Ilves vei ihmepelin

Ilves sai vieraakseen kovakuntoisen kaarinalaisryhmän. Lähiaikojen kohtaamisissa mm LoPa ja SalPa ovat kaatuneet, joten varsin kova iltapuhde kotijoukkueelle oli tiedossa. Poissa riveistä olivat Sallin ja Malisen ohella kuumetautinen Jokinen ja Seppä sekä selkänsä jälleen jumiinsa saaneet Korsunov ja Mäenpää. Poissaolojen vuoksi pöytäkirjoihin nimensä merkautti myös itse maestro Vallu Popovits.

Ottelu alkoi Ilveksen selvässä hallinnassa. Pelikello ei ehtinyt vanheta kuin 1,5 minuuttia, kun Ilves tuuletti ensimmäisen kerran maalin merkiksi. Henri Scheweleff löysi 19 metristä lähteneeseen vapariin sopivan raon ja pallo mätkähti vasempaan yläkulmaan. Ilves jatkoi jauhamista ja piti otteen pelistä selkeästi. 14 minuutin jälkeen Jussi Kotilahti niittasi kauden 10 osumansa Scheweleffin karoista. Hema veti inhottavan pompun kohti vihulais-maalivahtia, joka torjui pallon eteensä. Ensimmäisenä irtopalloon ehti Kotsa, joka pääsi helposti laittamaan 2-0 osuman. Kolmannen osuman ja samalla hyvän olon tunteen tuoneen maalin tekaisi Toni Hevonkorpi Sipiläisen loisto-syötöstä. Maali syntyi alivoimalla sillä nilkkansa loukannut Janne Rossi oli jo kentän ulkopuolella. Maalin jälkeen Mikko Laine vaihdettiin kentälle. Sitten alkoi tapahtumien ketju, joka meinasi päättyä katstrofaalisesti. KaaPo sai rangaistuspotkun aivan jakson viime sekuneilla Jan Kulokorven kaadettua Eloma Ilondon. Matti Heimo laittoi pallon varmasti maaliin. Taukomehuille mentiin turvallisen tuntuisissa 3-1 lukemissa ja ilman minkäänlaista hätää. Niin vastaantulija KaaPo pelissä oli.

Toisen jakson alkuun alkoi tapahtua. Pari minuuttia oli pelattu, kun KaaPo antoi kulmaa. Merkkausvirhe ja yksi mies jäi maalilla vapaaksi. Jussi Mäkelällä maalissa ei ollut mitään tehtävissä läheltä lähteneeseen puskuun. 53 minuuttia pelattu ja KaaPo tuli jo tasoihin. Vastustaja sai vapaapotkun 20 metrin tuntumasta ja kotijoukkue rupesi rakentamaan muuria. Peli ei ollut missään vaiheessa poikki vaan Heimo näki tilaisuutensa tulleen. Kesken Ilveksen muurin rakentelun mies tuikkasi pallon alakulmaan. Alokasmainen virhe kotijoukkueelta. KaaPo oli tullut tasoihin rakentamatta ainoatakaan kunnon pelitilanne-hyökkäystä. Koko ensimmäisen jakson hallinta ja 3-0 johto oli valumassa hukkaan. Pikku hiljaa Ilveksen diesel alkoi käynnistyä uudestaan ja maalipörssin kärkeen siirtynyt Sipiläinen kajautti nahkakuulan takanurkkaan ajassa 77 minuuttia. KaaPo lähenteli seuraavasta hyökkäyksestä kuitenkin heti kotijoukkueen maalia mutta Mäkelä pelasti hienolla jalkatorjunnalla. Pari minuuttia ennen loppua sai Mikko Laine vihdoinkin maalitilinsä auki iskien ratkaisevan 5-3 osuman tolpan kautta sisään. Maalia edelsi melkoinen sählinki KaaPolaisten maalilla. Lopussa myös juniori Jani Liski kokosi ensimmäiset peliminuutit Kakkosessa. Ottelun viimeisillä minuuteilla vielä vastustajan Jaakko Honkasalo ajettiin kahdella keltaisella ulos.

Ilves otti tärkeät kolme pistettä ja näin etumatka SalPaan säilyi ainakin tuossa kuudessa pisteessä. SalPa pelaa sunnuntaina rästipelinsä ja tappio BK-46 tietäisi Ilveksen etumatkan kasvavan yhdeksään pisteeseen. Jobin postia ottelusta tuli Janne Rossin nilkkavamman muodossa sekä Jan Kulokorven korttitilin täyttymisen vuoksi. Toipilaana on muutenkin väkeä joten toivotaan, että pelaajavirta kääntyy myös toiseenkin suuntaan. Myös Kaarlo Rantasen peliluvan saaminen seuraavaan otteluun on toivomuslistalla. Seuraavaksi Ilves kohtaa ÅIFK:n perjantaina 10.9. klo 18:30 Tammelassa.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.