Koovee haki pisteet Espoosta

Kooveen miesten edustusjoukkue haki henkisesti tärkeän jatkoaikavoiton Espoon Oilersista lukemin 9-10 (2-3, 4-2, 3-4, 0-1). Tämä oli joukkueelle jo toinen peräkkäinen voitto kärkikuusikon joukkueista ja nosti Kooveen sarjasijoituksen kolmanneksi salibandyliigassa. Seuraava vastustaja tulee olemaan myös kivenkova, kun joukkue kohtaa sarjakärki SSV:n Helsingissä sunnuntaina.

Ottelu ei ehtinyt vanheta, kuin 2.34 kun Kara Tilhe vei vierasjoukkueen johtoasemaan Veli-Matti Luukon syötöstä. Kotijoukkue tuli tasoihin noin neljän minuutin kuluttua Niclas Meyerin toimesta. Ajassa 11.16 Koovee meni jälleen johtoon Aki Hietasen maalilla, johon syötön tarjoili Henri "Killi" Mäenpää. Mäenpää lisäsi vieraiden johtoa vielä noin minuutti ennen erän loppua lukemiin 1-3. Kuitenkin kotijoukkueen Markus Olkkonen osui vielä aivan erän lopussa ja ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 2-3.

Toista erää ei ehtinyt kulua, kuin alle kolme minuuttia, kun Olkkonen iski kotijoukkueen tasoihin. Vajaa 20 sekuntia myöhemmin Oscar Hänninen vei espoolaiset jo johtoasemaan. Erän puolivälissä vieraat pääsivät iskemään tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana. Janne Lamminen toimitti pallon maaliin Lasse Salmisen toimiessa maalin syöttäjänä. Jälleen ehti kulua ainoastaan alle minuuttia ja punalamppu syttyi, kun kotijoukkue meni johtoon. Vieraat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan Ville Matikainen teki tasoituksen Miro Lehtisen syötöstä. Ajassa 37.17 sekä Matikainen, että Marko Lahtinen saivat kahden minuutin rangaistuksen. Noin minuutin ylivoiman jälkeen Casper Pfitzner laukoi vieraat 6-5 taukojohtoon ylivoimalla.

- Ensimmäinen erä oli selkeästi meidän hallussa. Emme kuitenkaan upottaneet paikoista sen enempää maaleja. Toinen erä oli taasen selkeämmin kotijoukkueen heiniä. Kuitenkin numerot pysyivät tasaisina ensimmäiset kaksi erää, analysoi Kooveen valmentaja Hannu Santanen kahta ensimmäistä erää.

Koovee voitti maalintekokilpailun kreivin aikaan

Kotijoukkue aloitti maalinteon myös kolmannessa erässä, kun Martin Vladar teki maalin ajassa 44.05. Vieraat eivät kuitenkaan lannistuneet vaan Jussi Luoma kavensi ottelun 7-6:n viisi minuuttia myöhemmin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Oilersin Tarmo Kirjonen passitettiin istunnolle ja Koovee vuorostaan tasoitti ottelun ylivoimalla Lehtisen toimesta, Lammisen toimiessa syöttäjänä. Tästä kului alle minuuttia ja Nico Andersson iski uransa ensimmäisen liigamaalin Hietasen syötöstä ja peli oli kääntynyt lukemiin 7-8.

-Vähän sekavat tunnelmat siinä oli. Hyvä paikkaan osui. Kyllä sitä toistakin maalia vielä haetaan, mutta mennään peli kerrallaan, totesi ensimmäisen liigamaalinsa tehtaillut Andersson kysyttäessä mitkä olivat ensifiilikset ja onko maaleja odotettavissa vielä lisää tällä kaudella.

Peli kuitenkin jatkui tiukkana ja puoli minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli ottelussa tasoihin. Salibandyliigassa hurjalla 34,78 maalintekoprosentilla sylkenyt Lahtinen vei vieraat johtoon neljä minuuttia ennen loppua. Syötön tarjoili hyvään kevätvireeseen yltynyt Lehtinen. Jälleen ehti kulua ainoastaan minuutti ja Hänninen tasoitti ottelun. Kaksi minuuttia ennen loppua Oilersin Olkkonen hölmöili itselleen viiden minuutin jäähyn, mutta vieraat eivät vielä varsinaisella peliajalla onnistuneet maalaamisessa. Jäähy jatkui vielä jatkoerään, mutta sen aikana ei siltikään maaleja nähty. Samainen kaveri ehti olla hölmöilynsä jälkeen ainoastaan minuutin kentällä, kun rangaistuspenkki kutsui jälleen. Tällä kertaa Koovee käytti tilaisuutensa hyväkseen, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää 15 sekuntia. Ylivoimamaalin iski "Pöllö" Salminen Luukon toimiessa maalin tarjoilijana. Näin ollen pisteet matkasivat Tampereelle.

Parannettavaakin jäi

Koovee on tehnyt kahteen viime otteluun varsin kiitettävät 21 maalia, mutta omissa on myös kolissut 17 kertaa. Tänään maalivahti Pekka Nieminen pelasi vielä erinomaisen ottelun, mutta selkeää on, ettei omissa voi soida noin paljon. Kooveen valmentaja Santanen kuvaili ottelun ratkaisevia momentteja ja hahmoja seuraavanlaisesti:

-Kolmas erä oli kaikin puolin tiukin, vaikka menikin numeroiden valossa meille. Molemmat maalivahdit pelasivat erittäin hyvin ja lukemat olisivat voineet olla paljon hurjemmat. Uudet ketjut ovat toimineet varsin mainiosti. Yksittäisesti ratkaisevaa oli varsinkin vastustajan pelaajan hölmöt jäähyt sekä Niemisen huippupelastukset ottelun viimeisellä sekunnilla ja jatkoajalla. Teimme kymmenen maalia ja kaikkiin löytyi eri tekijä. Lehtinen (1+2) on pelannut nyt erittäin hyvin ja Andersson ensimmäisen liigamaalin myötä on myös mainitsemisen arvoinen pelaaja.

Kooveelta löytyi tänään ratkaisuvoimaa tarpeellinen määrä. Suunnanmuutospelaaminen on toiminut hyvin ainakin hyökkäyspäässä. Anderssonin mukaan Oilers oli nopea ja taitava, mutta Koovee siti parempi maalinteossa. Hänenkin mukaansa uudet ketjut ovat osoittatuneet toimiviksi, vaikkei pelaaminen sinänsä ole niin hirveästi muuttunut. Selkeää seuraavaa SSV-ottelua varten on se, että joukkueen tulee saada myös oma pää tilkityksi tehokkaammin.