Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten edustus vahvistuu Turusta ja kotikonnuilta

 
Naisten edustus vahvistuu Turusta ja kotikonnuilta

TPS:stä tutut Reetta Käpylä, Milla Ranne ja Jonna Rousku pelaavat ensi kaudella Kooveessa. Puolustaja Pia Mäenpää palaa joukkueeseen, ja Nokian KrP:n konkarit Kaisa Kaipio ja Henna-Maija Turunen pääsevät mittaamaan osaamistaan liigakentillä.  Joukkueen kuopus on Classicista siirtyvä Tiia Leppänen, jonka lisäksi juniori-ikäisistä sopimuspelaajiksi on valittu tähän mennessä Kooveen Ilona Huhtala ja KrP:n Milla Vähälä. Viime kauden pelaajien kanssa on tehty 11 jatkosopimusta.

Kauden puolivälissä loukkaantunut Minna Uotila on jo täydessä harjoittelukunnossa. Uotilan lisäksi joukkueessa jatkavat muun muassa viime kauden tehokkaimpiin kuulunut Tiina Lehto, maalivahti Tanja Henttinen sekä puolustaja Teija Riihimäki. Päävalmentaja on Jani Perkonmäki.

- Joukkue on jo nyt vahvistunut varsinkin pallollisesti. Hyökkäykseen tulee luovuutta, joten tulemme näkemään entistä mielikuvituksellisempaa hyökkäyspeliä. Olemme myös saaneet lisää oikeanlaista kovuutta, mistä on apua etenkin puolustuspään pallontavoittelu- ja maalinedustilanteissa, Perkonmäki luonnehtii.
 
Turusta Tampereelle

Turkulaiset nousevat vahvasti Kooveen liigaryhmään. Rightin puolustaja Reetta Käpylä, 25, palasi äitiyslomalta TPS:n kauden viimeisten otteluiden kokoonpanoon. Kahden edellisen kauden saldo oli 37 ottelussa 6+10 tehopistettä.
- Odotan innolla kovia pelejä. Joukkue vaikuttaa potentiaaliselta ja hyvätempoiselta, Käpylä sanoo.
Milla Ranne, 23, opiskeli viime kauden ulkomailla. Alkuaan Porin Salibandykarhujen kasvatti oli TPS:n luottopuolustaja ja pelasi liigaa lisäksi SBS Rupussa. Neljässä kaudessa kertyi 80 ottelua ja 11+12 pistettä. Jonna Rousku, 28, teki viime kaudella joka kolmannen AFC:n maalin 1-divisioonassa. Liigassa TPS:n rightin hyökkääjälle kirjattiin kahdella edellisellä kaudella 34 ottelua ja 16+7 pistettä. Kolmikko muodostaa autokunnan ja osallistuu joukkueen toimintaan Turusta käsin.
- Odotan hyvää kautta ilman loukkaantumisia. On myös mielenkiintoista nähdä, miten reissupelaaminen sujuu. Uskon, että tämä joukkue pystyy pistämään hanttiin liigan kärkijoukkueitakin vastaan, Rousku arvioi.

Pelaajien taustat täydentävät toisiaan

Pia Mäenpää, 27, keskittyi viime kaudella opintoihin ja tyttöjen SM-joukkueen valmentamiseen. Välivuoden aikana pelejä kertyi naisten kakkosjoukkueessa. Mäenpään odotetaan tuovan puolustukseen varmuutta ja tulivoimaa. Kaudella 08-09 rightin pakki teki Kooveelle 4+3 tehopistettä. Mäenpään viime kauden valmennettavista Ilona Huhtala on valittu sopimuspelaajien joukkoon. Harjoitusvahvuudessa on muutama muukin Kooveen juniori, joiden rooli joukkueessa ratkeaa kesän mittaan. Kooveehen vaihtava Tiia Leppänen, 16, voitti keväällä ensimmäisen liigamestaruutensa Classicissa. Hän oli kokoonpanossa 12 kertaa ja teki runkosarjassa kaksi maalia.

Kaisa Kaipio, 33, on pelannut pitkään divaritasolla, viimeksi Nokian KrP:ssä. Hän pelasi viime kaudella vain yhdeksän ottelua, joissa syntyi tehot 2+5. Henna-Maija Turunen, 30, tunnetaan toistaiseksi lähinnä liigatason kiekkoilijana, mutta debyytistä salibandyliigassa odotetaan menestyksekästä. KrP:n hyökkääjä saalisti viime kaudella kaksi tehopistettä per ottelu. Kolmas nokialainen on 17-vuotias Milla Vähälä, joka pelasi 1-divisioonan lisäksi myös tyttöjen SM-sarjaa KihU:ssa.
- Joukkueesta tulee sopiva kokeneiden ja nuorten pelaajien sekoitus. Pelaajien taustat tukevat toisiaan, ja vähän jokaiselle osa-alueelle löytyy erilaisia variaatioita, Perkonmäki lupaa.

Joukkue täydentyy kesän aikana sekä kesäringissä mukana olevilla että täysin uusilla pelaajilla. Tuttuun tapaan myös kandidaattien menestys kevään pääsykokeissa vaikuttaa joukkueen kokoonpanoon. Seuran omien juniorien osalta tilanne voi Perkonmäen mukaan elää vielä kaudenkin aikana.
- Treeni-into on ollut kiitettävää ja kilpailu peliajasta tulee olemaan kovaa. Ringissä mukana olevat try-out-pelaajat ovat jatkuvasti pystyneet parantamaan otteitaan, joten lopullisen joukkueen valinta ei tule olemaan helppoa.

Uutta ja vanhaa valmennuksessa

Päävalmentaja Jani Perkonmäki on 34-vuotias poliisi, joka tuli mukaan valmennusryhmään viime kauden lopussa. Ennen Kooveen naisia hän valmensi seuran B-poikia sekä Gunnersin naisten 1-divisioonajoukkuetta. Viime kauden lajivalmentajista Janne Nousiainen jatkaa taustatiimissä. Uutena nimenä mukaan tulee Maarit Nissilä. Nissilän peliura keskittyi Turkuun, jossa hän pelasi liigatasolla kausilla 99-00 ja 07-08. Muutettuaan Pirkanmaalle hän pelasi Gunnersissa. Poika- ja tyttöjuniorien valmentajana Nissilä on toiminut kymmenisen vuotta, viimeksi Ylöjärven Pallossa.

Fysiikkavalmentajana toimii kokenut Minna Simonen, joka pelasi urallaan kunnioitettavat 251 liigan runkosarjaottelua. Kahdentoista Joensuun liigakauden jälkeen hän siirtyi Kooveen divarijoukkueeseen, ja nousukauden 07-08 myötä jälleen liigakentille. Simonen on toiminut 15 vuotta aikuis- ja juniorijoukkueiden valmentajana, valmentanut aluejoukkueita niin idässä kuin lännessä ja suorittanut HVT- ja ammattivalmentajatutkinnot. Fysiikkavalmentajan taustatukena toimii mentor-valmentaja Veli-Matti Hemmo. Maalivahtivalmennuksesta vastaa viime kauden tapaan Mikko Liikanen.

Kooveen sopimuspelaajat (tilanne 9.6.)
Tanja Henttinen (MV)
Ruut Horsti
Ilona Huhtala --- UUSI
Kaisa Kaipio --- UUSI
Reetta Käpylä --- UUSI
Tiina Lehto
Tiia Leppänen --- UUSI
Ninja Lindholm
Pia Mäenpää --- UUSI
Sonja Mäkinen (MV)
Elina Mäntylä
Piia Niemi
Milla Ranne --- UUSI
Teija Riihimäki
Jonna Rousku --- UUSI
Satu Sainio
Henna-Maija Turunen --- UUSI
Jetta Uotila
Minna Uotila
Milla Vähälä --- UUSI

KooVeen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää