Naisten avausottelussa iloinen ilme

Naisten edustuksen kanssa viime kaudella tasapäisesti kamppaillut SB Vantaa kaatui nyt kauden avausottelussa selvästi 4-1 (2-0, 0-0, 2-1). Kotijoukkue oli vahvimmillaan ottelun avauserässä, vaikka heti ensi alkuun tarjoutunut viiden minuutin ylivoima ei tuottanutkaan tulosta. Toisaalta ottelun tähtihetket ajoittuivat päätöserään, kun Tiina Lehto ohjasi maalin kekseliäästi jalkojensa välistä ja Minna Uotila teki rangaistuslaukauksessaan kylmähermoisen ratkaisun.

Ensimmäisessä erässä pelitapahtumat painottuivat vahvasti SB Vantaan päätyyn ja maalille. Vieraiden maalivahti Janette Kari oli kuitenkin erinomaisessa vireessä, eikä ollut ohitettavissa kuin kahdella pahasti pomppineella pallolla. Sen sijaan Tanja Henttinen oli kahden erän ajan lähes työtön. Kahdessa erässä laskettiin ainoastaan viisi torjuntaa, mutta kolmannessa erässä Koovee-vahti torjui kymmenen kertaa ja piti loistavilla otteillaan voiton avaimet tamperelaisten käsissä.

Lisää vetoja ylivoimaan

Kooveella oli loistava tilaisuus karata heti ottelun alussa. Vastustajan maila ruhjoi Minna Uotilan otsaa, eivätkä tuomarit epäröineet viiden minuutin rangaistuksen viheltämistä. Uotila ja Koovee selvisivät haaverista säikähdyksellä, sillä kaksi maalia niitannut hyökkääjä palasi kentälle lyhyen huoltotauon jälkeen. Ylivoima jäi kuitenkin vielä tässä kohtaa kautta aneemiseksi.
- Laukaukset jäivät ylivoimissa puuttumaan, joten ylivoimakuvioita pitää vielä hioa kuntoon. Alivoima sen sijaan pelasi viime kauden tapaan, sanoo päävalmentaja Jani Perkonmäki.

Huhtala: "Parasta pelissä tahtominen"

ih1.jpgOman seuran junioreista edustukseen nostettu Ilona Huhtala oli yksi niistä pelaajista, joille liigaottelu oli uran ensimmäinen. Pian 16 vuotta täyttävä puolustaja pelasi heti kärkeen täydet 60 minuuttia. Ihan ilman jännitystä päivästä ei kuitenkaan selvitty.
- Ensimmäinen liigapeli tuntui tosi hyvältä, siitä jäi iloinen fiilis.  Jännitti aamusta asti ihan hirmuisesti, mutta alkulämpällä se muuttui enemmän positiiviseksi, Huhtala kertaa.

Kuten peliminuuteista voi päätellä, Huhtalan suoritus oli myös valmentajan mielestä erinomainen.
- Omassa pelissäni oli parasta tahtominen. Halusin pelata tilanteet loppuun saakka. Joukkueessa oli hieno tsemppaava ilmapiiri, ja oli hienoa huomata, kuinka palaset loksahtelivat kentällä kohdilleen.
Eniten ottelussa yllätti aika yllättävä yksityiskohta.
- Huomioni ei kiinnittynyt ollenkaan taukomusiikkiin. Jos joku kysyisi, en osaisi mainita montaakaan kappaletta.

Vielä riittää parannettavaa

SB Vantaalla oli jo takana yksi liigaottelu, Kooveelle peli oli kauden ensimmäinen. Päävalmentaja Perkonmäki kiittää joukkueen puolustuspeliä sekä malttia pallollisessa pelissä.
- Joukkue tuntui jännittävän loppujen lopuksi yllättävän vähän. Puolustus ja pallollinen peli toimivat pääasiassa mallikkaasti. Myös joukkueen ilme oli iloinen ja kannustava.

Seitsemän tehottoman ylivoimaminuutin lisäksi moitteita tulee avaus- ja merkkauspelistä. Myöskään hyökkäysnopeus ei ollut vielä tyydyttänyt.
- Vastustaja ehti puolustusasemiin ja pystyi peittämään liikaa meidän vetojamme. Myös ajoittaiset merkkausvirheet vaivasivat edelleen, tosin parannusta sillä puolella on tullut.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.