Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Montesilvanon vuoro kurittaa Ilvestä

 
Montesilvanon vuoro kurittaa Ilvestä

Ilves kärsi toisen tappion UEFA Futsal Cupin Main Roundilla. Isäntäjoukkue Montesilvano oli ottelussa parempi lukemin 6-1 (4-1). Edellisen pelin tapaan vastustaja pääsi varhain ottelussa johtoon ja teki Ilveksen oman pelin vaikeaksi. Toisella puoliajalla Ilves sai hyvän otteen pelistä ja oli moneen kertaan lähellä kaventaa ottelun, mutta viimeinen niitti oli Montesilvanon 35 ja 36 minuutilla saamat 5-1 ja 6-1 maalit. Ilveksen ainoan maalin iski Antti Teittinen.

02:14 - 1-0 Leandro Cuzzolino
08:46 - 2-0 Cristian Borruto
10:03 - 3-0 Andrea Fragassi
14:33 - 4-0 Cleyton Baptistella
17:13 - 4-1 Antti Teittinen (Matti Anttonen)
35:59 - 5-1 Borruto
36:12 - 6-1 Baptistella

Ilves ei saanut toisestakaan pelistä tuliaisiksi kuin kokemusta, sillä Italian hallitseva mestari, Montesilvano, vei täydet kolme pistettä selkein 6-1 (4-1) lukemin. Lukemat eivät kuitenkaan kerro täyttä totuutta ottelusta, sillä varsinkin toisella puoliajalla Ilvekselle tarjottiin useita hyviä paikkoja ottelun kaventamiseen, mutta viimeistely oli tänään luokatonta.

Ilves lähti otteluun rauhallisemmalla taktiikalla kuin edellisessä pelissä Nacional Zagrebia vastaan. Karvausraja oli laskettu puoleen kenttään ja yksilöinä todella taitavia italialaispelaajia pyrittiin tuplaamaan jatkuvasti.

Alku näyttikin lupaavalta, kunnes kahden minuutin pelin jälkeen syöttö takatolpalle löysi vapaana olleen Leandro Cuzzolinon, joka pääsi helposti siirtämään isännät johtoon.

Italialaiset jatkoivat osuman jälkeen painostusta, mutta Tuomas Kallioinen Ilveksen maalissa oli todella hyvässä vireessä. Ilveksen puolustus pakotti italialaiset laukomaan kauempaa ja Kallioinen poimi laukaukset varmasti. Tarkkana Ilves-puolustus sai silti olla, sillä Montesilvanon vikkelien pelaajien lähtönopeus oli toista kuin mihin kotoisessa Futsal-Liigassa on totuttu.

Ilves sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman maalintekopaikan. Ensimmäinen avautui Timur Inapshballe, jonka Kallioinen löysi nopealla avauksellaan. Inapshba pääsi tilanteessa nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta laukaus viipyi liian pitkään.

Italialaiset iskivät Ilvekselle luuta kurkkuun ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Cristian Borruto, Andrea Fragassi ja Cleyton Baptistella iskivät maalin mieheen pääasiassa vastahyökkäyksistä. Ilves pyrki rohkeasti pelaamaan omaa peliään ja muutaman pallonmenetyksen jälkeen omissa soi nopeaan tahtiin. Tuulennopeat italialaiset karkasivat vuoroin läpiajoon ja kahdella nollaa vastaan ja lukemat olivat pikaisesti jo 4-0.

Aina kun Ilves sai oman puolustusryhmityksensä kuntoon, ei omissa kuitenkaan soinut, joten Ilveksen puolustus toimi yleisesti hyvin, mutta hyökkäyspään pallonmenetykset kostautuivat kovalla prosentilla.

Kavennusmaali 4-1 syntyi puoliajan lopulla. Pallo pelattiin targettina olleen Matti Anttosen varmaan suojaukseen ja Antti Teittinen haki itselleen hämyjuoksulla vapaan laukaisupaikan. Anttonen tarjoili Teittiselle, jonka tarkka laukaus painui Montesilvanon maalivahdin haaroista sisään. Puoliaikatulos 4-1.

Toisella puoliajalla ottelun kulku tasoittui entisestään. Ilves pelaajien alkujännitykset oli saatu purettua ja purettua saatiin myös italialaisten korkeaa karvausta. Suuri kiitos targetteina pelanneille Jani Nyblomille, Inapshballe ja Anttoselle, joiden fyysinen preesens riitti pienikokoisten italialaisten keskellä pallon suojaamiseen.

Ilves jätti myös helpot hyökkäyspään pallonmenetykset toisella puoliajalla vähemmälle eikä vastahyökkäyspaikaton Montesilvano näyttänyt enää yhtä vaaralliselta joukkueelta kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ilves-pelaajien itseluottamus vain jatkoi kasvamistaan ja tilanteita alkoi syntyä yhä enemmän kotijoukkueen päätyyn.

Huono viimeistely oli kuitenkin yhä tallella. Inapshban laukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle, Alatalo oli lähellä päästä maalintekoon ensin hyvästä kulmakuviosta ja myöhemmin läpiajosta, mutta ei saanut chippiään nousemaan tarpeeksi. Ilveksellä näytti olevan varaa hukata myös useampi ylivoimahyökkäys, jopa kolmella yhtä vastaan tilanne.

Ottelun ratkaissut musta hetki tuli 36 peliminuutin kohdalla. Ensin Borruton kova kaukolaukaus lipsahti etualakulmasta ohi Kallioisen ja kolmetoista sekuntia myöhemmin Baptistella pääsi viimeistelemään vastahyökkäyksestä loppulukemat 6-1.

Ilves haki vielä kavennusmaalia ilman maalivahtia ja ylivoima toimikin paremmin kuin Zagrebia vastaan. Muutamat hyvät laukaukset nähtiin, mutta kavennusosuma jäi saamatta. Lopputulos 6-1.

Nacional Zagreb ja Montesilvano ovat varmasti olleet yhdet kovimmista vastustajista ikinä Ilveksen historiassa, josta tylyt 7-1 ja 6-1 lukemat myös kertovat. Paras anti otteluista onkin ollut pelaajille karttunut kokemus ja näkemys siitä, missä maailman futsalhuiput menevät.

Toinen tappio varmisti Ilveksen jäämisen ilman jatkopaikkaa turnauksessa. Joukkueen viimeinen ottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan tulee Israelin mestari, A.S.A Tel-Aviv, joka venyi torstain ottelussaa 2-2 tasapeliin loukkaantumishuolista kärsinyttä Nacional Zagrebia vastaan. Tel-Aviv ottelussa pelikiellossa on Teemu Alatalo, jonka varoitustili täyttyi illan ottelussa.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutIlveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilveksellä mahdollisuus runkosarjan voittoon

Ilves FS palaa kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen kotikentälleen, jonne saapuu sarjakakkonen KaDy.

Lue lisää
Tampereen futsalderby, osa 2

Tampereen futsalderby, osa 2

Ilves FS ja ACE iskevät sunnuntaina yhteen kauden toisessa Tampereen Derbyssä.

Lue lisää
Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Sievi murskattu - Ilves FS hurjassa vireessä

Kevätkierros on saanut Ilveksen syttymään hurjaan vireeseen.

Lue lisää
Ilves tappoi samban

Ilves tappoi samban

Ilves FS näytti mistä mestarit on tehty ja nollasi hyökkäysvoittoisesta samba-futsalista tunnetun Tervarit 0-5.

Lue lisää
Ilves lauantaina Ouluun

Ilves lauantaina Ouluun

Futsal-Liigan pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Ilves FS matkustaa Ouluun pelaamaan Tervareita vastaan.

Lue lisää
KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy katkaisi Ilveksen voittoputken

KaDy johti ottelua jo 6-1, mutta Ilves FS ei antanut periksi ja kiri toisella puoliajalla Timur Inapsban hattutempulla maalin päähän.

Lue lisää