Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kooveen kausi alkaa sunnuntaina

 
Kooveen kausi alkaa sunnuntaina

Salibandyseura Kooveen miesten edeustusjoukkue aloittaa tämänvuotisen liigataipaleensa Iittalan "kauhujen talossa" sunnuntaina 26.9. klo 17 alkaen pelattavalla vierasottelulla FT Trackersia vastaan. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viikko sitten, josta Koovee otti tulevaa kamppailua ajatellen henkisesti tärkeän 3-2 voiton.

Maanantaina 27.9. tamperelaisen salibandyn ystävät pääsevät vihdoin nauttimaan Kooveen peliesityksistä kotikentällään, kun vastaan asettuu jyväskyläläinen Happee. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Kaukajärven Spiral-hallissa ja pelivälineen on tarkoitus vierähtää juhlan kunniaksi klo 18.30 paikallista aikaa. 
Happeen ja Kooveen edellisen kauden kamppailut olivat hyvinkin tasaista vääntöä ja maanantaisesta ottelusta on syytä odottaa hienoa salibandytapahtumaa, joka tarjoaa katsojille sitä kaikkea mikä tekee salibandysta mielenkiintoisen ja viihdyttävän lajin.

Tällä kaudella mitalia haetaan kainostelematta

Koovee lähtee tulevaan kauteensa selkein tavoittein ja päävalmentaja Arto Riihimäeltä aiheesta kysyttäessä vastaus on jämäkkä ja selkeä:
-Mitali, ei tässä muita tavoitteita voida ottaa. Vaikka joukkue onkin melko kokenut, niin varsinaisia mitalirohmuja joukkueesta ei löydy, joten nälkää ainakin riittää tarvittavat määrät.

Ja turhahan joukkueen on pitää "kynttilää vakan alla", koska edellisen kauden ajoittaiset erittäin vahvat esitykset ja entisestään vahvistunut miehistö antavat myös luvan odottaa menestyksekästä kautta. Riihimäen mukaan kesäharjoittelu sujui hyvin ja joukkue harjoitteli kovaa, mutta fiksusti tulevaa kautta ajatellen.

Joukkuehenki, ja itse joukkue on Kooveessa mitä mainioimmalla mallilla ja sisäinen rakenne on sekoitus oikeassa suhteessa kokeneempia lajin nestoreita, sekä lahjakkaita ja nälkäisiä tulevaisuuden lupauksia. Uusista lupauksista Riihimäki nostaa esille harjoituskaudella vahvasti esiintyneen Jussi Luoman. Kooveen ystäville ennestään tunnettu pelimies Lasse "Pöllö" Salminen teki täksi kaudeksi jälleen paluun "kotiin" ja häneltä voidaan myös vahvan harjoituskauden jälkeen odottaa kovaa jälkeä tulevissa otteluissa. Tietenkään huomioimatta ei voida jättää myöskään tasaisen tappavaa kauhua vastustajissa niittänyttä ketjua, Luukko-Sainio-Matikainen. Kuitenkin riihimäki korostaa sitä seikkaa, että:

-Joukkue tarvitsisi jonkun ottamaan selkeän maalintekijän roolin. Sen pelaajan, joka pistä pallon verkkoon tilanteessa kuin tilanteessa. Ulkomaanvahvistus Daniel Pappin poistuttua joukkueeseen jäi pelimiehen aukko. Tälle kaudelle ulkomaalaisväriä tuo Tsekin maajoukkuesentteri Tomas Sladky. Puolustuksessa joukkue luottaa erityisesti viime kaudella vahvasti esiintyneisiin Tapio Kinnuseen ja Jukka Lammiseen, sekä kokeneisiin Vesa Vettervikiin, Kara Tilheen sekä Jukka Laurilaan.

Ensimmäisestä ottelusta ensimmäinen voitto

Koovee lähtee sunnuntain vierasotteluun loukkaantumisten kannalta hyvästä tilanteesta, koska ainoastaan Lauri Hannelius on varmasti poissa jalkavamman vuoksi.

-Pientä flunssa-aaltoa on ollut, mutta ei niin pahaa etteikö sunnuntaiksi joukkue olisi täydessä iskussa, mainitsee Riihimäki joukkueen sisäisestä terveystilanteesta.

