Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten liiga-avaus Kaukajärvellä 26. syyskuuta

 
Naisten liiga-avaus Kaukajärvellä 26. syyskuuta

Naisten edustusjoukkueen liigakausi käynnistyy kotiottelulla SB Vantaata vastaan sunnuntaina 26. syyskuuta. Viime kaudella joukkueet kamppailivat tasaisesti sekä keskinäisissä otteluissa että sarjataulukossa, joten historian perusteella voitaisiin puhua toistensa päävastustajista. Ainakin Koovee on tosin uudistunut niin rajusti sitten viime kauden, että tulosten veikkaamisen asemesta kausi kannattaa katsoa heti avauksesta alkaen. Aikuisten liput maksavat 5 euroa ja 7-15-vuotiaiden 3 euroa. Kooveen juniorit pääsevät otteluihin ilmaiseksi. Kausikortti heltiää aikuiselle 35 eurolla, ja VIP-kortti 55 eurolla.

Lähes kaikki Kooveen kotiottelut pelataan viikonloppuisin kello 15.45. Miesten MM-kisojen vuoksi Indians kohdataan joulun alla arkipelissä kello 18.30, ja kauden viimeinen peli alkaa kenttävaraustilanteen vuoksi kello 14. Ensimmäistä kertaa Kaukajärven varauskirja oli tyhjä, kun naisten edustus ennätti varaamaan otteluaikoja.
- Olemme pyrkineet hakemaan otteluille sellaisen ajan, joka sopisi mahdollisimman monelle. Yksi kahden kotiottelun viikonloppu otteluohjelmaan jäi. Se ei vie lajia eteenpäin, mutta onneksi ohjelma on muuten varsin onnistunut, joukkueenjohtaja Kimmo Pitkänen sanoo.
 
"Aika hyvä ohjelma"

Otteluohjelma on naisten edustuksen näkökulmasta melko onnistunut sekä aikataulun että vastustajien rytmityksen osalta. Viime kaudella Kooveella oli keväälla vaikea seitsemän ottelun putki, jonka aikana kohdattiin ainoastaan kärkijoukkueita - kivikova NST jopa kahdesti.
- Nyt eri tasoiset joukkueet vuorottelevat kivasti. Joukkueiden taso on tietysti pitkälti spekulaatiota, koska kokoonpanot vaihtuvat muuallakin kuin meillä, Pitkänen muistuttaa.

Miesten MM-kisat seisauttavat joulukuussa myös naisten salibandyliigan. Tauko tekee otteluohjelmasta tiiviin, ja esimerkiksi Kooveella on runkosarjan aikana viisi kahden ottelun viikonloppua. Yksi tuplaviikonlopuista on todella tiivis, kun lauantaina kohdataan Happee kotona ja 23 tuntia myöhemmin OLS Oulussa.

Asennetta ja tunnetta

Kooveen kauteen liittyy paljon kysymysmerkkejä, koska joukkuetta on uusittu reippaalla kädellä. Kahden kauden takaisesta joukkueesta on mukana kuusi ja viime vuoden tiimistä kymmenen pelaajaa. Nousukauden ryhmästä jäljellä on neljä peluria.
- Joka vuosi on yritetty rakentaa entistä parempi joukkue. Viime kaudella meillä oli aika huono onni matkassa muun muassa terveystilanteen suhteen. Toivottavasti nyt selvitään vähemmällä, Kimmo Pitkänen toivoo.

Päävalmentaja Jani Perkonmäki tuli mukaan valmennustiimiin viime keväänä, joten hän on nähnyt viime kauden joukkueen tositoimissa kauden kriittisillä hetkillä ja tämän kauden joukkueen lähinnä vain treeneissä. Hän laskee pelaajamateriaalin vahvistuneen.
- Suurin ero on kuitenkin nälkäisyydessä, sykkeessä ja asenteessa. Uskallan luvata, että tämä joukkue ei säästele otteluissa, kun se ei säästele reeneissäkään, päävalmentaja vakuuttaa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää