Naisten tasapainoinen esitys päättyi iloiseen voittoon

Naisten edustus hoiti tyylikkäästi pisteet kotiin viikonlopun ensimmäisestä vierasottelusta lukemin 5-1 (1-1, 1-0, 3-0). Niin Kooveella kuin SB Vantaallakin oli ottelussa lähes pakkovoiton paikka, sillä joukkueet lähtivät otteluun tasapisteistä. Koovee olikin ottelun alkuminuuteilla hieman hermostunut, mutta pelasi sen jälkeen tasapainoisesti. Monesta aikaisemmasta ottelusta tuttu notkahdus jätettiin tällä kertaa väliin ja viikon harjoitusten painopisteenä ollut avauspeli toimi edellisiä otteluita paremmin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat Kooveen, tasaisessa toisessa erässä SB Vantaa oli pariin otteeseen selvästikin niskan päällä.

- Alussa kaikkia hieman jännitti ja syöttöjen laatu siksi hieman ailahteli. Parkettikin teki toki oman osansa. Avauspeli toimi koko ajan paremmin ja hyökkäystenkäännöt parantuivat. Joukkue oli myös energinen ja uhrautuvainen eli kaikki tekivät hommia voiton eteen, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki kehuu.

Koovee sai otteluun salama-alun, kun maaliverkko soi jo alta minuutin. Sama toistui myös heti kolmannen erän alussa, kun Vantaan maalivahti sai etsiä ensimmäisen minuutin aikana kahdesti palloa selkänsä takaa. Jälkimmäinen maali tuli kutakuinkin suoraan keskialoituksesta - kaksi maalia neljässä sekunnissa on harvinaista herkkua ainakin naisten liigassa. Tilastoista näkyy myös tamperelaisten heikoin lenkki ottelussa, nimittäin ylivoimapeli. Vaikka ylivoima ajoittain pyörikin mallikkaasti, vedot jäivät vähiin. Ylivoimaherkkua tarjottiin kokonaiset kahdeksan minuuttia, mutta maaleja ei siinä ajassa saatu aikaiseksi.

Back in business

SB Vantaan vaarallisimmat vedot lähtivät odotetun usein Jenni Rautasen mailasta. Vantaan ainokaisen lisäksi Rautanen tinttasi kahdesti tolppaan. Kenttätapahtumissa Rautanen oli kuitenkin kohtalaisen näkymätön, ja SB Vantaan parhaana palkittiinkin puolustaja Tiia Rännäli.

Koovee-leirissä moni voi olla tyytyväinen osaamiseensa viikonlopun ensimmäisessä kamppailussa. Tanja Henttinen torjui varmasti, ja Sonja Mäkinen alkaa pikku hiljaa erikoistua rangaistuslaukausten kylmähermoiseksi torjujaksi. Mäkinen ei antanut Rautaselle ottelun lopun rankkarissa mitään mahdollisuutta maalintekoon. Puolustuksessa Milla Ranne (0+1) pelasi ehkä parasta peliään tällä kaudella. Ykkösketjun Tiina Lehto (2+1) ja Minna Uotila (1+1) olivat hyvässä iskussa ja ansaitsivat Veikkauspörssipisteensä. Uotila sopeutui mainiosti uuteen rooliinsa sentterinä. Piia Niemi (1+1) pelasi vaihdosta tulleena loistopelin ja hänen yhteistyönsä Jetta Uotilan (1+1) kanssa toimi. Nuori Outi Mikkola voi myös olla tyytyväinen liigadebyyttinsä hyökkäyksiä tukeneeseen karvauspeliin.

PSS pyhän ennakkosuosikki

Sunnuntain vastus PSS on viime otteluiden perusteella hurjassa vireessä. Lauantaina joukkue nuiji TPS:n Turussa peräti 9-2, ja edellisillä kierroksilla pisteitä tuli Tiikereiltä (3-1) ja NST:ltä (4-4). Hyvän vireen taustalla voi olla osittain myös NST:stä kolmen ottelun ajaksi lainattu maalivahti, joka pelaa Porvoossa vielä huomisen, molemmille joukkueille tärkeän ottelun. Tilastollisesti PSS:n ongelma ei niinkään ole ollut maalinteko, vaan oman pään vuotaminen. Hyvä maalivahti auttaa siinä kummasti.

Mutta Vantaalla nähdyn perusteella tamperelaiset pystyvät varmasti pistämään hyvin kampoihin, vaikka lepoaikaa vastustajalla onkin ollut kuusi ja puoli tuntia enemmän. Tätä eroa kiritään yöpymällä Helsingissä. Viikonlopusta tulee näin levollinen verrattuna Tampereelle reissaamiseen, eikä Porvooseen ole Helsingin keskustasta kuin kolmen vartin matka. PSS-ottelu alkaa kello 17.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.