Ilves Suomen Cupin loppuhuipentumaan

Ilves järjesti jonkin asteisen uudenvuodenpommin pudottamalla liigaseura Nokian Krp:n Suomen Cupista ja etenemällä neljän parhaan joukkoon.

Ilves-Nokian Krp 10-9 (2-3, 4-4, 4-2)

Ilves sai otteluun terävän alun, kun telaketjun tutkapari Ilari Taskinen – Kalle Tiitinen vei Ilveksen johtoon ajassa 2.30. Kuitti tuli kuitenkin alle minuutissa, kun vanha ilvesjuniori Ville Kangasmäki onnistui survomaan pallon maalinedustalta sisään. Ennen erän puoltaväliä kivasti ruskettunut Henri Johansson näytti mikä on miehiään viimeistelemällä varmasti Sami Nymanin hyvästä esityöstä Krp:n 2-1 -johtolukemat. Ensimmäisessä erässä molemmat onnistuivat vielä kertaalleen, kun ensin vieraiden Pavel Brus ampui ylivoimalla maskin takaa ja pari minuuttia tästä kotijoukkueen junioriosasto antoi ensimmäisiä viitteitä superillastaan Lassi Ylisiurusen ammuttua timosusimaisella kääntölaukauksella pallon reppuun Jyri Järvisen hyvästä avauksesta. Erätauolle näin ollen Krp:n 3-2 johdossa.

Toinen erä alkoi todellisella kissarynnäköllä. Ensin Eetu Pättiniemi ja Ylisiurunen karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja ”Pädä” ampui pallon varmasti sokkona pönttöön Ylisiurusen herkullisesta passista. Tämän jälkeen Krister Savonen tulitti laidasta vihaisen kantin yläkehveliin ohi hölmistyneen Krp-vahti Pasi Järvisen. Ja kruununa Ilveksen Dustin Byfuglien Teemu Häkkinen löysi takatolpilta Tiitisen jolla oli aikaa kuljettaa pallo tyhjään Krp-rysään. Aikaa näiden kolmen maalin välillä kului ainoastaan 24 sekuntia! Tämä järkytti jonkin verran myös nokialaisia ja he turvautuivatkin tässä vaiheessa aikalisään saadakseen pelin takaisin haltuun. Ajassa 24.39 alkoivat tuomion kellot soida Ilvekselle, kun ilkeä Häkkinen passitettiin viiden minuutin istunnolle kuristamisesta. Ilveksen alivoima kuitenkin kyykki esimerkillisesti ja sai jopa luotua alivoimalla joitakin maalipaikkoja. Aivan loppuun asti väsyneet taistelijat eivät kuitenkaan jaksaneet ja Brus onnistui kertaalleen ylivoimalla tuomaan Krp:n maalin päähän. Erän puolivälin jälkeen nähtiin ottelun herkkupala. Ilvekselle tuomittiin rangaistuslaukaus ja sitä ampumaan asteli 16-vuotias pojankoltiainen Krister Savonen. Kylmäpäinen ”Krisu” tarjosikin Krp-vahti Järviselle sen tason cappucinot parilla Fazerin Sinisellä, että tuskin edes Krp:n maalivahtivalmentaja, elävä legenda ”Zäki” Sorvali olisi kyseistä pilkkua pystynyt noukkimaan. Tähän valitettavasti loppuivat Ilveksen ilonaiheet toisessa erässä, sillä edessä oli synkkä 50sekuntinen. Ensin Classicin paras A- ja C-poikajuniori vuodelta 2004 Matti Koskela kanttasi pallon viivan tuntumasta häkkiin. Tasan puoli minuuttia tästä ja Osmo Reentilä kaivoi pallon maalin omalta paikaltaan maalivahdin alueen tuntumasta Tomi Sarajärven ampuman pyssyn jälkimainingeista. Ja 20 sekuntia tästä parivaljakko Nyman- Johansson käytti jälleen saamansa tilan hyödyksi ja Johansson latoi Krp:n 7-6 erätaukojohtoon.

Kolmannen erän alussa peli oli jo ratketa, kun ensin Markus”Bobi”Vuorinen vapautti Reentilän toistamiseen maalintekoon ja heti seuraavassa vaihdossa Johanssonille annettiin jälleen liikaa tilaa ja ”Jönssi” kiitti iskemällä hattunsa täyteen vuoren varmasti. Tämän jälkeen näädillä oli useita paikkoja naulata viimeinen naula Ilveksen arkkuun, mutta niin Lakanen, Johansson kuin Nymankin joutuivat vuorollaan nöyrtymään Ilves-vahti Jorma Viitasen ja päätypressun edessä. Ilves käytti tilaisuuden hyväkseen ja kuin varkain Ylisiurunen pääsi siirtämään Pättiniemen lätyn maaliin jälleen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Seuraavana oli vuorossa Ilari Taskinen, joka onnistui tyypillisesti kantista hyvän irtioton jälkeen. Ajassa 46.59 peli olikin jo tasan, kun illan hahmo Savonen vapautti Ossi Ojalan ja ”O.O” sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen. Pelin ratkaisua saatiin odotella yllättävänkin pitkään, sillä maalihanat tuntuivat sammuneen tyystin vaikka paikkoja syntyi edelleen molemmille joukkueille kuin liukuhihnalta. Ajassa 56.08 nähtiin ottelun viimeinen osuma, kun aiemmin muutaman loistotontin hassannut, comeback-otteluaan pelannut Jesse Niittymäki purjehti Krp-alueelle ja nosti pallon tyylikkäästi piparihyllylle maalivahti Järvisen ulottumattomiin. Lopusta oli odotettavissa todellinen superkyykintä, mutta tilanne helpottui onneksi ratkaisevasti Krp:n Koskelan saatua jäähyn kiinnipitämisestä ajassa 57.15. Ilves-ylivoima piti vain palloa tuon kaksi minuuttia, eikä varsinaisesti edes hakenut lisäosumia. Jäähyn päätyttyä Krp:lla oli vielä paikkansa, mutta Ilves-ryhmä kesti maalivahti Viitasen johdolla ja ”sinitakkiset miehet” (joilla tosin tässä ottelussa ei ollut, syystä tai toisesta, sinisiä takkeja) joutuivat poistumaan katsomosta pettyneinä ja hölmistyneinä.

Ilveksen farmisopimuksella Classicista vahvistuksiksi saadut junioripelaajat Lassi Ylisiurunen (2+1), Krister Savonen (2+2), Jyri Järvinen (0+1) ja kesken pelin mukaan pelaavaan kokoonpanoon hypännyt Markus Kulmala olivat joukkueen aatelia. Kaikki ilvesläiset suoriutuivat omasta ruudustaan hienosti, mutta erityisesti edellä mainittujen nuorukaisten suoritus lämmitti mieltä ja herätti huomiota katsomossa. Vastustajajoukkue Nokian Krp oli ihmeen vaisu ja mahdollisesti jopa hieman ylimielinen, huolimatta joukkueen synkästä tilastosta aiemmin Ilvestä vastaan pelatuissa (harjoitus-) kamppailuissa. Toisessa erässä nokialaiset tiivistivät peluutustaan kahteen kenttään, joista löytyikin paperilla melko kovia tekijöitä ja hetkellinen flow. Ilveksen usko ei kuitenkaan horjunut edes 6-9 -tilanteessa, vaan se jostain vielä löysi uuden vaihteen ja kampesi väkisin rinnalle ja ohi.

Mitäs ny

Ilves jatkaa siis matkaansa Suomen Cup välieriin, jotka pelataan perjantaina 21.1 vielä määrittelemättömässä paikassa X. Välieräpaikka on seurahistorian ensimmäinen ja varmasti seuran kovin saavutus ainakin 2000-luvulla. Arpaonnenkin voidaan sanoa olleen suosiollinen, sillä vastaan välierissä asettuu AC Haki Vantaalta, toisen välieräparin ollessa Tapanilan Erä - SPV. Vaikka kaikki kolme muuta välierissä olevaa joukkueita ovatkin liigajoukkueita, niin on totuuden nimissä todettava että mestarikandidaatteihin luettavat SPV ja Erä painivat kuitenkin hieman eri sarjassa, kuin kaksi voittoa tällä kaudella naarannut liigajumbo Haki. Pienet mahdollisuudet ovat siis olemassa jopa sille, että petopaidat nähtäisiin välierää seuraavana päivänä Suomen Cupin finaalissa. Kuten puolivälieräpeli osoitti - kaikki on mahdollista. Ennen Cup-huuman jatkumista Ilveksen viikko jatkuu kuitenkin todella härkäisenä, kun luvassa on kolme sarjaottelua. Torstaina 6.1 kohdataan Erä-Akatemia Raholassa klo 15.00. Lauantaina kylään tulee kajaanilainen Papas Kaukajärvelle klo 17.45 ja sunnuntaina karavaani kulkee Jyskylään, jossa kohdataan Vaajakoskelainen FCV "Mihun" kotikonnuilla. Toivottavasti Ilveksen väkevät cup-otteet herättävät laajempaa kiinnostusta ja myös loppiaisen sekä lauantain sarjapeleihin saataisin jopa toistakymmentä katsojaa seuraamaan, kun Ilves Murisee.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.