Kooveelle katkera jatkoaikatappio

Miesten edustusjoukkue matkasi sunnuntaina Pohjanmaan lakeuksille, jossa se kohtasi paikallisylpeyden Seinäjoen Peliveljet. Ottelu tiukka kamppailu, jonka kotijoukkue vei lopulta nimiinsä jatkoajan jälkeen lukemin 6-5 (1-2, 1-1, 3-2, 1-0). Kooveella oli ottelussa mukanaan ainoastaan 13 kenttäpelaajaa, joten taistelua voidaan pitää kunniakkaana joskin lopputulos oli vierasjoukkueen kannalta harmittava.

Koovee aloitti ottelun hyvin ja teki avausmaalin ajassa 04.59. Asialla oli Henri "Killi" Mäenpää, jonka maaliin syötön tarjoili Miro Lehtinen. SPV sai vajaa minuuttia myöhemmin rangaistuslaukauksen, mutta maalivahti Olli Tuomarla oli Tuukka Kivirantaa etevämpi ja kotijoukkue ei päässyt tasoittamaan ottelua. Ajassa 16.11 SPV kuitenkin iski Jyrki Holopaisen toimesta ottelun tasoihin. Koovee ei tästä hätkähtänyt, vaan Henri Myllymäen istuessa jäähyllä iski Veli-Matti Luukko Lasse Salmisen syötöstä tilanteeksi 1-2. Erää oli tässä vaiheessa jäljellä enää kolme sekuntia, joten tämä oli tilanne, kun joukkueet suuntasivat ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä SPV tuli jälleen tasoihin, kun Ville Kuusela maalasi Myllymäen esityöstä ottelun 2-2 -maalin ajassa 24.32. Tämän jälkeen seuraavan kerran iski vierasjoukkue muutamaa minuuttia myöhemmin. Ville Matikainen sivalsi lukemiksi 2-3 Luukon toimiessa maalin syöttäjänä.  Näistä lukemista jatkettiin kolmanteen erään.

Koovee aloitti kolmannen erän vakuuttavasti ja kapteeni Luukko iski ottelun toisen maalinsa ajassa 41.42. SPV ei kuitenkaan lannistunut vaan ajassa 47.08 tilanne oli jälleen kaventunut yhden maalin eroksi. Asialla jälleen Myllymäki-Kuusela kaksikko Myllymäen toimiessa tällä kertaa maalin tekijänä. Saman minuutin sisään iskikin sitten vierasjoukkueen tutkapari Mäenpää-Lehtinen ja "Killin" toisen maalin jälkeen Koovee oli jo turvallisen tuntuisessa 3-5 johdossa. Tämä ei kuitenkaan tässä vaiheessa riittänyt, vaan ensin Mikko Kohonen tuuletti maalia Sami Kosken syötöstä kaventaen tilanteeksi 4-5. Tämä tulos olisi vielä riittänyt, mutta SPV otti maalivahdin pois ja onnistui ilman maalivahtia tekemään 5-5-tasoituksen kun ottelua oli vajaa minuutti pelaamatta.

-Lähdimme otteluun hieman huonoista lähtökohdista, koska otteluun saatiin jalkeille ainoastaan 13 pelaajaa. Lisäksi Salminen loukkaantui toisen erän alussa. Pelaajat taistelivat ja pelasivat pelitaktiikan mukaisesti koko 60-minuuttisen. Aiemmin pienemmissä rooleissa olleet pelaajat esiintyivät erittäin hyvin ja maalissa Tuomarla oli hyvällä pelipäällä. SPV:n pelatessa ilman maalivahtia olimme hyvin lähellä tehdä ratkaisun tyhjiin, mutta se ei tällä kertaa onnistunut, arvioi tässä ottelussa päävalmentajan pestiä hoitanut Hannu Santanen.

Loppu oli katkeraa kalkkia

Ottelussa mentiin siis jatkoajalle ja tällä kertaa pidemmän korren  veti kotijoukkue SPV. Kohonen teki ottelun toisen maalinsa hyvin kyseenalaisen tilanteen päätteeksi, kun jatkoerää oli takana ainoastaan 34 sekuntia. Kooveelle jäi tilanteessa jossittelun varaa ja cupin ottelussa tämän kaltainen loppu on tietysti erityisen harmillinen.

-Jatkoajalla tulleessa maalissa tuomari teki selkeän virheen. Kohonen löi Janne Lammista kyynärpäällä suuhun kulmassa ja jatkoi siitä maalille, josta pallo pomppi omaan maaliin. Lamminen ei pystynyt tilanteessa enää pelaamaan, joten tilanne olisi pitänyt viheltää poikki tuomarin toimesta. Tämmöinen loppu pisti kyllä erityisesti harmittamaan, kertaili Santanen jatkoajan tapahtumia.

Kooveella on nyt edessään kohtuullisen pitkä tauko otteluista, kun seuraava salibandyliigan peli on vasta 17.12. salibandyn mm-kisojen tuoman ottelutauon myötä. Tauko tulee hyvään väliin joukkueen kannalta, koska sairastumisia ja pieniä loukkaantumisia on kasaantunut pikku hiljaa joukkueen harteille. Suomen cupista putoamisesta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin joukkueella on nyt mahdollisuus keskittyä pelkästään salibandyliigan koitoksiin. Lepuutuksen ohella joukkue pystyy hiomaan niin taktista, kuin fyysistäkin puolta siihen uskoon, että kevätkaudelle joukkue on tarpeeksi iskukykyinen taistelemaan asettamiensa tavoitteiden puolesta.

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.