Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TJK punnersi rinnalle ja ohi

 
TJK punnersi rinnalle ja ohi

Kaunis kesäsää houkutteli Lamminpäähän iltaottelua seuraamaan kuutisenkymmentä katsojaa. Lahtelaisen FC Kuusysin vieraili vuorostaan TJK:n kotikentällä. Yleisö innostui hetkittäin kannustukseen, mutta Vuvuzelan surina ei sentään korvissa soinut.

TJK aloitti varsin pirteästi. Jo toisella minuutilla kotijoukkue sai kulmapotkun, mutta lahtelaiset onnistuivat tilanteen purkamisessa. Kuusysi sai nopeasti juonesta kiinni ja varsin tarkalla syöttöpelillä rakensi omia hyökkäyksiään, ja niinpä vierailijan ensimmäinen kulmapotku annettiin neljännellä minuutilla.

Vei aikansa ennen kuin kumpikaan pääsi oikein hyviin maalintekotilanteisiin. Kymmenennellä minuutilla TJK:n johtomaali oli erittäin lähellä, kun Masu ja Henna juonittelivat Miran vapaaksi. Maalivahti oli kaukana vastassa, joten Mira haki zippiä yli – tällä kertaa pallo kuitenkin putosi niukasti ylähirren väärälle puolelle. Tässä vaiheessa TJK:lla säilyi hyvä ote, ja maalivahdin reaktioita pääsi kokeilemaan myös kovapotkuinen Anu. Kyykkä hätyytteli TJK:n maalia vartin pelin paikkeilla, kun Tanja Ryhänen pääsi laukomaan n. 25 metristä vasemmalta kierteisen pallon kohti takaylänurkkaa. Johanna laski lentoradan oikein ja ohjasi pallon maalin yli. Jatkotilanteessa keskitys tuli maalin eteen ja vaikkei pallo mikään Jabulani ollutkaan, Johanna nyrkkeli varmuuden vuoksi pallon sen menosuuntaan, jatkokeskitys jäikin sitten hanskoihin.

Ottelu jatkui tasaväkisenä enimmäkseen keskialueen kamppailuna, mutta muutamia tilanteita rakennettiin molempiin päätyihin. Puuman läpisyöttö johti Anun kovaan laukaukseen, joka suuntautui yli; pian tämän jälkeen nähtiin Kyykän kulmapotku ja vapari ja vastavuoroisesti TJK sai mukavasta paikasta vaparin. Kuusysin pyrkimykset hakea läpisyöttöä puolustuksen selustaan tuottivat tulosta puolen tunnin kohdalla, kun Sanni Seppälä vapautti pystysyötöllä Jonna Martikaisen, jonka tarkka laukaus vei vieraat 0-1 johtoon ajassa 30'. Tilannetta hieman avitti se, että alin pelaaja ei ollut noussut syöttöhetkellä Martikaisen yläpuolelle.

Mutta mahdollisuus kuittiin tarjoutui varsin pian. Nelisen minuuttia myöhemmin E-K nousi oikeata laitaa Kuusysin päätyyn ja keskitti maalille. Maaliin päin selin ollut Mira otti pallon haltuun ja pääsi kääntymään, mutta ahtaasta tilasta annettu laukaus suuntautui ohi. Ensimmäisen jakson lopulle näin hyvää tilannatta ei enää rakennettu, vaikka TJK:n otteissa olikin varsin hyvä vaihe.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue teki pari vaihtoa, ottaen kentälle Jennin ja Nooran. Jenni kiitti saamastaan luottamuksesta, kun hän jo jakson kolmannella minuutilla prässäsi pallon itselleen n. 25 metrissä, haki sopivan raon puolustuksen välistä ja laukoi matalan kudin, joka yllätti maalivahti Ilona Rinteen. Päättäväinen yksilösuoritus tuotti lukemat 1-1 ajassa 48'.

