Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TamU:n Toni Järvinen joutuu lopettamaan uransa

 
TamU:n Toni Järvinen joutuu lopettamaan uransa

Syksyllä 2008 pahoin loukkaantunut Tampere Unitedin puolustaja Toni Järvinen, 29, joutuu lopettamaan jalkapallouransa.

Toni Järvinen aloitti liigauransa kaudella 2000 FC Lahden paidassa. Edustettuaan seitsemän  kautta kotikaupunkinsa ykkösseuraa Järvinen siirtyi Tampere Unitediin kaudelle 2007. Ensimmäinen kausi Tampereella oli heti täysosuma: Toni voitti TamU-paidassa sekä liiga- että cup-mestaruuden ja pääsi pelaamaan upeita europelejä.

Kauden jälkeen Järvinen kutsuttiin ensimmäistä kertaa myös Suomen A-maajoukkueen talviharjoitusleirille.

Nousukiidossa ollut ura sai kuitenkin ikävän päätöksen seuraavana syksynä, kun Toni loukkaantui pahoin joukkueen harjoituksissa. Järviseltä katkesivat sekä sääri- että pohjeluu. Lisäksi häneltä murtui nilkka. Leikkauksessa luut jouduttiin kasaamaan uudelleen yhteen pienistä palasista, eikä  sitkeä kuntoutuskaan ole auttanut. Järvinen ei ole kahteen vuoteen pystynyt harjoittamaan ammattiaan, eikä muutosta tässä suhteessa ole näkyvissä.

Toni ehti pelata Veikkausliigassa 167 ottelua ja tehdä niissä 11 liigamaalia.

Järvinen ei ole tilanteestaan katkera, vaikka lopettaminen ei välttämättä muuten olisi vielä ollut ajankohtaista.

­ Onhan tähän osannut jo jonkin aikaa varautua. Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, enkä ole itse voinut mitenkään vaikuttaa asiaan. Sen vuoksi minulle ei jää tästä pahaa makua suuhun, Järvinen toteaa.

TamU-vuosista Tonilla on hyvät muistot.

­ Pelasin Tampereella urani parhaat vuodet. Tuplamestaruus ja hienot europelit olivat upea kokemus ja niistä jää kyllä muisteltavaa. Olisi ollut hienoa jatkaa vielä TamU:ssa, mutta valitettavasti minulla ei nyt ole vaihtoehtoja.

Toni on aloittanut valmistautumiset ²siviiliin² siirtymiselleen. Hän opiskelee kaupallista alaa.

­ Opinnot ovat nyt suurin piirtein puolivälissä. Jos kaikki menee hyvin, ensi vuoden jouluksi saan paperit. Sen jälkeen alkaa työpaikan etsintä. Jäämme ainakin toistaiseksi asumaan Tampereelle, missä olemme viihtyneet todella hyvin. Opiskelujen loppuun vieminen antaa aikaa rauhassa miettiä asioita, Järvinen toteaa.

Tampere United kiittää Toni Järvistä upeista hetkistä, joita hän on seuran kannattajille tarjonnut ja toivottaa Tonille hyvää jatkoa tuleville vuosille uusien haasteiden parissa.

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Danila Bulgakov Ilveksen riveihin

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa U15-, U17-, U18- ja U19-nuorisomaajoukkueet läpikäyneellä Danila Bulgakovilla. 18-vuotias nuorukainen siirtyy Ilvekseen AC Oulun riveistä. Bulgakovin sopimus on mallia 2+1.

Lue lisää
Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilvekselle neljä uutta pelaajaa

Ilveksen riveihin uusina pelaajina siirtyvät Juhani Pikkarainen, Matias Kivikko Arraño ja Roope Riski. Joona Veteli puolestaan palaa Ilves-paitaan Kuopiosta.

Lue lisää
Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

Lue lisää
Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Lue lisää
Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

Sylvanus Nimely vahvistamaan Ilveksen hyökkäystä

22-vuotias liberialainen hyökkääjä Sylvanus Nimely on solminut Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Erkka Helminen sopimukseen Ilves-Kissojen kanssa

Seitsemän vuotiaana TP-49:ssä aloittanut poika on nyt 24-vuotias mies ja omaa kokemusta viiden vuoden ajalta Ykkösestä FC Hakan matkassa.

Lue lisää