TP-Kaarle pisti Ilveksen ahtaalle

Jos eilinen Sievi ottelu oli ns. kuuden pisteen ottelu, josta sai bonuksena myös henkisen seitsemännen pisteen, ei TP-Kaarlea vastaan ollut jaossa kuin normaalit kolme pistettä. Ne Ilves onnistui hakemaan, mutta helpolla tai hienolla esityksellä ne eivät irronneet, vaan TP-Kaarle ahdisti Ilvestä loppuun asti, josta myös loppulukemat 4-5 (1-2) kertovat.

Kotijoukkue TP-Kaarle tarjosi suosiolla pallon Ilvekselle ottelun alussa ja vetäytyi tiiviiseen sumppupuolustukseen. Ilves puskikin tupsukorvat edellä ratkaisupaikkoihin, mikä oli juuri mitä kotijoukkue toivoi. TP-Kaarlen onnistui kääntämään tilanteen toisensa perään vastahyökkäyksiksi, jotka päättyivät nopeisiin laukauksiin.

Pienen alkuhätäilyn jälkeen Ilveksen pallonhallinta muuttui laidalta toiselle pelaamiseksi eteenpäin etenemisen sijaan, eikä sekään suuria tilanteita luonut. Pieniä kuitenkin. Tänään ei viimeistely ollut kuitenkaan kohdallaan. Timur Inapshba ohjasi pallon hienon sivurajakuvion päätteeksi ohi, Antti Teittinen ei osunut palloon kulmapotkukuvion lopuksi ja Joni Ikäläinen ohjasi metrin päästä pallon tolppaan.

Yhdeksän peliminuutin jälkeen avausmaali lopulta syntyi. Kulmapotkukuvio ei toiminut täysin suunnitelmien mukaan, mutta tulos oli toivottu - pallo maalissa. Antti Teittinen merkittiin hässäkkämaalin tekijäksi ja laukoja Timur Inapshba sai maalista syöttöpisteen.

Johtoaseman tuoma hyvänolontunne kesti täydet neljä pelisekuntia. Aki Sipilän vippisyöttö tavoitti aloituksesta pystyyn lähteneen Jarkko Ojalan, joka laukoi volleyn riman alle. Todella hieno tasoitusmaali.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Ilves uusi johtoasemansa. Joni Pakola jatkoi maalivahdin pitkän heiton nenällään Teittiselle, joka ihastui Pakolan ilmapallo-hallintaan ja tarjosi hänelle uuden vippisyötön. Tällä kertaa ei tarvittu kluuveria vaan hallittu puolivolley takanurkkaan riitti viemään Ilveksen uuteen johtoon. Puoliaikatulos 1-2.

Toisen puoliajan todellinen tehohetki kesti pari minuuttia kun puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia. Ensin olivat asialla TP-Kaarlen ensimmäisestäkin maalista vastanneet Ojala ja Sipilä. Sipilä tarjoili jälleen ja Ojala ohjasi pelin takatolpalta tasoihin. Minuutti edellisestä ja Jesse Kalliokoski pääsi laukomaan. Tuomas Kallioinen torjui pallon eteensä ja Eetu Luokkala jatkoi karat sisään. TP-Kaarle oli karannut 3-2 johtoon.

Futsalille tyypilliset nopeat maalit ja johtopaikan vaihtumiset eivät olleet kuitenkaan tältä illalta ohi, sillä Ilves tasoitti ottelun heti seuraavasta kunnon tilanteesta. Noin kymmenestä metristä saatu vapaapotku hoitui tyylillä ja Futsal-Liiga debyyttiään pelannut Antti-Petteri Mäkinen pääsi Matti Anttosen syötöstä pamauttamaan ensimmäisen liigamaalinsa ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Janne Björkgrenin.

Eikä tasamaaliasetelma kauaa kestänyt. 20 sekuntia edellisestä ja Ilves oli palannut johtoon. Asialla olivat jälleen Teittinen ja Inapshba. Parivaljakko syötteli koko TP-Kaarle puolustuksen nippuun ja Teittisellä oli helppo työ siirtää Ilves 3-4 johtoon parin minuutin tehohetken päätteeksi.

Yleisö toivoi TP-Kaarlen kääntävän maali-iloitteluksi muuttuneen ottelun uudelleen itselleen, mutta Ilves oli ajajan penkillä. Tilanteita syntyi ja varsinkin Teittinen oli useammankin kerran lähellä hattutemppua. Lopulta maalinteossa onnistui syöttäjänä kunnostautunut Inapshba. Pakola harhautti ohi puolustajansa ja tarjoili poikittaissyötön maalin edustalle. Inapshba chippasi kylmän viileästi yli maalivahdin ja ottelu alkoi kääntyä yhä vahvemmin Ilvekselle.

Peliä oli kuitenkin vielä yhdeksän minuuttia jäljellä, mikä on liki ikuisuus futsalissa. Ottelu aaltoili päästä päähän ja sekä Kallioinen että Björkgren joutuivat töihin. Kertaalleen Björkgren näytti torjuvan Inapshban läpiajon kädellään reilusti alueensa ulkopuolella, mutta tuomarit eivät tilanteeseen reakoineet. Myös Kallioinen sai olla tarkkana, sillä varsinkin Niko Kalliokoski laukoi aina paikan tullen.

Ajassa 37.09 TP-Kaarle onnistui kavennuksessa. Kaarlen hyökkääjät saivat karvattua pallon pois Ilveksen päädyssä ja Jesse Kalliokoski pääsi Hannu Ypyän syötön jälkeen laukomaan lähietäisyydeltä verkkoihin. 4-5.

Viimeisiksi kolmeksi minuutiksi Ilves onnistui sentään sulkemaan maalihanat. TP-Kaarle pyöritti ilman maalivahtia, mutta Kallioinen Ilves-maalissa oli viimeisissä tilanteissa ohittamaton.

Nihkeästä pelistä huolimatta Ilveksen valmentaja Petteri Pulkkinen oli tyytyväinen viikonlopun antiin:
"Tänään oli vaikea peli ja hyvä tulos. Kaarlen roiskimistaktiikka teki pelin vaikeaksi, mutta on hyvä että saatiin kolme pistettä mitä tultiinkin hakemaan."

Erittäin tyyväinen oli myös liigadebyyttinsä ottelussa tehnyt Antti-Petteri Mäkinen:
"Ihan hyvin meni oma peli, perusvarmaa tekemistä. Myös ensimmäisen liigaosuma tuntui tietenkin hyvältä."

Ilves FS:n pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin kotiottelussa vastaan asettuu paikallisvastustaja Mad Max Valkeakoskelta. Ottelu alkaa lauantaina 5.2. klo 15.00 Spiral-hallilla.