torjunut Eero Peiponen sai pikakomennuksen kovaan paikkaan maalinsuulle.

Aivan alusta pitäen oli selvää, että Koovee haluaa kaikin keinoin pitää kiinni sarjapaikastaan. Joukkueen ilme oli taistelevin, mitä se on tällä kaudella ollut. Mutta taisteleva oli myös kotijoukkueen ilme. Heillä panoksena oli voitolla pudotuspelit ja tappiolla putoamiskarsinnat. SPV:n pelisuunnitelma oli alussa toimittaa joka puolelta palloa Kooveen maalille. Vierailijat hoitelivat kuitenkin isäntien alkutulituksen tyylikkäästi, sillä tamperelaisten viisikkopuolustus oli kunnossa, eikä laukauksia päästetty juurikaan omalle maalille saakka. Koovee oli avauserässä omassa hyökkäyspelissään kotijoukkuetta aavistuksen juonikkaampi ja johtikin ottelua ansaitusti ensimmäisen erän jälkeen maalein 1-3.

Toiset erät ovat olleet tällä kaudella melkoista myrkkyä Kooveelle ja valitettavasti niin lauantainakin. SPV tuli toseen erään huomattavasti valmiimpana ja rakensi maalipaikkojaan hieman avauserää järkevämmin. Koovee oli aika ajoin todella helisemässä SPV:n toimittaessa palloa maalinedustalle. Edelleen tamperelaiset kuitenkin pitivät isäntien maalia kohti tulleiden laukausten määrän vähäisenä loistavan peittopelinsä ansioista. Vaikka SPV kirikin kahden maalin takaa tasoihin toisessa erässä niin paljon pahemmaltakin tilanne olisi voinut 40 mnuutin jälkeen näyttää. Siksi vahvasti isännät erässä esiintyivät.

Kooveen kopissa tiedettiin ennen päätöserää, että nyt olisi saatava irti kauden parasta peliä, jos homma aiottaisiin hoitaa kotiin. Muutama pieni ketjumuutos, kapteeniston loistavat puheet ja jokaisen pelaajan hillitön halu pelastaa sarjapaikka toimivatkin lopulta loistavasti. Päätöserä ehti vanhentua vain 15 sekuntia ennenkuin Aki Hietanen tarjoili maalin takaa Lassi Rannistolle loistosyötön ja Koovee siirtyi 3-4 johtoon. SPV sai oman hetkensä vain muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Tuo ylivoima kuitenkin koitui kohtalokkaaksi seinäjokilaisille, sillä Nico Andersson vapautti alivoimalla Teemu Jokisen läpiajoon, josta yksi ottelun ehdottomista avainhahmoista niittasi vieralijat 3-5 johtoon. Tämän osuman jälkeen Koovee ei enää antanut SPV:lle armoa. Vierailijat pitivät palloa ja isäntien loput lähentelyt mainiosti pelannut Eero Peiponen Kooveen maalilla hoiteli tyylikkäästi.

Kooveen syöksy nuorten SM-sarjassa pysähtyi viime hetkillä, kun joukkue kaivoi päätöskierrokselle jostain ihmeestä yhden kauden parhaista peleistään. Kun summeri lopulta viimeisen kerran pärähti ja kaikki päättyi onnellisesti niin ilmeet ja tunnelmat olivat arvatenkin Kooveen riveissä loistavat. Joukkueen valmennusporras kertoi, että paine oli valtava, mutta siitä selvittiin pelaamalla hyvin.
- Uskomattoman hieno pelillinen esitys joukkueelta näin kovassa painepaikassa. Pelattiin tänään niin valtavan kovassa paikassa, ettei ihan heti pahempaa keksi. Mutta me selvittiin tästä ja tämän kokemuksen jälkeen nämä pojat eivät ihan pienessä tuulessa enää taivu. Viimeistä peliään pelanneet 89-syntyneet sällit halusivat tänään antaa kaikkensa joukkueelle. He johtivat tänään joukkuetta esimerkillisesti ja muutama heistä pelasi tänään ehdottomasti kauden parhaan pelinsä.

Nyt Kooveessa vedetään hetki henkeä ja käännetään katse kohti tulevaa. Joukkueen valmennus kertoi, että yhteenvedon paikka kaudesta on pian, jonka jälkeen voidaan kääntää uusi lehti.
- Niin koville otti tämä loppukausi, että nyt on oikea hetki vetää hetki totaalista lepoa. Tämä kausi vedetään yhteen ja mietitään, miksi jouduttiin näin ahtaalle. Sitten aletaan suunnitella enemmän ensi kautta. Meillä on varmuudella kasassa hyvä joukkue ja nyt mietitään millä keinoin aletaan taas menestyä tässä sarjassa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2009-2010 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää