Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tampere Unitedin ja Liikuntakeskus Sykkeen yhteistyö syvenee

 
Tampere Unitedin ja Liikuntakeskus Sykkeen yhteistyö syvenee

Tänään testitapahtumalla valmistautumisensa kauteen 2011 aloittava Tampere United ja Liikuntakeskus Syke ovat sopineet hyvin toimineen yhteistyön jatkamisesta ja syventämisestä.

Tampere Unitedin liigajoukkue on jo useamman vuoden ajan hyödyntänyt fyysisen kuntopohjan rakentamisessa, ylläpidossa ja kehittämisessä tamperelaisen Liikuntakeskus Sykkeen tiloja ja palveluita. Tyytyväisyys on ollut molemminpuolista, minkä seurauksena osapuolet ovat sopinet yhteistyön jatkamisesta myös alkavalla kaudella.

Perinteisen voimaharjoittelun lisäksi TamU:n pelaajat tekevät Sykkeellä mm. virtuaalisia pyöräilylenkkejä eli osallistuvat ohjattuihin ryhmäspinning-harjoituksiin. Niihin joukkue otti tuntumaa jo viime talvena.

­ Harjoittelun rasitus voidaan asettaa halutulle tasolle ja pelaajat pystyvät koko ajan seuraamaan omaa syketasoaan seinälle heijastetusta mittarista. Järjestelmän avulla pystytään valvomaan rasitustasoa niin, että vältetään mm. ylikunnon riskejä. Spinning sopii harjoitusmuotona todella hyvin jalkapalloilijoille, Sykkeen liikuntapalveluista vastaava Helena Toivonen kertoo.

Yhteistyössä otetaan myös uusia, syventäviä askelia. Sykkeen asiantuntemusta hyödynnetään entistä enemmän pelaajien henkilökohtaisten harjoitusohjelmien laadinnassa. Muun muassa nuoret junioripelaajat Sergei Korsunov ja Antto Hilska ovat joulukuun ajan rakentaneet fysiikkapohjaansa Sykkeen laatimien  ohjelmien mukaisesti. Näin kaksikko on valmiimpi tammikuun alusta täydellä höyryllä käyntiin lähtevän joukkueharjoittelun rasituksiin.

­ Heillä harjoittelun tempo ja määrät kasvavat huomattavasti entisestä. Varsinkin nuorilla pelaajilla on suuri riski erilaisiin lihasvammoihin rasituksen kasvaessa. Poikien tauon aikana tekemä pohjatyö toivottavasti helpottaa sopeutumisvaihetta ja vähentää loukkaantumisriskiä, Tampere Unitedin päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

­ Liikuntakeskus Syke on meille tärkeä yhteistyökumppani, sillä palloharjoitusten lisäksi ensimmäisten kuukausien ohjelmassa on paljon fyysisiä oheisharjoitteita. Niistä valtaosa tehdään Sykkeen tiloissa. Kauden aikana myös palauttavat, otteluiden jälkeiset harjoitukset tehdään pääosin kuntosalilla.

Kovan rasituksen keskellä lihashuolto on entistä tärkeämpää. TamU:n kannalta on hyvä, että joukkueen hieroja Kimmo Lähteenmäki pitää hänkin vastaanottoaan Sykkeen tiloissa. Näin pelaajien on helppo yhdistää harjoittelu ja lihashuolto.

Sykkeen monipuolisessa liikuntatarjonnassa on vaihtoehtoja joka lähtöön crossingista bodypumpiin, kuntonyrkkeilystä switchingiin ja zumbasta kahvakuulaan.

­ Jotain pikku yllätyksiä on joukkueellekin luvassa kauden mittaan, päävalmentaja Jarkko Wiss hymyilee salaperäisesti.

TamU:n tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampere United - logo

TamU - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

TPV-kasvatti Jari Nikkilä jatkaa ja Eetu Räisänen siirtyy MuSasta TPV:n riveihin

Kaudelle 2018 nimensä sopimuspaperiin on laittanut puolustaja Jari Nikkilä sekä keskikenttäpelaaja Eetu Räisänen, joka siirtyy MuSan riveistä.

Lue lisää
Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

Laitapuolustaja Tuomas Rannankari liittyy Ilveksen joukkueeseen

26-vuotias Tuomas Rannankari on Suomessa edustanut kasvattajaseuraansa Kuopion Palloseuraa.

Lue lisää
Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Hyökkääjä Antto Hilska ei jatka Ilveksessä

Ilves ja Antto Hilska ovat yhteisymmärryksessä purkaneet pelaajasopimuksensa, jonka alkuperäinen kesto oli kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen

Aleksis Lehtonen ja Ilves ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka pitää 19-vuotiaan hyökkääjän Ilveksessä kaudet 2017 ja 2018.

Lue lisää
Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Tatu Miettunen jatkosopimukseen Ilveksen kanssa

Ilves-kasvatti Tatu Miettunen on solminut jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

Lue lisää