Sisuuntunut KrP nujersi niukasti Kooveen miehet

Kooveen miehet kohtasivat keskiviikkona Nokian KrP:n tiukan paikalliskamppailun tiimellyksessä. Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu päättyi lopulta jatkoajalla kotijoukkueen Nokian KrP:n voittoon 8-7(3-2, 2-2, 2-3, 1-0).

Ensimmäinen erä hyrähti käyntiin vauhdikkaasti. Kotijoukkueen vielä heräillessä taistoon Kooveen nuori Tapio Kinnunen pussitti ottelun avausmaalin Marko Lahtisen syötöstä. Jokin kuitenkin katosi Kooveen pelistä heti ensimmäisen maalin jälkeen ja KrP aloitti matkansa vastustajan niskan päälle. KrP:n tehoilijat Sami Nyman ja Henri Johansson pääsivät todelliseen vauhtiin ja tasoitus tapahtui Sami Nymanin lavasta. Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Vain hetkeä myöhemmin ensimmäisestä maalista oli Henri Johansson jälleen syöttönsä kanssa valmiina ja tällä kertaa Osmo Reentilä oli maalin kulmalla viimeistelemässä pallon maaliin. Mitä enemmän KrP sai maaleja ja maalipaikkoja, sitä enemmän hukassa Kooveen puolustus oli. Eikä aikaakaan, kun KrP sai pallon jälleen maaliin asti. Tällä kertaa Koovee kahviteltiin Pavel Brusin toimesta. Koovee, pienestä hapuilusta huolimatta, ei ollut valmis antamaan periksi ja pian Lauri Hanneliuksen syöttö tavoittikin laidalta Aki Hietasen, joka toimitti pallon helposti maaliin. Hietasen maaliin jälkeen peli hieman rauhoittui KrP:n ollessa edelleen pienoisesti niskan päällä. Kooveelle tarjoutui vielä erän loppuun loistava maalipaikka rangaistuslaukauksesta. Tomas Sladky lähti yrittämään rangaistuslaukausta epäonnistuen yrityksessään.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli hämmentävä. Kooveen puolustus hapuili välillä enemmän ja välillä hieman vähemmän. Joukkue ei päässyt missään vaiheessa erää täysin omalle tasolleen. KrP:llä puolestaan tahtoa, vauhtia ja yritystä riitti, mutta kaiken sen keskellä loistavia paikkoja ja maalinedustalla täysin vapaina kirmanneita pelaajia jäi huomioimatta. Pelistä puuttui huolellisuus molemmilta joukkueilta.

Vaikeudet jatkuvat

Koovee pääsi lähtemään toiseen erään ylivoimalla Sami Nymanin istuessa edellisessä erässä alkanutta kaksiminuuttistaan. Koovee sai hyvin palloa liikkeelle mutta ei tarpeeksi kohti maalia. Niinpä Kooveen ylivoima jäi hyödyntämättä ja lähes heti Sami Nymanin päästyä jäähyltä passitettiin Veli-Matti Luukko jäähypenkille. Jos ei Koovee saanut ylivoimalla maalia aikaan, niin eipä saanut kotijoukkuekaan. Kooveen puolustaessa tunnollisesti muutama veto saatiin kuitenkin jopa maalivahdille saakka. Ylivoimien jälkeen oli aika jatkaa mallintekoa tasakentällisin. Kooveen Marko Lahtinen syötti maalin edessä pallon Aki Hietaselle, joka veti pallon ilmasta maaliin tasoittaen näin lukemiksi 3-3. Vain alle minuutti myöhemmin KrP tuli nopealla vastahyökkäyksellä siksak-syötöin läpi kentän Heikki Rantalan viimeistellessä pallon maaliin. KrP pääsi maalin myötä jälleen vauhtiin ja jokaisesta Kooveen pienestäkin virheestä kotijoukkue oli valmis rokottamaan. KrP pääsikin jälleen rokottamaan Veli-Matti Hynysen jäätyä vapaaksi maalille. Koovee ei kuitenkaan edelleenkään ollut valmis antamaan maaliakaan enempää etumatkaa vaan jatkoi taisteluaan. Miro Lehtinen lähti hakemaan kavennusta nousemalla laidasta. Lehtinen kuitenkin malttoi mielensä ja syötti vielä maalinkulmalla väijyneelle Ville Matikaiselle, joka varmoin ottein pisti pallon maaliin. Erätauolle lähdettiin Nokian KrP:n johtaessa 5-4.

Kooveeta vaivasi toisessa erässä edelleen samat asiat kuin ensimmäisessäkin; joukkue hapuili liikaa ja siitä seurasi hätäisiä ratkaisuja. Kuten ensimmäisessä erässäkin, niin myös toisessa Kooveella olisi ollut paikkoja useampiinkin maaleihin. KrP puolestaan sai hallittua peliään paremmin kuin edellisessä erässä.

Kooveen uudella vireellä mukaan peliin

Kolmanteen erään kentälle asteli ryhdistynyt Koovee. Erä lähti sähäkästi käyntiin pallon pyöriessä Kooveen miehillä. Samassa sähäkkyydessä Veli-Matti Luukko toimitti pallon laidalta maaliin tasoittaen lukemat 5-5:een. Tasoitusmaalista Koovee sai lisää puhtia peliinsä ja pallo alkoi liikkua totuttuun tapaan. KrP:lle tarjoutui maalipaikka rangaistuslaukauksesta, mutta Kooveen maalinsuulle rankkarin torjumaan vaihdettu Pekka Nieminen torjui varmasti Henri Johanssonin yrityksen. Vaikka Johanssonin rangaistuslaukaus jäi yritykseksi, pääsi KrP lopulta tekemään maalinsa ylivoimalla. Maalia seurasi toinen maali, jossa oli mukana Kooveelta paljon huonoa tuuria. Kooveen puolustus ohjasi epäonnisesti pallon suoraan maalin edessä olleelle Tomi Sarajärvelle, joka pääsi pistämään pallon maaliin vieden kotijoukkueen 7-5 johtoon. Kahdesta maalista sisuuntunut Koovee pääsi aloituksesta lähes suoraan maalintekoon. Vapaana maalinedustalla ollut Anssi Soini pääsi vetämään lähes tyhjään maaliin Pasi Järvisen ollessa hieman hukassa maalinsuulla. Jotta otteluun saatiin vielä hieman lisää jännitystä, passitettiin KrP:n Tomi Rissanen kaksiminuuttiselle ja Koovee pääsi pyörittämään peliä nyt ylivoimalla. Ylivoima lähti pyörimään hyvin, KrP:n puolustaessa aktiivisesti. Koovee pääsi KrP:n puolustuksen läpi ja jälleen kerran Marko Lahtinen oli maalinedustalla pyörimässä ja varmistamassa pallon maaliin. Koovee tasoitti lukemat 7-7:ään kun erää oli jäljellä vain alle viisi minuuttia. Kooveen kova puristus jatkui ja maalipaikkoja oli mutta palloa ei saatu maaliin asti. Tasapeli näytti jo vääjäämättömältä kunnes Krp:n Heikki Rantala pistettiin jäähypenkille ja Kooveelle tarjoiltiin loistava vapaalyöntipaikka. Aikaa kellossa oli vielä ja vain viisi sekuntia. Koovee otti aikalisän ja hio kuviot kuntoon. Pallo laitettiin liikkeelle mutta KrP piti sen kaukana maalista ja edessä oli vain yksi asia; jatkoaika. Asetelmat jatkoajalla Kooveelle olivat kutkuttavat. Vierasjoukkue pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta edes sekään ei pysäyttänyt keskiviikkoillassa KrP:tä. Kotijoukkue pääsi vastahyökkäykseen, josta pallo jäi pyörimään maalinedustalle. Koovee ei saanut siivottua maalinedustaa useista yrityksistä huolimatta ja KrP:n Veli-Matti Hynynen oli puolestaan päättänyt saada pallon sisään, lopulta siinä onnistuen. KrP vei siis lopulta voiton lukemin 8-7.

Kolmas erä oli Kooveelta ehdottomasti koko ottelun ehjin. Vaikka muutama virhe sattui viimeisessäkin erässä, peli alkoi kulkea koko joukkueelta jo paremmin. Kooveen riveistä ehdottomasti tasaisin ja vaarallisin kolmikko oli keskiviikkona Sladky-Lahtinen-Hietanen. Kyseinen kolmikko pääsi maistelemaan maalintekoa ja loi kentällä ne vaarallisimmat paikat. Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvä varoitus kaikille KrP:n vastustajille. Joukkueen vaarallisuus näkyi nyt hyvin. KrP:stä löytyy nopeutta ja tehoa ja kun joukkue malttaa mielensä on maalijuhlat valmiina alkamaan.

Tappiosta huolimatta Kooveen leirissä ei oltu heitetty vielä kirvestä kaivoon, vaikkakin tappio harmitti Kooveen valmentajaa Hannu Santasta.

- Omiin hölmöyksiin kaaduttiin. Tiedettiin kyllä, että vastustaja tekee vastahyökkäyksistä maaleja mutta jos se ei mene kaaliin niin sille ei voi mitään. Kaksi erää hakattiin päätä seinään ja kolmannessa saatiin sitten peliä korjattua. Tehokkaampi joukkue voitti tänään. Itse tehtiin tästä itselle vaikea ottelu.

- Jokaiselle joukkueelle tulee se vaikeampi kausi. Onneksi tässä on vielä aikaa korjata tilanne, Santanen jatkaa.

Nokian KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi oli puolestaan silminnähden tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

- Peli oli tänään tasainen mutta me oltiin niskan päällä ja oli syytäkin olla. Syksyllä pelattiin niin huonosti, että oli aikakin ottaa vähän takaisin. Yleensä en kauheasti tuulettele maaleja, mutta kyllä jatkoaikamaali tuntui erityisen mukavalta.

KrP:n pienen alamäen jälkeen joukkue on löytänyt uuden ilmeen. Illan ottelussa vahvasti pelannut Osmo Reentilä tietää syyt joukkueen uuteen nousuun

- Loviisa-pelin jälkeen pidettiin palaveri ja päätettiin, että teot eivät jää enää vain puheen tasolle vaan lähdetään pelaa oikeasti. Asennepuolella tullut muutos mahdollisti tänään voiton.

Kooveen puolelta, jälleen kerran, yksi ottelun tärkein ja tehokkain pelaaja oli Marko Lahtinen, joka ottelun jälkeen ei tappiosta huolimatta ollut täysin pettynyt joukkueensa suoritukseen.

- Kaveri oli tänään tehokkaampi. Meiltä taas puuttui terävyys maalinteosta. Ei kuitenkaan otettu rökäletappiota, että ei tämä nyt vielä niin pahalta tunnu.

- Ehkä nyt on vähän huonompi jakso menossa. Treeneissä peli on tuntunut hyvältä mutta ehkä ei olla saatu tuotua sitä vielä otteluihin mukaan, jatkaa Lahtinen vielä joukkueen tunnelmista.

Koovee jatkaa sunnuntaina paikalliskamppailuja ja saa Kaukajärvellä vastaansa Classicin. Virheisiin ei sunnuntaina ole enää varaa, sillä Classicin tahti on tällä kaudella ollut tappava. Kooveen saadessa terävyytensä takaisin ei Classicin kaataminen ole läheskään mahdoton tehtävä.