Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen tavoitteena Suomi-sarjan mestaruus

 
Kooveen tavoitteena Suomi-sarjan mestaruus

Tampereen Kooveen jääkiekon edustusjoukkueen 66. kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kahdeksan harjoitusottelun saldoksi muodostui seitsemän voittoa ja ainoastaan yksi tappio maalisuhteella 59-32. Kenraaliharjoituksessa ”Dynamo” murskasi samassa alkulohkossa pelaavan FPS:n peräti 15-6.

Koovee lähtee kauteen 95.000 euron kulubudjetilla, mikä on Suomi-sarjan keskikastia. Budjetti on samalla tasolla kuin kaudella 2009-10.

Joukkueen kokoamisesta vastaavana urheilupäällikkönä toimii Nino Ruusunen. Päävalmentajana jatkaa määrätietoinen Jyrki Rantala, joka pelasi 1990-luvulla Kooveen 1. divisioonajoukkueessa.

Rantalan aisapariksi hankittiin toinen entinen Koovee-pelaaja Jussi Viitanen, joka kuului edustusjoukkueen kärkinimiin 1. divisioonassa 1990-luvun taitteessa. Lisäksi Viitasen meriittinä on SM-liigan hopea Ilveksen riveistä vuodelta 1990 sekä toimiminen erotuomarina Mestis- ja Suomi-sajatasolla 2000-luvulla.

Niin taustaorganisaatio kuin urheilujohto janoavat Kooveelta menestystä alkavalla kaudella. Perinteikkään seuran tavoitteena on Suomi-sarjan mestaruus.

Ensimmäisenä välivaiheena jatkopaikka ylempään loppusarjaan

Koovee pelaa syyskaudella Suomi-sarjan alkulohkossa 2. Kaksinkertaisena pelattavan lohkon muut joukkueet ovat FPS Forssa, HC Luvia, Luja Lauttakylä, NoPy Nokia, Pingviinit Pirkkala ja VG-62 Naantali.

Ohessa Jyrki Rantalan, Jussi Viitasen ja Nino Ruususen analyysit alkulohkon vastustajista.

FPS: Pitkät kiekkoperinteet. Harjoittelukulttuuri ja tekemisen meininki kunnossa. Joukkueessa paljon Mestis-aikaisia kokeneita pelaajia. Piristynyt edelliskausista ja uutta tulemista hakemassa.

HC Luvia: Tavoittelee paikkaa Mestikseen. Yksi sarjan suosikeista. Urheilullinen ja tavoitteellinen joukkue.

Luja: Joukkueesta tiedämme ennakkoon vain, että elokuisessa harjoitusottelussa Pingviinit voitti Lujan 8-3. Kotonaan vaikeasti voitettavissa.

NoPy: Osaamista johdossa ja penkin päässä. Nuori ja innokas. Oppivuosi viime kaudelta ohi? Tänä vuonna tasaisempi ja parempi kausi?

-Pingviinit: Yksi lohkon suosikeista. Paljon kokemusta ja vanhoja kettuja pelaamassa. Jos kausi lähtee hyvin käyntiin, niin mikään ei estä menemästä pitkälle. Kiekollinen osaaminen huippuluokkaa. Oma kapea kotikaukalo eduksi.

VG-62: Suomi-sarjan kestomenestyjä. Urheilullinen ja tasokas joukkue. Turun alueella riittää hyviä pelaajia Naantaliinkin. Takuuvarmasti neljän joukossa.

Kunkin alkulohkon neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan marraskuussa käynnistyvään ylempään loppusarjaan eli varsinaiseen Suomi-sarjaan. Heikommin sijoittuneet pelaavat loppukauden Suomi-sarjan karsinnoissa 2. divisioonan parhaiden kanssa.

Kooveen ensimmäinen välivaihe kohti asetettua tavoitetta on pääsy varsinaiseen Suomi-sarjaan.

12 joukkueen kaksinkertaisen sarjan voittaja saavuttaa Suomi-sarjan mestaruuden ja Mestis-karsintapaikan. Sen lisäksi sarjan toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille avautuu paikka Mestiksen karsintasarjaan.

Joukkueen kokoonpano riittävän tasokas menestymiseen Suomi-sarjatasolla

Joukkueen kokoonpano vaihtui viime kaudesta varsin vähän. 10 pelaajalla on Mestis-kokemusta aikaisemmilta kausilta. Kooveen omista A-nuorista pelipaikan onnistui saavuttamaan kolme lupausta sekä toisen polvem kiekkoilija Markus Kuronen (Tappara A).

Nimekkäimmiksi vahvistuksiksi voidaan nostaa Mestis-kokemuksella varustetut Tobias Kauppinen (TuTossa viisi kautta), Ville Valli (Titaaneissa kaksi kautta) ja Samuli Simula (KOOVEE 2006-07) sekä LeKin Mestikseen nostanut maalivahti Tommi Alanen.

Lisäksi paluumuuttajat Toni Aro ja Ville Lehtonen tuovat leveyttä joukkueen hyökkäyskalustoon.

Maalivahtikolmikko Juha Taponen-Tommi Alanen-Matias Lehtonen kuuluu Suomi-sarjan eliittiin.

Puolustuksessa vastuun kantavat lupaava Miika Uotila (s. 1990), viime kaudella kokoonpanoon murtautuneet Jonne Riekko ja Henri Molin sekä kokeneet Kari Lohtander, Tero Kalela ja Ville Heino.

Hyökkäsypäässä taitavilta Mikael Ruohomaalta ja Niko Kontkaselta on lupa odottaa lopullista läpimurtoa.

-Meillä on erittäin taitava ja laadukas hyökkäyspelaajien joukko. Kokonaisuutena materiaalimme riittää menestymiseen tässä sarjassa.

-Joukkue on viime vuotta paremmassa kunnossa. Olemme viime kausien aikana oppineet ja tottuneet voittamaan. Kokoonpanossa on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Rantala, Viitanen ja Ruusunen kertovat.

Hakametsä 2-hallissa luvassa viihdyttävää jääkiekkoa

-Toivomme, että tamperelainen jääkiekkoyleisö löytää tiensä tunnelmalliseen Hakametsä 2:een. Joukkueemme HYÖKKÄÄ. Maaleja tullaan ainakin vastustajan päädyssä näkemään paljon.

-Joukkuehenki on edellisvuotta parempi, mikä näkyy entistä tiiviimpänä ja ahkerampana suorittamisena.

-Koovee tulee pelaamaan yleisöystävällistä kiekkoa, missä virheitä tehdään ja ne sallitaan, jos niitä tekee vastustaja, päättävät Rantala, Viitanen ja Ruusunen luottavaisina.

Kauden 2010-11 kotiavaus KOOVEE – FPS ke 22.9. klo 19 Hakametsä 2

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Henrik Haapala loppukaudeksi Tapparaan

Tappara saa yllätysvahvistuksen loppukaudeksi, kun Liigan viime kauden pistepörssin voittaja Henrik Haapala liittyy kirvesrintoihin. Florida Panthers ja Tappara ovat yhdessä sopineet rikkonaisen kauden pelanneen Haapalan siirtymisestä Tampereelle tämän kauden loppuun.

Lue lisää
Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Hyökkääjä Niko Ahoniemi lainalle TuToon

Alkukauden KeuPa HT:n riveissä vuokralla pelannut Ilves-hyökkääjä Niko Ahoniemi, 21, siirtyy TuTon Mestis-joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lue lisää
Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparalle kaksi uutta pelaajasopimusta

Tapparan tulevien kausien sopimuspelaajien listaan lisätään tänään kaksi nimeä: hyökkääjät Kristian Kuusela ja Jarno Kärki.

Lue lisää
Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Brett Bulmer ei jatka Ilveksessä

Ilves ja kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer ovat yhteisymmärryksessä purkaneet sopimuksensa loppukauden osalta.

Lue lisää
Michael Keränen palaa Ilvekseen

Michael Keränen palaa Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen Michael Keräsen kanssa. 26-vuotiaan hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen ja sisältää option kaudesta 2017-18.

Lue lisää
Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Kanadalaishyökkääjä Brett Bulmer Ilvekseen

Ilves on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Brett Bulmerin kanssa. Seitsemäntoista NHL-ottelua pelanneen hyökkääjän sopimus on loppukauden mittainen.

Lue lisää