Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jarkko Wiss Tampere Unitedin päävalmentajaksi

 
Jarkko Wiss Tampere Unitedin päävalmentajaksi

Tampere United on solminut 2+2-vuotisen päävalmentajasopimuksen entisen luottopelaajansa Jarkko Wissin, 38, kanssa.

Päävalmentajan tehtävä on Wissille ensimmäinen. Valmennuskokemusta hän on hankkinut TamU-akatemian nuorten lupausten valmentajana sekä Suomen poikamaajoukkueissa. Wiss on myös toiminut Suomen Palloliiton Tampereen piirin valmennustehtävissä. Wiss hakeutui viime vuonna suorittamaan Suomen Palloliiton JVK-tutkintoa, mutta tuolloin kurssia ei liiton toimesta järjestetty. Seuraavalla kurssilla Wiss on mukana hakijoiden joukossa.

Jarkko Wiss tunnetaan erityisesti mittavasta pelaajaurastaan. TPV:n kasvatti debytoi Veikkausliigassa 1993 ja pelasi pääsarjaa kasvattajaseuransa lisäksi FF Jarossa, HJK:ssa ja Tampere Unitedissa. Liigamestaruuden hän voitti neljä kertaa, Suomen cupin ja liigacupin molemmat kahdesti. Vajaan vuosikymmenen kestäneellä ulkomaan kiertueellaan Wiss edusti mm. Lilleströmiä, Moldea, Mossia, Stockport Countya sekä Hiberniania. Suomen A-maajoukkueessa Jarkko Wiss pelasi 45 A-maaottelua.

Jarkko Wissin ja Tampere Unitedin välisen sopimuksen pituus kuvaa molemminpuolista sitoutumista uuden TamU:n rakentamiseen.

­Meillä oli useita hyviä ehdokkaita päävalmentajaksi ja sen johdosta prosessi venyi valitettavan pitkälle. Ensi kauden joukkueestamme tulee aiempaa nuorekkaampi. Ehdokkaista Wissillä on selvästi paras tietämys alueen ja koko valtakunnankin nuorista, lupaavista pelaajista, Tampere Unitedin toimitusjohtaja Deniz Bavautdin toteaa.

Tampere Unitedilla on vain muutamia pelaajasopimuksia kaudelle 2011. Uusi päävalmentaja pääsee siten resurssien puitteissa hyvin pitkälle vaikuttamaan siihen, minkä näköinen TamU:n ensi kauden joukkue on.

­Valmentajaratkaisun venymisen vuoksi emme ole pitäneet kiirettä pelaajasopimusten kanssa. Nyt kun valinta on tehty, käynnistyvät myös pelaajaneuvottelut mahdollisimman pikaisesti, Bavautdin kertoo.

Tampere Unitedin tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää