Kooveelle täydet pisteet perjantaina

Miesten edustusjoukkue kohtasi perjantai-illan ratoksi salibandyliigan ottelussa sarjajumbo AC Hakin. Kotijoukkue onnistui, kuin onnistuikin ottamaan täydet kaksi pistettä lukemin 7-5(1-2, 2-2, 4-1), vaikka itse ottelu ei kokonaisuudessaan sujunut aivan odotetunlaisesti. Tärkeää Kooveen kannalta on kuitenkin se, että heikomminkin sujuneista otteluista saadaan pisteet kotiin.

Ensimmäisen erän alun perusteella ei voinut ihan varmaksi sanoa oliko tullut katsomaan salibandyliigaa vai paikallissarjaa. Tämä johtui sekä pelin tasosta, että varsinkin siitä, että yleisö oli aivan hiirenhiljainen. Alkuun varsinkin vierasjoukkue onnistui pitämään palloa melko hyvin hallussaan, mutta mistään varsinaisesti dominanssista ei ollut kysymys. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa 14 minuuttia ja 24 sekuntia, kun Miro Lehtinen nousi kulmasta maalille ja laukoi pallon hallitusti yläkulmaan. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Anssi Soini. Vierasjoukkue iski tasoihin ajassa 16.22, kun Tommi Rosendahl laukoi Tommi Vappulan syötöstä maalin. Maalia edelsi kotijoukkueen pallonmenetys vaikeassa paikassa. Noin puolitoista minuuttia ennen loppua Iiro Liede vei Janne Lammista sananmukaisesti 100-0 ja ottelu oli 1-2, joista lukemista jatkettiinkin seuraavaan erään. Ensimmäisen erän peli oli suurelta osin huonoa ja Haki esiintyi selkeästi vahvemmin.

Toiseen erään tempo oli jo hieman kasvanut ensimmäisestä erästä. Kuitenkin kun viisi minuuttia oli erästä takana menetti Tapio Kinnunen pallon keskialueella, josta Haki pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi pallo sohittiin kotijoukkueen maaliin. Peli oli siis huolestuttavasti 1-3 ja Hakilla parempi draivi päällä. Kooveelta hyviä hyökkäyksiä onnistui tässä vaiheessa luomaan lähinnä kolmosketju ja peli vaikutti sekavalta kaiken kaikkiaan. Kapteeni Veli-Matti Luukko näytti kuitenkin esimerkkiä rannelaukauksesta ajassa 27.51 ja tulos kaveni 2-3:n. Syöttäjäksi merkittiin  Kinnunen. Tästäkään Koovee ei saanut vielä pakkaansa kasaan, vaan ajassa 31.45 Mikko Sipilälle pelattiin järkevällä rakentelulla hyvä paikka Koovee-puolustuksen keskelle eikä mies erehtynyt. Kuitenkin Koovee tuntui sisuuntuvan ja 1. ketju tuntui saavan peliänsä parempiin uomiin. Kooveen kolmannen maalin tekijänä oli jälleen Luukko, joka sai pallon maalin eteen kotijoukkueen pitkällisen hallinan seurauksena. Pallon tarjoili Ville Matikainen. Erää oli vielä kaksi minuuttia pelaamatta ja niiden kahden minuutin aikana tapahtui ottelun varsinainen käännekohta jossa vierasjoukkue menetti otteensa pellin. AC Hakin Jukka Kantola tuli tilanteeseen myöhässä ja rikkoi turhanlaisesti Koovee-pelaajaa. Kaveri kahden minuutin jäähylle, kun pelikello näytti 39.45. Tämä oli erittäin hyvä lähtökohta 3-4 takaa-ajoasemassa kolmanteen erään lähteneelle kotijoukkueelle.

Kolmas erä vanheni ainoastaan 34 sekuntia, kun Janne Lamminen täräytti Luukon syötöstä tasoituksen ylivoimalla. Ajassa 42.00 vierasjoukkueen Jesse Tolvanen tuli selkeästi myöhässä tilanteeseen ja taklasi kotijoukkueen pelaajan toimitsijapöytää vasten. Tästä seurauksena oikeutettu viiden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä. Kotijoukkueen ylivoima toimi mainiosti ja viiden minuutin aikana Marko Lahtinen iski kaksi maalia Lammisen ja Luukon syötöistä. tämän jälkeen Kooveen ote pysyi hyvänä siihen asti kunnes vierasjoukkue otti maalivahtinsa pois. Haki sai pyöritystäkin aikaiseksi Kooveen päätyyn, muttei onnistunut maalinteossa. Kotijoukkue sen sijaan iski, kun Jussi Luoma pelasi pallon Henri "Killi" Mäenpäälle, joka ajoi maalin eteen ja laittoi pallon reppuun. Hakilla riitti vielä draivia ja se onnistuikin kaventamaan ottelun vielä 7-5-tilanteeksi, joka sittemmin jäi ottelun lopputulokseksi.

Ottelutauoilla myös kääntöpuolensa

Ottelu ei siis ollut todellakaan siitä kauden parhaasta päästä, mutta todettakoon siitä se, että pitkien taukojen jälkeiset ottelut tapaavat olla hieman hakemista kaikilta osin. Kooveen kapteeni Luukko kommentoi ottelua seuraavanlaisesti:

-Alku oli hakemista pelittömän jakson jälkeen. Hakin karvaus oli alhainen ja he pitivät palloa hyvin. Tuntui, että pallollinen tuntuma oli hiukan hukassa tauon jäljiltä.

Kooveeta vaivasi maaottelutauon aikana flunssa-aalto, joka vaikutti joukkueen viisikkojen harjoitteluun. Lisäksi Tomas Sladky ja Lauri Hannelius olivat pelaamassa mm-kisoissa. Joukkueen totutusta kakkoshyökkäysketjusta ei kukaan ollut tänään täydessä pelikunnossa, vaan Sladky ja Lahtinen pelasivat vain osan ottelusta ja Lasse Salminen oli kokonaan poissa. Päävalmentaja Arto Riihimäki kommentoi ottelua ja viime viikkojen tilannetta seuraavasti:

-Harjoitusjakso oli rikkonainen ja se ehkä näkyi tänään ottelun alussa kankeutena. Sinänsä hyvä, että flunssa-aalto osui tauolle eikä pahimpaan ottelusumaan.  Haki pelasi varsinkin alussa järkevästi ja hyökkäsi hyvin. Ottelu ratkesi ylvioimalla, mutta uskon omiini siinä määrin, että se olisi ratkennut meille joka tapauksessa.

Hakin valmentaja Teemu Kalinainen piti joukkueensa saamaa viiden minuutin rangaistusta sinällään oikeutettuna:

-Meidän pelaajia on tällä kaudella taklattu kaksi kertaa vastaanavanlaisesti ja olen molemmilla kerroilla vaatinut viiden minuutin rangaistusta, enkä ole tästäkään eri mieltä. Harmi sinänsä, että kahdesta edellisestä tuli ainoastaa kahden minuutin rangaistukset.

-Ottelun alussa peli ei ollut kummankaa osalta hyvää, mutta saimme pelimme kuitenkin kulkemaan. Toisen erän lopun tapahtumien jälkeen jouduimme antamaan painetta ja siinä vaiheessa jäimme jalkoihin, kun viisikoidemme etäisyydet kasvoivat liian suuriksi. Pari uutta pelaajaamme pysyi vauhdissa ihan hyvin mukana. Tämä oli meille etukäteen tärkeä ottelu, mutta näin kävi kuitenkin, kommentoi Kalinainen ottelua ja uusien pelaajien sisäänajoa.

Riihimäki vakuutti vielä, että Koovee aikoo jatkaa uusien pelillisten asioiden harjoittamista, vaikka rosterissa on ollut muutoksia sairastumisten ja loukkaantumisten osalta. Lisäks painotti sitä, että joukkueen tavoite siintää pitkällä keväässä ja sitä silmällä pitäen harjoitellaan, sekä pelataan. Kooveen seuraava ottelu on jo huomenna Jyväskylässä, jossa vastassa on Happee. Selvää on ainakin se, että siinä ottelussa joukkueen tulee olla valmiimpi koko ottelun ajan voittaakseen.

Kooveen (Joel Siltanen) tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.