Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koovee kärsi tappion Happeelle

 
Koovee kärsi tappion Happeelle

Kooveen miesten edustusjoukkue sai maanantaiseen kotiotteluunsa vastustajakseen jyväskyläläisen Happeen, joka haki pisteet Kaukajärveltä lukemin 5-8 (0-2,2-3,3-3).  Varsinkin ottelun viimeinen erä antoi kumminkin näyttöä siitä, että Koovee pystyy pelaamaan taidokasta peliä, kunhan vain saa tietyt perusasiat toimimaan läpi ottelun.

Ottelun ensiminuutit olivat hyvin varovaisia molempien joukkueiden osalta ja varsinaisia vaarallisia tilanteita ei muodostunut montaakaan ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Erän puolivälin tienoilla Happee iski hyvällä karvauksella Kooveen pelinrakenteluun keskialueella ja pääsi vastahyökkäykseen, josta Petri Kauko pääsi siirtämään Janne Oinosen syötöstä pallon tyhjään maaliin ajassa 10.45. Ottelua oli pelattu 13.30, kun Lasse Turunen sai jäähyn mailaan lyömisestä ja Happee pääsi pyörittämään ylivoimaa. Viivamiehen laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan, kun ajannäyttäjästä oli tasan 15 minuuttia takanapäin. Koovee ei saanut vielä ensimmäisessä erässä peliänsä pyörimään ja varsinkin avauspelissä sekä kaksinkamppailuissa oli parantamisen varaa. Jobin postia tuli myös loukkaantumisosastolle, kun Vesa Vettervik teloi jalkansa ja joutui jättämään kentän loppupelin ajaksi.

Toisessa erässä selkeää parannusta

Ottelua oli pelattu 21.37, kun Happee sai kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyönnistä ja Koovee pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta. Huolimattomuus kuitenkin kostautui jälleen ja Otto Tikan painava laukaus upposi kotijoukkueen harmiksi maaliin ajassa 22.52. Tästä Koovee kuitenkin ryhdistäytyi ja sai ylivoimansa pyörimään toivotunlaisesti.  Joukkueet olivat kuitenkin jo tasalukuisia, kun Tomas Sladky löysi mainiolla syötöllään keskelle vapaaksi jääneen Ville Matikaisen, joka punnersi pallon verkkoon ajassa 23.42. Tilanne siis 1-3 ja kotijoukkue näytti pääsevän peliin mukaan, luoden heti perään muutamia vaarallisia maalintekotilanteita.

Kuitenkin Happee iski maalin seuraavan kerran ajassa 27.50 hieman huolimattomasti pelatun kulmatilanteen seurauksena.  Peli ei tämänkään jälkeen lähtenyt pyörimään odotetunlaisesti, vaan Kooveen saatua jäähyn erän loppupuolella iski Happeen Paul Kotilainen ylivoimalla löysästi toteutetun alivoiman seurauksena lukemiksi 1-5 kellon näyttäessä 36.31. Tästä Koovee kuitenkin sisuuntui ja nosti karvaustaan selkeästi agressiivisempaan suuntaan. Happeen Joonas Kaasalainen oli anteliaalla tuulella ja lahjoitti pallon Tomas Sladkylle, joka toimitti pelivälineen sille kuuluvalle paikalle, eli Happeen verkon perukoille ajassa 36.57. Ilman selkeitä huolimattomuusvirheitä ottelun lukemat olisivat olleet huomattavasti kauniimmat, kuin 2-5 toiselle erätauolle mentäessä.

Kotijoukkue näytti kyntensä

Kolmanteen erään kentälle tuli selkeästi sisuuntunut ja pallollisesti organisoidumpi Koovee. Valtteri Sainio tarjosi Ville Matikaiselle tuhannen taalan paikan, eikä Matikainen erehtynyt vaan harhautti Happeen maalivahdin Eero Kososen ja pisti pallon varmasti maalin perukoille. Aikarauta pysähtyi lukemaan 42.33 ja tilanne 3-5. Erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat pitkälti kotijoukkueen näytöstä ja hallintaa. Ajassa 49.14 Happeen Tommi Moilasen "kasetti" ei kestänyt ja mies passitettiin kahden minuutin jäähylle estämisestä. Kotijoukkueen ylivoima toimi niin kuin pitikin ja Lasse Salmisen kova kuti painui vastustamattomasti vierasjoukkueen maaliin ajassa 51.17. Ratkaisevan syötön 4-5-maaliin antoi jälleen Valtteri Sainio.

Riemua ehti kestää vain vaivaiset 39 sekuntia, kun aiemmin törttöillyt Joonas Kaasalainen iski maalin melko harmittoman näköisen kulmalyöntitilanteen jatkoksi. Tämän seurauksesta Koovee kadotti hieman aiempaa hyvää otettaan ja otti lopulta aikalisän kiriäkseen ottelun loppua kohden. Aikalisästä oli kulunut vain neljä sekuntia, kun Veli-Matti Luukko iski lukemiksi kutkuttavasti 5-6. Peliä oli pelattu tässä vaiheess 57.23 ja tästä noin puoli minuuttia myöhemmin maalivahti vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan. Tämä ei tuottanut toivottua tulosta, vaan Happeen Arto Mikkonen rankaisi huolimattomuusvirheistä ilman maalivahtia pelannutta kotijoukkuetta vielä kahteen otteeseen.

Parannettavaa jäi perjantaille

Kooveen ja Happeen välisen ottelun tiedettiin jo etukäteen olevan pelillisesti tiukka. Kotijoukkue ei tosin saanut omaa peliänsä uomiinsa, kun vasta viimeisen 25-minuutin aikana. Happee pelasi hyvin omaa peliään koko ottelun ajan, kun taas Kooveella oli selkeitä käynnistymisvaikeuksia. Sekä Veli-Matti Luukko, että päävalmentaja Arto Riihimäki vakuuttivat ottelun jälkeen, että syynä ei ollut ainakaan eilisen vierasottelun jälkiväsymys. Riihimäki enemmänkin harmitteli sitä, että joukkueen kokoonpanoa on jouduttu vaihtelemaan kahden ottelun aikana useasti monien loukkaantumisten seurauksena. Hän myönsi, että kaksi ensimmäistä erää eivät menneet ihan käsikirjoituksen mukaan, mutta kun peli saatiin toimimaan, niin se oli erittäin tuloksellista salibandya. Parannettavaa jäi ja nämä parannukset on mahdollista nähdä jo ensi perjantaina, kun Koovee kohtaa kotiottelussaan Seinäjoen Peliveljet klo 18.30 Kaukajärven aikaa.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää
Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliitto kirjasi jälleen uuden pelaajaennätyksen

Salibandyliiton pelaajamäärän kasvu jatkuu vuosi vuoden jälkeen. Vuoden 2015 viimeisenä päivänä Salibandyliiton lisenssin lunastaneita oli peräti 53 227 kappaletta.

Lue lisää