Ilves voittoon Erä-Akatemiasta

Ilves – Erä-Akatemia  9-1 (0-1, 3-0, 6-0)

Ilveksen paluu arkeen maistuvan cup-voiton jäljiltä tapahtui loppiaisena ottelulla Erä-Akatemiaa vastaan. Huolimatta puheista cup-flown siirtämisestä sarjapeleihin, ottelu alkoi melko tunnustelevissa merkeissä eikä ensimmäisessä erässä maaleilla juhlittu. Erä-Akatemia onnistui kertaalleen. Tehopuolustaja Lauri Westerholmin löydettyä Mikael Sieväsen maalinkulmalta hienolla passilla puolikentästä. Toisen erän puoleen väliin asti Ilves hakkasi päätään seinään, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin V-M Takkinen ohjasi tolpilta ilmasta sisään Risto Kailion loistavan lätyn. Seuraavassa vaihdossa Kalle Tiitinen vei jo Ilveksen johtoon hieman sekavan tilanteen jälkeen. Pari minuuttia tästä ja Ilves ylivoima onnistui vihdoin Jesse Niittymäen päästyä tälläämään keskeltä Janne Viitalan passista. Erän lopulla Ilvekselle tarjoiltiin vielä tilaisuus lisätä johtoaan rankkarista, mutta tällä kertaa Niittymäen yritys kilpistyi hyvin torjuneeseen vastustajan maalivahtiin. Erätauolle siis Ilveksen 3-1 -johtolukemista.

Ottelu alkoi ratketa hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä, kun Kalle Tiitinen riisti puolessa kentässä pallon, hassutti ensin yhden eräpakin, pyyhälsi läpiajoon ja viimeisteli varmasti Ilveksen kolmen maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen alkoivat helsinkiläiset hieman turhautua ja tuomareiden pilli soida railakkaasti. Ensimmäinen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta hetkeä myöhemmin ylivoimalla viidellä kolmea vastaan Niittymäki pääsi tälläämään illan toisen yv-osumansa Takkisen levityksestä. Erä-Akatemia otti vielä yhden jäähyn lisää, mutta Ilveksen heikko ylivoimapeli ei tuottanut enää lisämaaleja. 5-1 -lukemissa mentiin aivan viime minuuteille saakka, kunnes Ilves päätti vielä hullutella kunnon irtioton vastustajan sen salliessa. Ensin onnistui juniori Markus Kulmala tekemään ajassa 58.06 ensimmäisen divarimaalinsa Ilari Taskisen syötöstä räikeän ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa onnistui Ossi Ojala päästyään toista kertaa samassa vaihdossa kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Seuraavaksi intoutui maalintekoon turhautumisen pimeillä rajamailla jälleen vaeltanut Viitala vanhan tutkaparin Eetu Pättiniemen tarjoiltua tyhjän maalin. Hurlumhein kruunuksi jälleen ylivertaisia otteita esittänyt Joni Henttonen viimeisteli taululle loppulukemat 9-1 ajassa 59.47.

Ottelu eteni koko ajan Ilveksen hallinnassa ja maalihanojen auettua toisessa erässä ei voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä. Loppuluvut repsahtivat kuitenkin liian isoiksi, eikä joukkueiden välillä todellisuudessa ollut 8 maalin tasoeroa. Erä-Akatemia joutui istumaan melko runsaasti kahden minuutin kakkuja ja vaikka Ilveksen koko kauden yskinyt ylivoimapeli oli jälleen nuhaista, niin jatkuva kyykkiminen ei kuitenkaan voinut olla vaikuttamatta helsinkiläisten peliin.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere

Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.