Kooveen voitti Nokian

Tampereen Koovee ja Nokian KrP kohtasivat toisensa perjantaisessa salibandyliigan ottelussa, jossa varsinkin tilastonikkareilla riitti tekemistä. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkue Kooveen 10-6 (6-2,1-2,3-2) voittoon. Kamppailussa tuomittiin myös viisi jäähyä per joukkue sekä yksi rangaistuslaukaus.

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, kun Ville Matikainen laukoi Veli-Matti Luukon kulmasta tulleesta syötöstä isännät 1-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu ainoastaan 24 sekuntia. Kotijoukkueen peli näytti ensimmäiset kymmenen minuuttia vakuuttavalta ja varsinkin pallonhallinta oli aiempaa paremmalla mallilla. Ajassa 10.18 Jukka Laurila passitettiin kahden minuutin istunnolle mailaan lyömisestä, eikä vierasjoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan iski tasoituksen Tommi Merron toimesta vain kaksi sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä. Tästä kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan Laurila tarjoili Matikaiselle puolen kentän takaa pitkän poikkisyötön, josta mies ei erehtynyt ja taululle kirjattiin lukemat 2-1, kun peliaikaa oli kulunut 13.11.

Edellisestä ehti kulua vain 1.10, kun Matikainen karvasti pallon keskialueella Luukolle ja tämä eteni pallon kanssa vastustajan maalille sijoittaen kuljetuksen päätteeksi pallon varmasti vierasjoukkueen veräjän alakulmaan. Ja lisää oli tulossa. Sairastuvalta palannut puolustaja Janne Lamminen riisti pallon omalla alueella Kara Tilhen avustuksella ja rynni koko kentän, kuin höyryveturi kohti KrP:n maalia ja viimeisteli "kaapin" oppikirjamaisella alakulmasijoituksella. Tilanteeksi kirjattiin jo 4-1 ja ottelua oli pelattu siihen mennessä 15.13. Tästä maalista ei ehtinyt taasen kulua, kuin 18 sekuntia, kun puolustaja Laurila joutui kovan karvauksen ja vähäisen kanssapelaajien avustuksen uhriksi. Maaliruisku Henri Johansson viimeisteli ja tilanne kaveni 4-2:een.

Ensimmäinen erä ei jättänyt ainakaan katsojia kylmäksi, koska jo ajassa 17.16 oli luvassa lisämaaleja. Tomas Sladky antoi kulmalyönnin, johon Aki Hietanen vastasi hyvällä liikkeellä ja jatkoi samaisesta liikkeestä pallon taitavasti vastustajan maalin takakulmaan. Kakkosviisikko iski vielä kertaalleen, kun Sladky antoi käsittämättömästi jo toisen onnistuneen pitkän poikkisyötön puolen kentän takaa takatolpalle. Marko Lahtinen ei erehtynyt ja tilanne jo 6-2. Ensimmäistä erää leimasi varsinkin vierasjoukkueen pelaajien otteessa näkynyt jännitys ja helpot virheet. Koovee taasen piti palloa varsin hyvin ja malttoi pelata rauhassa, vaikka KrP yritti ajoittain prässätä melko korkealtakin. Kooveen keskialueen karvaus toimi hyvin ja tätäkin kautta saatiin tilanteita aikaiseksi. Ensimmäinen erä oli epäilemättä kotijoukkueen näytöstä.

Toinen erä rikkonaisempi

Siinä missä ensimmäisestä erästä olisi riittänyt tapahtumien perusteella tarinaa pidemmältikin, niin toinen erä oli huomattavasti "väsyneempää" peliä. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Koovee pääsi harjoittelemaan alivoimaa kahdesti ja onnistui tällä kertaa pitämään maalinsa puhtaana molemmissa tapauksissa. Muutenkin peli oli rikkonaista ja molempien joukkueiden puolustus hukkaili palloa melko vaarallisissakin paikoissa. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt. Ajassa 32.10 Koovee pääsi yrittämään ylivoimaa, josta ei myöskään tehty maalia, mutta kotijoukkue sai kuitenkin hienoisen yliotteen pelistä. Ajassa 35.13 syntyi ottelun komein osuma, josta vastasivat Kooven ykkösketjun pelimiehet. Palloa siirreltiin näyttävästi ja kuvion päätteeksi 200:netta liigaottelua pelannut Valtteri Sainio syötti maestromaisesti pallon kulmasta takatolpalle tyhjään maalin hiipineelle Matikaiselle, joka ei tälläkään kertaa antanut armoa ja tilanne oli jo 7-2. KrP kuitenkin sisuuntui ja Johansson laukoi pallon maaliin hieman erikoisesti tuomitusta vapaalyönnistä aivan kotijoukkueen maalin edestä.

KrP iski vielä kertaalleen ja tällä kertaa oli vierasjoukkueen vuoro laittaa pallo maaliin poikkikentän syötön myötä. Viimeiselle erätauolle mentiin siis tilanteessa 7-4. Ottelun toista erää ei voi oikein kuvailla oikein muilla sanoilla, kuin rikkonainen ja hieman flegmaattinen. Koovee vaikutti tyytyväiseltä ja KrP ehkä hieman lannistuneelta. Joka tapauksessa viimeiseen erään lähdettiin vielä siitä lähtökohdasta, että ottelu oli kummankin joukkueen voitettavissa.

Koovee varmisteli voittonsa

Erä ei alkanut kovin ruusuisesti Kooveen kannalta, kun Sladky sai jäähyn heti erän alkuun. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan jo aiemmin vaarallisesti esiintynyt Luukko karvasi pallon keskialueella Matti Koskelalta ja karkasi läpiajoon. Luukko kiersi vastustajan maalivahdin ja sijoitti alivoimalla tilanteeksi 8-4 pelikellon näyttäessä 42.59. Seuraavan kymmenen minuutin ajan peli on Kooveen hallussa ja vierasjoukkueen Pavel Brus ehti käydä jäähyaition puolellakin. Ajassa 53.02 Sladkyn laukausta häirittiin rangaistuslaukauksen arvoisesti ja Matikainen lähti koettamaan jo ottelun neljättä osumaansa. Yritys ei kuitenkaan onnistunut ja ottelua jatkettiin kotijoukkueen ylivoimalla, joka muuttui vielä 5-3 ylivoimaksi  Nokian KrP:n toisen jäähyn toimesta. Maaliin johtavaa ratkaisua ei kuitenkaan saavutettu vaan tilanne pysyi ennallaan. Vierasjoukkue otti aikalisän, kun ottelua oli kolme ja puoli minuuttia jäljellä. Tämä tuotti ainakin hetkittäisen heräämisen, kun Veli-Matti Hynynen viimeisteli kahdesti Johanssonin syötöstä. KrP:n Brus otti vielä yhden hölmön jäähyn ajassa 58.45.Tämän seurauksena Luukko iski jäähyn aikana Sainion syötöstä kotijoukkueen ainoan ylivoimamaalin. KrP yritti vielä ilman maalivahtia, mutta Kooveen Lahtinen tarjoili Hietaselle vielä paikan, josta hän ei erehtynyt. Lopputulo siis 10-6. Viimeisessäkin erässä peli ailahteli, mutta Koovee pelasi omaa peliään tarvittavalla tasolla. Tästä kertoo muun muassa se, että maalivahti Olli Tuomarlaa kohden lauottiin ainoastaan kolme kertaa.

Parempi voitti

Ottelun jälkeen sekä molempien joukkueiden parhaat pistemiehet Matikainen sekä Johansson, että päävalmentajat Arto Riihimäki ja Mika Myllyniemi olivat yhtä mieltä ainakin yhdestä asiasta.

-Erinomainen alku siivitti voittoon, totesi Matikainen.

-Ensimmäisen erän pelillämme olisimme hävinneet 3.divisioona-joukkueellekin, ruoski puolestaan Johansson.

-Joukkueemme nuoruus näkyi siinä, että ensimmäisessä erässä asetelma oli ikäänkuin isät vastaan pojat-pelissä. Mutta ei se ollut koko kuva, vaan Koovee oli neljä maalia parempi ja ei siinä jossitteltavaa jäänyt, analysoi KrP-luotsi Myllyniemi.

-Alussa oli hyvää liikettä ja hyökkäyksiä käännettiin onnistuneesti. Ensimmäinen erä oli todella hyvä, oli Riihimäen mielipide asiaan.

Paikalla olleille ei varmasti jäänyt epäselväksi, että ensimmäinen erä oli selkeästi Kooveen hallintaa. Riihimäen mukaan otteluun oli valmistaudutta erittäin hyvin ja se näkyi myös kentällä. Myllyniemen selitys kokemattomuudesta pitää myös varmasti paikkansa, koska ottelun aikana KrP:n leirissä oli näkyvissä ajoittaista herpaantumista pallollisessa pelissä. Riihimäen mukaan toinen ja kolmas erä eivät enää yltäneet samalle tasolle, kun ensimmäinen, mutta oma peli oli silti pääasiassa hyvää.

-Tämä oli ensimmäinen ottelu johon saimme täyden miehityksen jos Lasse Salmisen tilannetta ei lasketa. Osa pelaajista on päässyt vasta tällä viikolla kunnolla mukaan ja se näkyy lievänä epävarmuutena viisikkopelissä. Tuomarla oli tänään maalissa, koska pitkällä kaudella maalivahtien on hyvä säilyttää terve kilpailutilanne, kertoi Riihimäki.

Tämän vuoksi onkin Kooveen kannalta erityisen hyvä, että seuraava ottelu on vasta 8 päivän kuluttua. Siinä ajassa ehtii jo hioa viisikkopelaamista entistä parempaan suuntaan. Molemmat valmentajat halusivat kuitenkin vielä muistuttaa, että kausi on vasta alussa eikä yksittäisen ottelun perusteella kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Kauden kolmannen voittonsa ottanut Koovee nousi sarjataulukossa kolmanneksi ja kohtaa seuraavassa ottelussaan tällä hetkellä piikkipaikalla majailevan Tampereen Classicin vieraissa.

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.