Salosta ensimmäinen tappio

Ilves lähti otteluun tarkoituksena noutaa ensimmäiset pisteen Salosta, sillä kaksi aikaisempaa vierailua on päättynyt SalPan 1-0 voittoihin. Ilveksen kokoonpanoista puuttui muutama vakionaama Mikko Pessin ja Sami Mäenpään ollessa matkoilla. Toni Hevonkorpi ja Mikko Laine potivat puolestaan jalkavaivoja, mutta Jaakko Pasanen palasi kuitenkin avaukseen.

Ottelua lähdettiin viemään lievässä Ilveksen hallinnassa ukonilman jylistessä kaupungin yllä. Pallo liikkui sulavasti mieheltä toiselle, mutta vaarallisia tilanteita ei kyetty luomaan SalPan muodostaman timantin läpi. Kotijoukkue pääsi ottelun 11 minuutilla siirtymään johtoon ensimmäisestä paikastaan. Maali syntyi vaarattomasta sivurajaheitosta, josta pallo pelattiin nopeasti vasempaan laitaan ja ristipallolla Toni Kuismalle, joka laukoi taululle lukemat 1-0. Ilves jatkoi rakentua laitoja pitkin, mutta kotijoukkueen tiukka puolustus ei jättänyt paljoa tilaa ja viimeiset syötöt lensi harakoille. Ilveksellä oli tuhanteen taalan paikka tasoittaa ensimmäisen jakson lopussa, mutta läpiajoon päässyt Henri Scheweleff sukitettiin kumoon juuri rangaistusalueen ulkopuolella. Tilanteesta annettiin vapaapotku jota laitettiin Hema itseoikeutetusti antamaan. Hema pyssytti komean kierteen Salpamuurin yli, mutta maalilla ollut Erkka Heinä nyrkkeili pallon ylähirren kautta yli.

Toisella jaksolla jatkui sama kuvio: SalPa puolusti tiiviisti ja pyrki luomaan Stanley Ukwuoman kautta vastahyökkäyksiä. Kumpikaan joukkue ei kyennyt luomaan selviä tilanteita ja kulmatilanteetkin karkasi molemmilta käsistä. Ajassa 54 minuuttia SalPa -puolustus avasi vaarattoman näköisen roikkopallon Ilveksen puoliskolle. Ilvesmaalia vahtinut Juha Ojanperä tuli vastaan, mutta pallo lipesi epäonnisesti käsistä ja tilanteen hyvin haistanut Ukwuoma rokotti tilanteesta lukemat 2-0. Ilves yritti kaventaa vimmatusti ja viimeiset 20 minuuttia vietettiin lähinnä Salolaisten maalin edustalla. Tuuri ei ollut kuitenkaan Ilveksen puolella ja tolppia lähemmäksi ei päästy.

Joukkueesta on vaikeata nostaa ketään esiin, mutta vaihdosta kentälle juossut Jaakko Ruuskanen toi eloa peliin ja Janne Salli oli tutun vahva 90 minuuttia. Tulos on nollattava välittömästi, sillä seuraavaksi pelataan Suomen Cupin 6.kierrosta Lahdessa. Vastassa on SalReipas, joka on pudottanut aikaisemmilla kierroksilla mm. LoPan ja LPS:n. Lohjan Pallo kaatui vielä numeroin 4-1.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.