Hyvän terveystilanteen kautta on luonnollisesti helpompaa lähteä kauden ensimmäiseen koitokseen. Vastustajaksi asettuva FT Trackers tunnetaan salibandypiireissä yleisesti ottaen vahvana kotijoukkueena. Joukkue jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ja tällekkään kaudelle pelaajalista sekä harjoituspelit eivät anna odottaa liikoja itsestään. Tähän Riihimäki kuitenkin kommentoi, että joukkueen nuorehko ja energinen pelitapa on jotain mitä ei kenenkään kannata lähteä aliarvioimaan. Trackersista nostetettakoon esille vahvan harjoituskauden pelannut 23-vuotias Timo Johansson, joka tulisi pitää poissa maalintekosektorilta.

Koovee kuitenkin luottaa omiin vahvuuksinsa, eli sekä vahvaan puolustukseen, että pallolliseen peliin. Trackersia on turha aliarvioida, mutta joukkueen selkeänä heikkoutena voidaan pitää kokemuksen puutetta, joka saattaa näkyä liiallisena pallon perässä juoksemisena. Kooveelle riittänee voittoon oman pelitavan tarkka noudattaminen sekä se, että myös yksilöinä pelataana omalla tasolla. Yllättävää kyllä kuten muissakin lajeissa, niin myös salibandyssa maalien tekeminen tulee myös olemaan isossa roolissa. Kunhan joukkue ei liiaksi puristele mailaa, niin lopputulos tulee olemaan Kooveen kannatajille mieleinen.

Kotiluolassa ei ainakaan kumarrella!

Maanantaina Kooveeta vastaan marssii nuori Happeen salibandyjoukkue, josta ei nuoruuden intoa ja pelillistä taitoa puutu.

-Happee on hyvä "mixi" nuorta ja vanhaa. Kolme A-nuorten sm-kultaa viime vuosilta kertoo myös hyvää kieltä siitä, että Jyväskylässä on osattu tehdä menestyksekästä ja pitkäjänteistä työtä. Sillä tiellä mekin nyt olemme. Tosin vasta alkutaipaleella, kertoo Riihimäki selkeä arvostuksen vivahde äänessään .

Viime kaudella Happee tippui samassa vaiheessa, kun Kooveekin, eli pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta tälle kaudelle molemmilta voidaa odottaa parempaa sijoitusta. Riihimäki huomauttaakin sarjan olevan ensi kaudella ennätystasainen ja laskee mitalitaistoon mukaan ainakin SSV:n, SPV:n, Erä, Kooveen ja ensimmäisen kotivastustajan Happeen. Tämä lisää omalta osaltaan ottelun mielenkiintoa, koska varsinkin tässä ottelussa joukkueet pääsevät punnitsemaan oman kuntonsa toden teolla.

Happeelta voidaan myöskin odottaa energistä ja vahvaa juoksupeliä. Koovee lähtee pelaamaan omaa peliään, jossa pallo liikkuu siinä määrin, että vastustajan pelaajien  "säntäily" kääntyy ottelun edetessä kotijoukkueen eduksi. Toki Happee hallitsee myös pallollisen pelin ja tässä ottelussa Kooveen karvauskin punnitaan toden teolla. Happeesta esille nostettavia pelaajia ovat varsinkin kokenut "maaliruisku" Lasse Riitesuo, Petri Kauko sekä puolustuksen nuori tähti Otto Tikka. Heikkoutena voidaan pitää varsinkin joillakin pelaajilla liigakokemuksen suoman varmuuden puutetta. Kuitenkin Kooveen tulee olla tarkkana, koska tiukassa kamppailussa pienet virheet kostautuvat mitä herkimmin. Kooveella voiton avaimet takaavat tasainen, mutta myös yksilötaidolla höystetty ja henkisesti vahva joukkue sekä kotiyleisön vankka tuki. Näillä tekijöillä Koovee on ensimmäisen kotivoittonsa ansaitseva.

Ottelut:
Trackers-Koovee 26.9 klo 17.00 Iittala-halli, Hämeenlinna.
Koovee-Happee 27.9. klo 18.30 Spiral-halli, Tampere.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere 


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää