Porista täydet pisteet

Ilveksen Porin reissu sujui suunnitelmien mukaan. Ensimmäinen puolisko oli vielä tahmeaa peliä, mutta toisella puoliajalla tehot jälleen löytyivät. Hyvässä vireessä olevalta Jani Nyblomilta (kuvassa) on jo pitkään odoteltu tehoja ja tänään palaset viimein loksahtivat kohdalleen. Nyblomin kaksi toisen puoliajan maalia avittivat Ilveksen 2-5 (1-1) vierasvoittoon.

06:06 1-0 Vesa Lamminen (Joonas Laurikainen)
13:43 1-1 Timur Inapshba (Juha-Pekka Torvinen)
25:27 1-2 Jarno Majamaa (Jaakko Laitinen)
25:56 2-2 Lamminen (Joni Vuorinen)
33:00 2-3 Jani Nyblom (Teemu Alatalo)
33:36 2-4 Torvinen 6m
36:26 2-5 Nyblom (Matti Anttonen)

PoPa:n kauden ensimmäinen kotiottelu oli houkutellut paikalle 188 uteliasta futsal-katsojaa. Porin urheilutalon uusittu muovipinnoite tuntui Ilves-pelaajista tutummalta kuin aikaisempi liukas parketti ja joukkueesta huokui tahto päästä takaisin voittokantaan.

Viimeisimmissä peleissä huonosti pelin aloittanut Ilves lähti PoPa-peliin kurssinmuutos mielessä. Oma pää pidettäisiin tiiviinä ja helpot virheet jätettäisiin pois.

Ottelun alku enteili kuitenkin pahaa. Ilveksen oma pallollinen peli pyöri sujuvasti ylöspäin, mutta hyökkäyspään pallonmenetykset aukaisivat PoPa:n pelaajille vastahyökkäyspaikkoja, joihin porilaiset iskivät hanakasti. Tuomas Kallioinen Ilves-maalilla oli kuitenkin hereillä ja puolustuksen viimeisenä lukkona.

PoPa onnistui kuitenkin maalinteossa ensimmäisenä. Joonas Laurikainen pelasi pallon aina vaaralliselle Vesa Lammiselle, jonka kääntölaukauksen Kallioinen onnistui peittämään. Pallo palautui kuitenkin Lammiselle, jonka toinen yritys livahti längistä sisään ja PoPa johti kotiyleisön riemuksi 1-0.

PoPa pelasi ottelun alun Ilvestä aktiivisemmin ja johti laukaisutilastoa selvin luvuin. Ilveksen hyökkäykset tuntuivat pysähtyvän kerta toisensa jälkeen porilaisten tiiviiseen puolustukseen eikä kunnon laukaisupaikkoja edes meinannut avautua.

Kertaalleen Ilveksen syöttelykuviot kuitenkin onnistuivat maalin arvoisesti. 13 peliminuutin jälkeen ykkösketju sahasi poikittaissyötöillä koko PoPa-puolustuksen sekaisin. Juha-Pekka Torvinen tarjosi viimeisen syötön ja Timur Inapshba pääsi hyvältä maalintekosektorilta laukomaan pallon takanurkkaan. 1-1.

Ilves pääsi tasoituksen jälkeen yhä paremmin peliin mukaan. Tilanteita syntyi vuorostaan PoPa:n päätyyn ja laukauksia alkoi sadella kohti Ilveksestäkin tutun Jyri Niemisen vartioimaa maalia. Yksi parhaista paikoista aukesi Torviselle, joka Jani Nyblomin tiputuksesta sai maalintekopaikan kymmeneen metriin. Torvisen kärkkäri viuhui kuitenkin yli maalin. Puoliaikatulos 1-1.

Toinen puoliaika alkoi kyttäilevissä merkeissä. Molemmat joukkueet himoitsivat johtomaalia, mutta välttivät virheitä.

Tällä kertaa Ilves onnistui ensimmäisenä. Ajassa 25:27 ex-PoPa:lainen Jaakko Laitinen karvasi pallon hyökkäyspäässä itselleen ja vapautti Jarno Majamaan läpiajoon. Tällä kertaa Nieminen onnistui ensimmäisessä torjunnassa, muttei ehtinyt enää Majamaan toiseen yritykseen ja Ilves siirtyi kaivattuun 2-1 johtoon.

PoPa:n tasoitus tuli kuitenkin nopeasti. Joni Vuorinen unohtui täysin vapaaksi oikealle laidalle ja sai pallon laukaisupaikkaan. Vuorinen käänsi laukauksen kuitenkin takatolpalle, jossa Lamminen oli parkissa ja ohjasi pelin tasoihin.

Ilves oli kuitenkin tänään hakemassa täyttä pistepottia ja se näkyi pelaajien otteissa. Tasoitusmaalista ei hätkähdetty vaan tilanteita vyörytettiin kohti kotijoukkueen maalia hyvällä itseluottamuksella.

Ottelun ratkaisu nähtiin 33 peliminuutilla. Ensin Ilves iski kulmapotkusta. Teemu Alatalon kova syöttö löysi Jani Nyblomin takatolpalta ja Nyblomilla oli vuorostaan helppo työ ohjata pallo maaliin. 2-3.

Seuraava Ilves-hyökkäys päättyi myös maalijuhliin. Joni Pakola harhautti itsensä väkisin kohti PoPa:n maalia ja puolustaja joutui rikkomaan Pakolaa rangaistuspotkun arvoisesti. Torvinen toimitti pallon varmasti maaliin ja Ilves oli karannut minuutissa jo 2-4 johtoon.

Ilveksen toisen puoliajan virheet tulivat täyteen aikaisessa vaiheessa, mikä helpotti porilaisten kiriä. Lamminen pääsi kertaalleen kokeilemaan kymmenestä metristä, mutta Kallioisen jämerän tuijotuksen jälkeen ei nähty hattutemppua vaan ohilaukaus.

PoPa otti lentävän maalivahdin varhain käyttöönsä ja paine siirtyi Ilveksen päähän. Ilves-puolustus toimi kuitenkin erinomaisesti eivätkä vastustajat saaneet edes kunnon laukauksia kohti Ilves-maalia.

Yhden blokatun laukauksen jälkeen pääsi Nyblom sinetöimään Ilves voiton. Pallo kierteellä PoPa-maaliin ajassa 36:26 ja ottelu oli taputeltu. Syöttöpiste maalista Matti Anttoselle.

Juuri ennen ottelun loppua PoPa:n lentävänä maalivahtina pelannut Joonas Laurikainen sai räikeän väärän vaihdon jälkeen toisen keltaisen kortin ja joutui hieman ennen loppuvihellystä suihkun puolelle.

Ilvekselle täysi pistepotti 2-5 voitolla. Päävalmentaja Pulkkinen oli silminnähden tyytyväinen voittokantaan paluusta:
"Ensimmäinen puoliaika oli tukkoista, mutta toiselle puoliajalle koko joukkue paransi esitystään. Joukkue oli puoliajan jälkeen selvästi terävempää molempien maalien edessä ja lopun alivoima toimi hienosti himmentäen PoPa:n loppukirin täysin."

"Hieno homma että Nysse (Nyblom) sai pari maalia tehtyä. Myös kakkoskentän pohjakaksikko Alatalo-Laitinen pelasivat vakuuttavan varmasti", kommentoi Pulkkinen.

Ilves jatkaa Futsal-Liigan merkeissä puolentoista viikon päästä pohjoisen viikonlopulla, jossa vastaan astelevat jo toista kertaa tällä kaudella Tervarit ja FTK.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.