Kyykkä ei tasoituksesta notkahtanut, vaan otti toviksi tilanteet haltuunsa kentällä: lahtelaispelaaja lähetti pahan roikon auringon suunnasta mutta Johanna nyrkkeili tämän kulmaksi. Erinomaisen hyvin puolustuspäässä pelannut Puuma selvitti sitten kulmatilanteen vahvalla puskulla. TJK käyttikin sitten omat tilanteensa tehokkaammin. Runsaan kymmenen minuutin kohdalla saimme hankittua kulman, jota Anu asettui antamaan. Tarkka keskitys vitosen edustalle, josta Mira nikkaa tarkasti pallon maaliin. Tasoituksesta johtomaaliin 2-1 kului aikaa yhdeksän minuuttia. Luontainen maalintekijä vainusi taas erinomaisen paikan.

Tilanne uhkasi kuittaantua jo parissa minuutissa, kun Kuusysi sai vapaapotkun aivan kuudentoista sivureunalta. Onneksemme vierailijat eivät tilannetta onnistuneet hyödyntämään. Pelin tasaisuudesta johtuen tilanne oli jatkuvasti veitsenterällä. Niinpä mm. Anun antamaa erinomaista kulmapotkua seurasikin purku ja vastahyökkäys, joka puolestaan päättyi Johannan hyvään vastaantuloon. Taitavat lahtelaiset saivat puolestaan melkoisen paineen ja pyörityksen n. vartin ennen peliajan oletettua päättymistä. Siitä vastahyökkäys Hennan pystysyötöstä Miralle, joka hankki kulman. Jälleen Anu teki millimetrin tarkkaa työtä, ja Henna sai kuin yllättäen avopaikan, joka kuitenkin kääntyy uudeksi kulmaksi.

Ja kun nitro-ottelua pelattiin, ajassa 81' Aino Siiteri nousi oikealta laidalta vahvasti, keskitti Sanni Seppälälle. Tämä pääsi puskemaan, mutta kymmenen senttiä takatolpasta ohi. Välillä TJK keskittyi pelin rauhoittamiseen, ja tässä kunnostautui erityisesti Henna, mutta Kyykän hyökkäykset rakentuivat nopeasti: ajassa 89' lahtelaispelaaja pääsi tykittämään avopaikasta kohti alanurkkaa, mutta Johanna heittäytymällä ohjasi pallon sivulle ja tilanteen hyvin lukenut Sisko nappasi pallon mukaan ja avasi vastahyökkäyksen. Toisessa päässä pallo pysyikin lähes viisi minuuttia, mutta vielä ajassa 95' tuli paha keskitys TJK:n maalille. Savun hälvettyä kentän pinnasta kömpi ylös veskari ja epälukuinen joukko muita, mutta pallo oli onneksi tipotiessään. ”Injury time” oli jostain syystä lähes viisi minuuttia, vaikka loukkaantumisia tai erityisen pahoja viivytyksiä ei nähtykään.

Kuusysi oli hyvä pelaava joukkue, ja ehkä yllättävän matalalla sarjataulukossa. Pelin ratkaisu lienee ollut TJK:n paremmassa viimeistelyssä, keskikentän edellistä ottelua selvästi paremmassa kontrollissa, ja alakerran tarkkuudessa. TJK:n parasta on vaikea valita, joskin Hennan varmat otteet keskikentällä erottuivat varsin selvästi. Puuma puolustuspäässä teki muutaman erinomaisen pallonriiston, Anu yleensä erottuu vahvana työmyyränä, mutta tänään hänen plussaldoonsa on luettava myös erittäin hyvät kulmapotkut.

Nousimme sarjassa viidensiksi. Kevätkierroksella saamme vielä vastaamme ONSin kotona ja Pyrkivän vieraissa. Kummatkin joukkueet ovat taulukossa edellämme, joten ne varmasti kohdataan hyvin motivoituneena.

TJK:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen JalkapalloKlubi - logo

Tampereen JalkapalloKlubi - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää