Ilveksen kynnet terävinä

FTK:sta ei ollut vieläkään vastusta Ilvekselle. Ottelu jatkui siitä mihin edellinen FTK ottelu oli jäänyt ja palloa sai kaivaa urakalla verkoista. Puoliajalla tilanne oli jo 0-7 ja ottelu oli käytännössä ohi. Viisitoista tehtyä maalia ja kuusi pistettä ovat loistava saldo viikonlopusta. Antti Teittinen iski myös tänään hattutempun ja koko viikonloppuna mahtavat 6+2 tehot.

02:49 0-1 Timur Inapshba (Jaakko Laitinen)
08:09 0-2 Joni Pakola (Antti Teittinen)
09:36 0-3 Teittinen (Juha-Pekka Torvinen)
39:03 1-11 Torvinen (6m)

FTK sai peliin pykälää paremman kokoonpanon kuin mitä joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa. Jalkapallomiehet olivat palanneet kokoonpanoon ja joukkueen keski-ikä oli noussut selvästi Spiral-hallin pelistä. Ilves-maalissa aloitti tänään Juho Laine ja Jani Nyblom oli poissa kokoonpanosta Tervarit-pelissä kipeytyneen kantapään takia. Nyblomin tilalla kakkosketjun targettina pelasi Petteri Pulkkinen.

Ilveksen asenne ennakkoon heikompaa FTK:ta vastaan oli suuri kysymysmerkki ennen ottelun alkua. Alkuvihellyksen jälkeen sekin merkki suoristui, sillä Ilves-pelaajat taistelivat jokaisesta pallosta asenteella. Ja FTK oli ottavana osapuolena.

Ensimmäisen kerran pallo löytyi verkosta reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Timur Inapshban terävä pystyjuoksu avasi koko laidan ja Jaakko Laitinen jakeli läpisyötön. Pallo maalivahdin jalkojen välistä verkkoihin. Murskavoitto oli alkanut.

Ilveksen terävästä ja paikkoja luovasta pelistä huolimatta seuraavaa osumaa saatiin odottaa kahdeksaan peliminuuttiin asti. Ottelun voittomaalin iski niin sanotulla turvakenkäputilla Joni Pakola. Hurjassa maalintekvireessä oleva Antti Teittinen pystyi tällä kertaa luopumaan omasta maalintekopaikastaan ja tarjoili poikittaissyötön Pakolalle, joka ei tarvinnut kuin yhden kosketuksen maalin tekemiseen.

Hanat pysyivät ensimmäisen puoliajan loppuun asti avoimina. 0-3 osuma tuli Ilveksen maalivahtivalmentaja Jussi Lahtisen oppien vastaisesti chipillä. Juha-Pekka Torvinen tarjoili pallon maalin eteen Teittiselle, jonka pikkuchippi lähietäisyydeltä rullasi komeasti yli maalivahdin ja Ilves oli karannut jo kolmen maalin johtoon. Ja kun Teittinen oli päässyt jälleen maalin makuun, riitti kun hänelle tarjoili paikkoja ja maaleja syntyi. Samassa vaihdossa Inapshban tiputus tavoitti Teittisen ja palloa saatiin jälleen etsiä kalaverkoista.

Seuraavasta maalista vastasi Jarno Majamaa. Torvinen tarjoili pallon kulmapotkusta Majamaalle, jonka väkevä sijoitus etuylänurkkaan jätti maalivahdin voimattomaksi. Ottelun komein osuma oli kuitenkin Ilveksen 0-6 maali. Ilveksen ykkösketju hassutteli FTK:n puolustusta näyttävällä syöttelyllä, jonka kruunasi Inapshban poikkikentän antama vippisyöttö. Teittinen jatkoi pallon suoraan ilmasta maalin eteen ja Torvinen laukoi puolivolleystä ohi maalivahdin.

Puoliaikalukemat 0-7 tehtaili Teemu Alatalo. Alatalo tanssahteli pallon kanssa hetken, kieputti puolustajan väärään suuntaan ja lisäsi FTK:n masennusta jo pommitti pallon jälleen kerran verkkoihin.

Ilveksen ensimmäinen puoliaika oli ollut katkeamatonta rumputulta kotijoukkueen päätyyn. FTK ei tainnut saada puoliajan aikana kuin yhden puolittaisen laukauksen kohti Ilves maalia. Ilves sen sijaan piti pelitemmon korkealla ja päätti hyökkäyksensä nopeasti ja tehokkaasti. Toinen puoliaika alkoi toisissa merkeissä. Ilves tiputti karvaustaan suosiolla alemmas ja FTK sai ensimmäistä kertaa pelissä syöttöjä putkeen omilleen.

Muuttuneesta pelitavasta huolimatta maaleja syntyi silti. Toisen puoliajan ensimmäinen osuma syntyi kun Majamaa sai pallon hyökkäyspäässä erivahvaan suojaukseensa. Majamaa pyörähti väkisin ohi vartijansa ja tarjoili pallon fiksusti takaviistoon päätyrajalta. Paikalle ajanut Pulkkinen sai helposti sijoitettua Ilveksen jo 0-8 johtoon.

Kotiyleisön riemuksi FTK pääsi kertaalleen maalintekoon. Ajassa 29:34 Henri Lauste onnistui katkaisemaan syötön ja pääsi ajamaan kohti Ilves-maalia. Kova laukaus etuylänurkkaan jätti Ilves-maalia toisella puoliajalla vartioineen Tuomas Kallioisen voimattomaksi. 1-8.

Ilves kuittasi maalin vastaavalla tavalla. Matti Anttonen katkaisi vuorostaan FTK:n alimman pelaajan syötön, harhautti itsensä ohi maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjiin.

Ottelun loppuajan Ilves harjoitteli uusien futsal-sääntöjen mukaista ylivoimapeliä. Laitinen korvasi Kallioisen maalissa ja Ilves pyöritti viidellä kenttäpelaajalla. Täysin nappiin ylivoima ei mennyt, sillä ensimmäinen maalintekopaikka tuli FTK:lle. Nopea vastahyökkäys pysähtyi kuitenkin Laitisen torjuntaan. Toisella kertaa sentään syntyi tulosta. Torvinen syötti pallon laitaan ja Teittinen viimeisteli viikonlopun toisen hattutemppunsa tarkalla laukauksella.

Loppulukemat 1-11 syntyivät rangaistuspotkusta. Tommy Torvikoski repi Majamaata kaksin käsin maalin edessä ja pallo vietiin pilkulle. Harri Nykänen torjui ensimmäisen yrityksen ryntäämällä vastaan ja pallo vietiin sääntöjen mukaan uudelleen pilkulle. Toista kertaa Torvinen ei erehtynyt vaan painoi Selectin ylänurkkaan.

Pulkkinen oli tyytyväinen kuuden pisteen viikonloppuun:
"Lähdimme molempiin peleihin eri taktiikalla ja joukkue sopeutui hyvin eri pelitapoihin. FTK-pelin toisella puoliajalla säästelimme jo keskiviikon tärkeään Cup-peliin KaDy:a vastaan. Joukkuepuolustamiseen ja asenteeseen olen erityisen tyytyväinen sekä siihen että ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta."

FTK-peli keräsi myös kauden ennätysvaihdon tulosvedossa 2099 eurolla. Vielä on epäselvää saiko kukaan 1-11 tulosta osumaan kohdalleen, koska kerrointa kyseiselle tulokselle ei löytynyt.

Ilveksen futsal-pelit jatkuvat keskiviikkona Kaukajärven Spiral-hallilla, jolloin pelataan Suomen Cup -ottelu Kampuksen Dynamoa vastaan. Ottelu alkaa klo 20:00.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Tomi Lahtinen palaa Ilvekseen

Tomi Lahtinen siirtyy takaisin Akaa Futsalista Ilvekseen kaudeksi 2020-2021.

ACE jatkosopimuksiin Jumiskon ja Seppälän kanssa

Nopeajalkainen laitapelaaja Juho Jumisko ja toppari Valtteri Seppälä ovat tehneet jatkosopimukset seuran kanssa kaudelle 2020.

Ilves FS ja Sievi FS julkistivat valmentajasopimuksia

Ilves FS kiinnitti kokeneen pitkän linjan futsalmiehen Matti Anttosen valmennusryhmäänsä. Anttonen valmensi miesten Liigassa viimeksi Leijona Futsalin pronssimitaleille 2016–17, minkä jälkeen hän on ollut Ilves FS:n naisten liigajoukkueen taustoissa.

Ilves haki voiton Espoosta

Ilves ja GFT kohtaavat toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä. Viime vuonna Ilves jatkoi välieriin, GFT lähti kesälomille.

PJK keskiviikkona Leijona Futsalin vieraaksi

Viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal on tehnyt joulutauon jälkeen - Petri Grönholmin takaisin rosteriin saatuaan - vakuuttavaa jälkeä voittamalla selkein numeroin kaikki viisi otteluaan.

Ilves murjoi kotikentällään SoVon

Ilves karkasi ottelussa jopa 5 - 0 johtoon. SoVon puolustuspeli kesti huonosti hyvävireisen Ilveksen vieraana.