Vaisu peli, vaisut lukemat

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa nähtiin maanantaina äärimmäisen tasainen ja jähmeä vääntö, kun Kooveen edustusjoukkueen miehet kohtasivat hämeenlinnalaisen Trackersin. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen tasalukemin 4-4 (1-2, 1-1, 2-1, 0-0).Altavastaajana otteluun lähtenyt Trackers onnistui yllättämään kotijoukkueen. Edellinen joukkueiden kohtaaminen päättyi murskalukemin (3-9) Kooveen voittoon mutta kauden toisessa kohtaamisessa Trackers oli jo valmiimpi.

Ottelu lähti kotiyleisön mieleisellä tavalla käyntiin. Ottelu oli ehtinyt vanhentua vain muutaman minuutin, kun Lasse Salminen havaitsi maalilla täysin vapaana olleen Marko Lahtisen. Marko Lahtinen hyödynsi täydellisen paikkansa ja Koovee siirtyi 1-0 johtoon. Pian Trackers kuitenkin kiri lukemat kiinni Timo Johanssonin osumalla. Erä eteni melko hidastempoisesti eteenpäin. Lieneekö kinkut vielä painaneet mahassa vai hallin viileähkö lämpötila hyydyttänyt pelaajat mutta jalka ei jaksanut nousta toivotulla tavalla etenkään kotijoukkueella ja molemmilta joukkueilta nähtiin virheitä. Erän loppuun Trackers rankaisi kertaalleen juuri tällaisesta virheestä illan isäntiä. Kooveen puolustus harhaili kentällä ja Sami Saarinen hyödynsi tilanteen tökkäämällä pallon ensimmäistä miesten liigaottelua pelaavalle Miiro Maunulalle, joka toimitti pallon tyylikkäästi maaliin. Tasaisissa merkeissä edennyt erä päättyi 1-2 ja erätauolle lähdettiin Trackersin johdossa.

Hiljaista heräilyä otteluun

Toisessa erässä peli alkoi hiljalleen lähteä liikkeelle. Erän alkuun kovasti ensimmäisessä erässä taistellut Trackers meni jo 1-3 johtoon. Risto Parikka oli hiipinyt laidalta täydelliselle vetopaikalle ja edes Pekka Nieminen ei palloa pystynyt pysäyttämään. Koovee ei aikonut antaa periksi vaan pyrki ottamaan ohjat haltuunsa. Pian kotijoukkue pääsikin pyörittämään peliä ja tuossa tuoksinassa pallo tavoitti keskiviivalla seisseen Janne Lammisen, joka toimitti pallon maaliin puolesta kentästä.

Tilanteita tuli molempiin päihin mutta ottelu alkoi olla Kooveen hallinnassa. Joukkueiden todellinen tasoero tuli parhaiten esiin Trackersin päästessä pelaamaan ylivoimalla. Ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka se pyörikin melko hyvin. Koovee puolusti hyvin ja nopealla vilkaisulla Kooveen alivoimaa ei olisi edes huomannut. Erässä ei enempää maaleja nähty ja kolmanteen erään lähdettiin Trackersin edelleen johtaessa.

Periksi ei anneta!

Hitaasti otteluun syttynyt Koovee alkoi näyttää vasta kolmannessa erässä todellista osaamistaan. Pari minuuttia erän alusta Kooveen Jussi Luoma pääsi läpi ja syötti maalinsuulla odottaneelle Henri Mäenpäälle, joka enimmät roskat maalisuulta huidottuaan pisti pallon maaliin. Ilmeisen huolimaton oli Trackersin puolustus maalisuulla vainuavien vastustajien suhteen, sillä seuraava Kooveen maali tuli lähes samoilta sijoilta kuin edellinen. Tuomarilla nousi käsi Trackersin rikkeen jälkeen ja Koovee pääsi pyörittämään peliä siirretyn rangaistuksen ajaksi kuudella viittä vastaan. Janne Lamminen toimitti pallon maalinsuulle, jossa tällä kertaa paikalla oli Marko Lahtinen. Lahtinen tuikkasi pallon maaliin ja tässä vaiheessa Trackesin maalivahti Jarkko Saastamoinen turhautui ja nosti metakan syystä tai toisesta. Lahtinen ei kuitenkaan ollut tehnyt rikkeitä ja Saastamoinen palasi maalinsuulle. Hetkeä myöhemmin Kooveen Lasse Turunen passitettiin kaksiminuuttiselle ja Trackers pääsi jälleen koittamaan maalintekoa ylivoimalla. Hämeenlinnalaisten ylivoima oli kuitenkin huomattavasti edellistä huonompi ja Koovee pääsi ajoittain pyörittämään peliä. Vaikka ylivoima ei tuottanut tulosta, Trackers ei lannistunut vaan jatkoi taisteluaan ja pian pallo löytyikin Kooveen verkosta Risto Parikan tasoittaessa lukemat 4-4:ään. Erän loppuun Kooveella oli vielä muutama yleisön pulssia kohottanutta paikkaa mutta pallot lipuivat epäonnisesti maalin ohi. Koska voittajaa ei kolmessa erässä löytynyt, täytyi peliä jatkaa vielä jatkoajan verran. Vasta jatkoajalla Koovee pelasi täysin omalla tasollaan mutta kovasta paineesta huolimatta Trackers ei antanut periksi ja jatkoajankin jälkeen lukemat pysyivät samoina.

Tasapeli=toisen voitto, toisen tappio

Illan ottelussa molemmilta joukkueilta löytyi niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Kotijoukkueen onnistuessa kävi kuitenkin hyvin selville joukkueiden välillä oleva hienoinen tasoero. Illan ottelussa Trackers taisteli ja pelasi tasoa korkeammalla kuin edellisessä kohtaamisessa, kun taas Kooveen oli vaikea pitää omaa tasoaan ja tässä lieneekin syyt tasalukemiin. Tasapeli ei ikinä ole se pahin mahdollinen tulos mutta kautta taaksepäin katsoessa Trackersille se oli tänään voitto ja Kooveelle tappio.

Tappiolta illan ottelu ilmeisesti Kooveen riveissäkin tuntui, sillä erityisen tyytyväinen ei Kooveen valmentaja Hannu Santanen illan peliin ollut.

- Jostain syystä taukojen jälkeiset ottelut on meille aina kauhean vaikeita. Vastustajalla oli halu- ja tahtotaso kohdillaan, meillä taas ei. Kyllä näistä peleistä täytyy ottaa pisteet, jos aikoo kärkikahinoissa pysyä.

- Viikko kun taas treenataan niin eiköhän tekeminen taas näytä erilaiselta, jatkaa Santanen jo hieman positiivisemmalla mielellä.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt Marko Lahtinen oli niin ikään pettynyt.

- Tosi nuhainen alku oli. Oltiin koko pelin ajan ihan lampaita. Meidän piti olla valmiita peliin mutta ei oltu. Tauko näkyi tänään pelissä, vaikka ei sen pitänyt näkyä.

Trackersin riveissä ilme oli hieman positiivisempi.

- Joulutauolla palattiin perusasioiden pariin ja nyt löydettiinkin se taisteluhenki, josta meidät tunnetaan. Kyllä valmennus on tyytyväinen peliin. Nyt edessä on tärkeät ottelut ja tämä peli oli alku oikealla tiellä, kertoo Trackersin valmentaja Jani Blad.

- Ollaan tyytyväisiä tasapeliinkin, vaikka oltaisiin voitu voittaakin. Tänään nähtiin taistelevaa peliä eli sellaista kuin pitääkin, tiivistää kentällä taistellut Risto Parikka vielä joukkueen tunnelmat.

Kooveella on nyt sunnuntaihin asti aikaa treenata ja valmistautua seuraavaan otteluun. Sunnuntaina Kooveen bussi huristelee kohti Seinäjokea ja kohti aina yhtä haastavaa vastustajaa SPV:tä.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.