Kooveelle jatkoaikavoitto

Miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaisessa vierasottelussa FBT Porin ja haki vaiherikkaan pelin päätteeksi pisteet kotiin lukemin 6-7 (0-3,3-2,3-1,0-1). Voitto oli Kooveelle jo kolmas peräkkäinen salibandyliigassa ja oikeuttaa tällä hetkellä kärjen osalta tasaisessa sarjassa viidenteen sijaan.

Vierasjoukkue sai otteluun hyvän alun ja jo ajassa 2.22 Marko Lahtinen jatkoi hyvää virettään ja maalasi Tomas Sladkyn syötöstä lukemiksi 0-1. Seuraavaksi asialla olivat Kooveen puolustajat, kun Lasse Turunen teki "pöntön" Vesa Wettervikin toimiessa maalin syöttäjänä. Tilanne siis jo 0-2 ja ainoastaan 6.53 kellossa. Valtteri Sainion iskiessä pallon verkkoon Veli-Matti Luukon syötöstä ajassa 12.13 oli ensimmäisen erän jälkeen tilanne vakuuttava 0-3. Ensimmäinen erä jäikin sitten Kooveen kannalta parhaaksi eräksi koko ottelussa.

Toisessa erässä kotijoukkue tuli peliin mukaan aivan uudella ilmeellä ja erä ehti vanheta ainoastaan aikaan 21.23, kun Tatu Ruohonen kavensi tilanteeksi 1-3. Tästä Koovee ei kuitenkaan vielä lannistunut vaan noin viisi minuuttia myöhemmin Lauri Hannelius iski Janne Lammisen syötöstä tilanteeksi 1-4. FBT pori jatkoi kuitenkin hyvää otettaan ja sai painettua hieman toisen erän puolen välin jälkeen tilanteeksi jo 3-4. Kooveen onneksi Toni Läntinen otti ajassa 35.33 jäähyn korkeasta mailasta ja Lasse Salminen pääsi iskemään ylivoimalla Sainion syötöstä lukemiksi 3-5. Nämä jäivät lukemiksi toisen erän jälkeen, joka oli selkeämmin kotijoukkueen hallintaa.

Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli siis edelleen kutkuttava. Vielä kutkuttavammaksi se muodostui, kun Porin Benjamin Lepola osui kahteen otteeseen ja tilanne oli ajassa 52.22 tasan 5-5. Koovee kuitenkin jaksoi painaa edelleen ja Jussi Luoma teki 5-6 johtomaalin Henri Mäenpään syötöstä ajassa 53.53. Tämä olisi tietenkin riittänyt vierasjoukkueelle lopputulokseksi, mutta ajassa 56.58 Sainio passitettiin jäähylle estämisestä. Porin ollessa ylivoimalla sattui tilanne, jota kapteeni Luukko kuvaili seuraavanlaisesti:

-Pääsimme hyökkäämään alivoimalla. Kaveri otti pallon kädellään haltuun ja pääsi ylivoimahyökkäykseen jonka päätteeksi pisti pallon häkkiin.

Kyseessä siis tuomarivirhe, varsinaisen peliajan tulos 6-6 ja ottelu siirtyi jatkoajalle.

Koovee osoitti venymiskykynsä

Jatkoaika oli ilmeisen tiukkaa vääntöä ja molemmat joukkueet havittelit voittoa itselleen. Tässä kamppailussa pidemmän korren veti Koovee. Ajassa 63.21 Porissakin tunnettu "Pöllö" Salminen teki maalin ja samalla uransa 388:nen runkosarjapisteen erittäin tärkeään paikkaan. Syötön maaliin tarjoili Miro Lehtinen. Ottelu oli Kooveelle tällä kaudelle tyypillinen rutiinivoitto, jossa joukkue ei esittänyt ihan parasta osaamistaan, mutta oli silti tarvittavan verran vastustajaa parempi loppujen lopuksi.

-Ensimmäinen erä oli selkeästi meidän hallussa. Toiseen erään kotijoukkue tuli peliin paremmin mukaan ja rupesi hallitsemaan peliä. Kolmas erä oli yhtä selkeästi kotijoukkueen hallintaa. Jatkoajalla teimme tarvittavan voitto-osuman. Voisi sanoa, että oli perinteinen rutiinivoitto meiltä, selvitti Luukko ottelun kulkua.

Huomenna Koovee kohtaa astetta kovemman vastuksen, eli TPS:n kotonaan ja silloin joukkueen tulee olla hereillä koko 60 min kestävän ottelun ajan. Kooveella on kuitenkin hyvä putki päällä ja ottelua on suositeltavaa tulla katsomaan. Edelleenkin mainittavana seikkana se fakta, että Lasse Salminen on enää yhden pisteen päässä salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssin 11:sta sijasta ja tämä rajapyykki rikkoutunee huomisessa kotiottelussa.