Ensimmäinen erä ratkaisi voiton Classicille

Tampere Areena täyttyi tamperelaisesta urheilukansasta, kun Classic ja Koovee kohtasivat paikalliskamppailussa lauantaina. Vahvasti kauden aloittanut Classic oli tällä kertaa piirun verran kovempi ja vei voiton kotiin lukemin 7-5 (4-1, 1-1, 2-3).

Ensimmäisen erän alku näytti Kooveen kannalta toiveikkaalta, kun Veli-Matti Luukko pääsi yllättämään Tomi Ikosen Classicin maalinsuulla aivan erän alussa. Tummat pilvet kuitenkin alkoivat hiljalleen kivuta Kooveen pelin ylle; puolessavälissä erää Classic oli jo 4-1 johdolla. Koko erä oli kokonaisuudessaan kovaa kamppailua Kooveelle, kun puolestaan Classic oli pelillisesti vahvimmillaan.

Liekö erätauolla Kooveen kopissa kaikuneet Arto Riihimäen tiukat vinkit, kun toisessa erässä kentällä nähtiin jo ryhdikkäämpi Koovee. Toinen erä tarjosi molemmille joukkueille paljon paikkoja mutta vähän maaleja. Lopulta ottelussa loistanut Tomas Sladky kavensi tilanteeksi 4-2. Kooveelle tarjoutui vielä paikka kaventaa tilannetta rangaistuslaukauksella mutta tällä kertaa Veli-Matti Luukko epäonnistui yrityksessään. Ennen erän loppua Classicin Matti Vapanimeni kartoitti vielä Classicin maalisaldoa yhdellä maalilla.

Toisen erän uudet tuulet Kooveen pelissä vain vahvistuivat kolmannessa erässä. Kentällä nähtiin nyt toisesta erästä voimaa saanut joukkue, joka oli päättänyt lähteä todelliseen ajojahtiin. Ensimmäisestä kavennuksesta vastasi jälleen Tomas Sladky, joka viimeisteli pallon maalin Janne Lammisen loistavasta syötöstä. Vain alle minuutin päästä Marko Lahtinen kavensi tilanteeksi jo 5-4. Tiukaksi muuttunut peli alkoi kuumentaa tunteita ja pian jäähypenkki alkoi kulua tasaiseen tahtiin. Ensin penkille passitettiin Kooveen Jukka Laurila ja melkein heti perään Classicin Jussi Lehtinen. Classicin kovasta kunnosta muistutukseksi Heikki Hätönen pisti pallon yläkulmaan alivoimalla. Hetkeä myöhemmin sama mies kävi pistämässä vielä rangaistuslaukauksen sisään vieden Classicin 7-4 johtoon. Tämän jälkeen Koovee pääsi vielä kertaalleen kaventamaan tilannetta Marko Lahtisen maalilla mutta edes kova loppukiri ei tällä kertaa auttanut Kooveeta nousemaan voittoon.

Kokonaisuudessaan pelissä oli paikallisottelun tunnelmaa. Tunteet alkoivat kuumentua erityisesti viimeisessä erässä. Muutamat vihellykset tai viheltämättä jättämiset kuohauttivat niin vaihtopenkkejä kuin yleisöäkin. Pelillisesti Classic oli tänään piirun verran parempi. Heikoimmillakin hetkillä Classicin peli pysyi melko hyvin kasassa. Kooveella alun kangertelun jälkeen peli saatiin kasaan ja avaimet voittoon killuivat aivan nenien edessä. Kooveen Marko Lahtinen totesikin pelin jälkeen, että muutama lisäminuutti kolmanteen erään olisi voinut tuoda voiton kotiin.

- Herättiin ensimmäisen erän jälkeen taistelemaan. Ensimmäinen erä oli aivan surkea, kun taas kolmas erä oli ehdottomasti paras. Meillä oli paljon hyviä paikkoja, mutta ensimmäisen erän surkeus ja meidän valmistautuminen peliin ratkaisi ottelu, syventää Lahtinen vielä analyysiään.

Kooveen päävalmentaja Arto Riihimäki oli niin ikään pettynyt peliin.

- Täytyy miettiä syitä, miksi valmistautuminen epäonnistui täysin. Täytyy kai ottaa syy omille niskoille. Ensimmäisessä erässä kaveri veti kovalla prosentilla palloa maaliin. Kolmanteen erään kavennettiin kahteen kenttään ja saatiin peliin hyvä tunne. Classic oli kuitenkin tänään vähän parempi, tiivistää Riihimäki.

Classicin Ray Backman ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

- Tänään oli sellainen fiilis, että ensimmäinen erä pelattiin todella hyvin, peli oli balanssissa. Toisessa erässä kaveri muutti peliään ja ei pystytty reagoimaan siihen. Toisessa erässä oltiin huonoja siinä, missä ensimmäisessä erässä onnistuttiin. Ensimmäinen erä oli se, joka ratkaisi voiton meille.

Seuraavaksi Koovee saa keskiviikkona 20.10 Kaukajärven Spiral-Hallilla vastaansa sarjakakkosen Espoon Oilersin.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.