Kooveen naisilla tunteet pinnassa Porvoossa

Naisten edustus aloitti viikonlopun toisen vierasottelun lauantain hyvällä sykkeellä, joskin peli oli sekavampaa. Toisaalta peli oli kokonaisuudessaan erittäin rikkonainen, kun tuomarit päätyivät ottamaan tapahtumissa ison roolin. Esimerkiksi heti avauserässä nähtiin kaksi rangaistuslaukausta. Monet raitapaitojen ratkaisut lämmittivät mieliä sekä tamperelaisten että porvoolaisten keskuudessa. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän ote lipsui PSS:n suuntaan. Ottelu päättyi Kooveen tappioon maalein 3-2 (0-2, 1-0, 2-0).

- Itse me sen ottelun kuitenkin hävisimme. Tasainen peli ratkesi pieniin asioihin. Pallollisesti olimme ihan ok, joskin hyökkäyspäässä jäätiin välillä yksin. Pelikuri hieman katosi pelin vanhetessa, ja jäähyt sotkivat pelin kasassa pysymistä, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki harmittelee.

Yksin avauserässä pilli soi viidesti rangaistuksen merkiksi, mutta ainoaksi onnistumiseksi jäi Minna Uotilan (1+0) kylmähermoinen suoritus rangaistuslaukauksessa. Uotila harhautti ja nosti pallon rystyltä ylös maaliin. Viisi minuuttia aikaisemmin Jessica Laidler (1+1) pääsi yrittämään samaa, mutta rankkarispesialistiksi löydetty Sonja Mäkinen torjui jo neljättä kertaa peräjälkeen. Ottelussa varsinaisesti maalia vartioinut Tanja Henttinen pelasi myös hyvin.

Ei kiitosta lopussa seiso

Kooveen avausmaalin teki ensimmäisen erän loppupuolella Jetta Uotila (1+0). Kahden maalin erä oli Kooveen parasta antia, sen jälkeen ote siirtyi vähitellen kotijoukkueelle. Toisessa erässä molemmilla oli omat painostusjaksonsa. PSS:n kavennus syntyi Kooveen painostuksen päätteeksi. Toisaalta Kooveen avausmaalikin tuli heti hyvän PSS-vyörytyksen jälkeen.

Kolmannen erän alussa PSS teki minuutissa kaksi maalia, ensin ylivoimalla ja sitten tasakentällisillä. Sen jälkeen PSS oli terävämpi, ja vieraiden karvaus olisi voinut olla aggressiivisempaakin. Myös aikalisän ottaminen jätettiin tällä kertaa turhaan aivan ottelun viime sekunneille. Kooveen kokoonpanoja vaihdettiin toisessa ja kolmannessa erässä useaan otteeseen.
- Peli olisi pitänyt voittaa. Olimme ajoittain aavistuksen huolimattomia, ja toisen erän kavennus tuli pahaan saumaan, Perkonmäki sanoo.

Uusista pelaajista mukaan tuli sunnuntaiksi myös kokenut Hanna Palomäki. Palomäki pelasi vain osan ottelusta, eikä oikein ollut vielä parhaassa iskussa. Takana on kuitenkin vielä varsin vähän yhteisiä harjoituksia joukkueen kanssa, joten peli tulee varmasti vielä asettumaan uomiinsa.

Mikkola debyyttiviikonlopusta:
"En usko vieläkään todeksi"

Kenttäpelaajista kenties positiivisin yllätys oli tänään 17 vuotta täyttävä Outi Mikkola, joka pelasi vasta toisen liigaottelunsa. Keltanokaksi minuutteja kertyi paljon, eikä valmentajien ole tähän mennessä tarvinnut katua valintaansa. Vantaalla Mikkola järjesti yhden maalipaikan ja Porvoossa merkittiin ensimmäinen tehopiste, syöttö Jetta Uotilan avausmaaliin. Nuoren hyökkääjän peli oli pyhänä entistäkin ennakkoluulottomampaa, eikä laitatilanteitakaan väistelty.
- En usko ensimmäistä tehopistettä oikein vieläkään todeksi - että sain siis aikaiseksi jotakin, joka on oikein näkyvissäkin jossakin.

PSS:ää vastaan saalistettu ensimmäinen tehopiste ei yllättäen ollutkaan viikonlopun kohokohta.
- Kohokohta oli, kun Janne (valmentaja) sanoi, että "ota Opa verkkaria pois ja rupea lämmittelemään". Olin että mitä ihmettä! En olisi uskonut saavani noin paljon peliaikaa, eli tosi hyvin meni. Vantaa-pelin jälkeen oli tosi hyvä fiilis, kun kaikki sanoivat, että "hyvä hyvä". Tunsin itseni tervetulleeksi porukkaan.
Mikkola aikoo jatkossa entisestään kohentaa rohkeuttaan. Mitähän siitä sitten seuraa?

Sunnuntain tappioon Mikkola ei löydä väsymystä kummempaa selitystä. Toipumisajalla saattoikin olla merkitystä, sillä PSS pelasi lauantain ottelunsa Turussa kuusi ja puoli tuntia Kooveen peliä aiemmin. Tässä mielessä Vantaan pelin siirtäminen muiden lajien tieltä viidellä ja puolella tunnilla oli Kooveen kannalta harmillinen ratkaisu.
- Asenne ja kaikki oli kunnossa, mutta sitten se ei vain enää toiminut. Voi olla, että jaloissakin painoi, olihan siinä jo pitkä reissu takana, Mikkola aprikoi.

Kooveen tiedotteesta / UrheiluTampere

KOO-VEE - logo

KOO-VEE - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.