Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilves kohtaa AC Hakin

 
Ilves kohtaa AC Hakin

Perjantaina Ilves kohtaa siis SuomenCupin välierässä AC Hakin. Voittajalle on tarjolla ei enempää eikä vähempää kuin piletti lauantaina pelaavaan cup-finaaliin, jossa vastaan asettuu kivikovan otteluparin SPV-Tapanilan Erä voittaja.

AC Haki on tällä hetkellä liigassa viimeisenä, mutta se on esittänyt viime aikoina pirteämpiä otteita. Tästä osoituksena mm. vakuuttavat voitot Loviisan Torista sekä hallitsevasta dynastiajoukkueesta SSV:stä. Hakissa pelaa useita pelaajia, jotka ovat ilvesläisille tuttuja viime vuosien divariväännöistä. Vaarallisimpana osana on ehdottomasti pidettävä Hakin ykköskenttää ja erityisesti rightin sniperia eli snipua Tommi Vappulaa. Myös nuoret puolustajat Lari Lundström ja Miika"Häiffis"Häiväläinen ovat esittäneet liigassa ilmeisesti varsin mukiinmeneviä otteita. Hakista ei voida kuitenkaan puhua mainitsematta joukkueen monivuotista ikonia Jan"Beninveli"Kondoa, jonka pelipaita lienee jo jäädytetty miehen selkään. Hakin tärkein pelaaja seisoo tai konttaa tolppien välissä, sillä nuori maalivahti Teemu Kortelainen on huhupuheiden mukaan ollut vahvassa iskussa ja pitänyt torjunnoillaan Hakia mukana pelissä useissa otteluissa.

Ilves päässee otteluun viime viikonlopun kaltaisella rosterilla. Poissa ovat pitkäaikaisloukit Eetu"Böödi"Puustinen ja Aki Kytöaho, häntäluunsa telonut Marko Lamu, mahareikäinen Ville"Laabo"Lahtinen sekä magneettikuvauksiin pääsyä odotteleva Eetu ”Penanpoika”Pättiniemi, joka on kanta-asiakaskortteineen enää yhden leiman päässä ilmaisesta magneettikuvauksesta. Lisäksi kokenut liigajyrä Teemu Häkkinen on edustuskelvoton pelattuaan Classicin paidassa viime viikonlopun liigapeleissä. Sen sijaan sähäkkä Keni Kivilä on Ilveksen miehityksessä mukana. Junioreista mukaan otetaan mitä ilmeisimmin väkevästi viime aikoina esiintyneet Lassi Ylisiurunen, Krister Savonen, Markus Kulmala sekä Markus Lehtivuori, nuoren puolustajan Jyri Järvisen kärsiessä crosbymaisesti aivotärähdyksen jälkioireista.

Ilveksen vuosi 2010 on sujunut tähän mennessä onnellisten tähtien alla, sillä alla on Nokian Krp:n kylvettämisen lisäksi sarjan puolella viisi voittoa yhtä monessa ottelussa. Viimeisimmän Indians-voiton arvoa nostaa vielä se tosiasia, että kokoonpanosta puuttui superpuolustaja, ”Sahalahden Keisari” Joni Henttonen. Maalierokin on näistä kamppailuista varsin mukava 47-11. Erityisesti päästettyjen maalien keskiarvo näissä otteluissa (2.2) on jotain, mikä ei Ilveksen perinteet ja pelitapa huomioon ottaen ole ihan arkipäivää. Suurena syynä tähän ovat väkevät maalivahdit Aki Hänninen ja Jorma Viitanen, jotka ovat tilkinneet luukkua vuoron perään erittäin tiiviisti. Vielä onkin epäselvää, kumman maalivahdin Risto”Godfather”Koljonen uuniin perjantaina työntää, mutta pelin lopputuloksen kannalta sillä ei ole suurta merkitystä, sillä niin tasaisen hyviä otteita ovat molemmat myyrät esittäneet. Puolustuspään tiivistymisestä puhuttaessa ei tule sivuuttaa myöskään ”telaketjun” Taskinen-Kautto-Tiitinen, Kalliomäki-Valkeejärvi panosta. Pojat koheltavat ottelusta toiseen huolellisesti pitäen oman puolustuspään lähes koskemattomana ja ovat samalla todellinen pelote hyökkäyspäässä (ehkä Kauttoa lukuun ottamatta), iskemällä yhden tai pari tärkeää maalia per peli.

Perjantaina nähdään pystyykö Ilves haastamaan tosissaan rutinoituneen liigajoukkueen vai tutisevatko ilvestassut niin pahasti että AC Haki jyrää rutiinillaan divarijengin yli. Joka tapauksessa Ilveksen cup-suoritusta voi jo nyt kuvailla onnistuneeksi ja enää joukkue lähtee hakemaan vapautuneesti sitä kuuluisaa kirsikkaa kakun päälle. Aika näyttää onko lauantaina vielä kermavaahdon vuoro.

Ilveksen tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle


Tampereen Ilves - logo

Ilves - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen naisten liigajoukkue vahvistuu

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy Kaie Sinor. Nuori hyökkäähä siirtyy Tampereelle Lahdesta.

Lue lisää
TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tampereella

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu lauantaina 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic.

Lue lisää
Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classic jatkaa Kuitusen komennossa ja Eemeli Salinin jatkaa Familyssa

Classicin miesten valmennusvastuun täksi kaudeksi ottanut Samu Kuitunen jatkaa myös kauden 2019-20 päävalmentaja. Myös muu valmennustiimi Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen ovat tehneet jatkosopimukset.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää